Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Απριλίου 24, 2016

23 Απριλίου 2010: Ο Τζέφρυ από το Καστελόριζο ρίχνει την Ελλάδα στα κοράκια του ΔΝΤ - Σήμερα ο Τσίπρας φέρνει 4ο Μνημόνιο!


23 Απριλίου 2010: Ο Τζέφρυ από το Καστελόριζο ρίχνει την Ελλάδα στα κοράκια του ΔΝΤ - Σήμερα ο Τσίπρας φέρνει 4ο Μνημόνιο!

Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια, στις 23 Απριλίου του 2010, ο τότε πρωθυπουργός Τζέφρυ Παπανδρέου από το Καστελόριζο ανακοίνωνε «πανηγυρικά» την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια και στο διεθνή μηχανισμό στήριξης για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία.
Έξι χρόνια μετά, 23 Απριλίου του 2016, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης "πρώτης φορά αριστερά" Αλέξης Τσίπρας φέρνει διπλό μνημόνιο και την ίδια ώρα προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ότι όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ αποτελούν επιτυχία!
Την ίδια ώρα που το Μαξίμου πανηγυρίζει, οι τοκογλύφοι δανειστές επέβαλαν στην ελληνική κυβέρνηση την υιοθέτηση:
  • πακέτου μέτρων 5,4 δισ. ευρώ που θα.... εξοικονομηθούν από νέα φορολογία, μειώσεις σημερινών και μελλοντικών συντάξεων και αύξηση έμμεσων φόρων,
  • ακόμη ενός «προληπτικού» πακέτου μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) τα οποία θα ενεργοποιούνται ημιαυτόματα κάθε φορά που θα διαπιστώνεται απόκλιση από τους στόχους. Κι όλα αυτά επειδή το ΔΝΤ θεωρεί ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 δεν θα επιτευχθεί με αποτέλεσμα να χρειάζεται νέα βοήθεια για να μην καταρρεύσει το κράτος.
Διαψεύδονται καθημερινά!
Πριν από μόλις τρεις ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απέκλειε τα σενάρια λήψης πρόσθετων μέτρων, τονίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Και ήταν πριν από τέσσερις (ημέρες), που η ίδια «ξεκαθάριζε» πως η Αθήνα δεν ήταν διατεθειμένη να υλοποιήσει τίποτα περισσότερο, απ' όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο του 2015, σ' εκείνη την... αλήστου μνήμης διαπραγμάτευση με τους δανειστές. «Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο» σημείωνε με νόημα η Γεροβασίλη.
Την ίδια ώρα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έλεγε για πρώτη φορά ανοιχτά ότι δεν χρειάζεται «κούρεμα» χρέους, υποδεικνύοντας προφανώς ότι μπορούν να συζητηθούν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης, οι οποίοι σαφώς και θα εξαρτηθούν από την υιοθέτηση και εφαρμογή των μέτρων από την ελληνική πλευρά.
Πρόκειται, στην ουσία, για μία σαφή άρση της εμπιστοσύνης από πλευράς των δανειστών προς την ελληνική πλευρά, καθώς θεωρείται στην πραγματικότητα δεδομένο ότι η Αθήνα θα χρειαστεί να πάρει τα πρόσθετα μέτρα-«κάβα» των 3,6 δισ. ευρώ. Για το λόγο αυτό και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος από την έκβαση του Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ -μολονότι επισήμως το χαρακτήρισε «θετικό»...
Το Μνημόνιο "κάβα"
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν μπορείς να νομοθετήσεις υπό αίρεση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να εξαρτήσεις την ισχύ ενός νόμου από ένα μελλοντικό και αβέβαιο γεγονός. Δεν μπορείς, δηλαδή, να νομοθετήσεις το «χ» αν συμβεί το «ψ» το 2018 ή το 2019.
Παρόλα αυτά όμως θα ικανοποιηθούν και πάλι οι ορέξεις του κουαρτέτου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι 153 καρεκλοκένταυροι των Σύριζα - Ανέλ θα... ξανασώσουν την Ελλάδα, ψηφίζοντας την εγκαθίδρυση του μηχανισμού που θα προβλέπει τις νέες αιματηρές περικοπές και τα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα.
Όπως παραδέχτηκε και ο Τσακαλώτος: «Δεν συμβαίνει αυτό μόνο στην ελληνική νομοθεσία. Μίλησα και με τον κ. Σαπέν νωρίτερα και είπε ότι ισχύει και στη Γαλλία. Δεν μπορείς να νομοθετήσεις για κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί, υποθετικά, στο μέλλον. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για να βρεθεί ο μηχανισμός δέσμευσης, ώστε να βελτιωθεί η αξιοπιστία για τους Ευρωπαίους πιστωτές και τους διεθνείς επενδυτές και τους Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών