Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2016

Τελεσίγραφο Πούτιν στις ΗΠΑ: “Αν οι Σαουδάραβες εισβάλλουν στην Συρία θα ξεσπάσει παγκόσμια σύρραξη”


Τελεσίγραφο Πούτιν στις ΗΠΑ: “Αν οι Σαουδάραβες εισβάλλουν στην Συρία θα ξεσπάσει παγκόσμια σύρραξη”

Η Μόσχα στις 11.2 προειδοποίησε την Σαουδική Αραβία και τα άλλα εμιράτα του Αραβικού Κόλπου ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση ενόπλων δυνάμεων τους στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας θα εκληφθεί ως επίθεση κατά της Ρωσίας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα παγκόσμια σύρραξη.
Η δήλωση αυτή της Μόσχας πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ριάντ ότι σκοπεύει να....
αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία με το σκεπτικό να βοηθήσουν τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους! Με το πρόσχημα αυτό δηλαδή η Σαουδική Αραβία, η οποία υποστηρίζει και ενισχύει τους τζιχαντιστές όχι μόνο στην Συρία αλλά και παγκοσμίως, σχεδιάζει να αναπτύξει δυνάμεις στο συριακό έδαφος, προφανώς για να υποστηρίξει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα έχοντας βαριές απώλειες.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ σχετικά με το θέμα δήλωσε τα εξής: «Οι Αμερικανοί και οι Αραβες θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά. Μήπως θέλουν έναν διαρκή πόλεμο;», υπονοώντας προδήλως ότι η ανάμιξη της Σαουδικής Αραβίας και άλλων μουσουλμανικών-αραβικών δυνάμεων στην Συρία θα αυξήσει περαιτέρω τον κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης.
Το στρατιωτικό σχέδιο της Ρωσίας που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες είναι η απελευθέρωση της μεγαλύτερης πόλης του βορά Αλέπο (Χαλέπι), κάτι που αναμένεται πολύ σύντομα, και το σφράγισμα των συνόρων προς την Τουρκία που είναι η μοναδική εναπομείνασα «γραμμή ζωής» για τους κανίβαλους τρομοκράτες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ιβάν Κοναβάλοφ, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στην Μόσχα, «η Ρωσία δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις της εναντίον των τζιχαντιστών έως ότου αυτοί νικηθούν».
Η Σαουδική Αραβία εν των μεταξύ προσπαθεί, εννοείται με καθοδήγηση της Ουάσιγκτον, να στήσει μια συμμαχία μουσουλμανικών κρατών του Αραβικού Κόλπου και της Αφρικής που με το πρόσχημα της καταπολέμησης των τζιχαντιστών και της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Σύριους (!) θα αποπειραθεί να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας από τα σύνορα με την Ιορδανία.
Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με το σχέδιο ανάπτυξης νατοϊκών-τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στα βόρεια σύνορα της Συρίας και ναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο σαφέστατα είναι προμηνύματα μιας περιφερειακής σύγκρουσης στην περιοχή.
Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών