Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Απριλίου 30, 2016

Δωρεάν περίθαλψη μόνο για λαθρομετανάστες - Πλήρης η αδιαφορία για τους Έλληνες άστεγους


Δωρεάν περίθαλψη μόνο για λαθρομετανάστες - Πλήρης η αδιαφορία για τους Έλληνες άστεγους

Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός"

Την κοινωνική αναλγησία προς τους Έλληνες απόρους και αστέγους επιδεικνύει για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Τσίπρα και του «στρατάρχη Ζούκοφ», κατά κόσμον Πάνου Καμμένου, αναφορικά με το θέμα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους. Την ίδια ώρα που επιτρέπει στους τριτοκοσμικούς, οι οποίοι έχουν κατακλύσει κάθε άκρη της Ελληνικής Επικράτειας, να εξυπηρετούνται χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εμπαίζει τους πολίτες που ζουν στο όριο της ακραίας φτώχειας.
Mε την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Αλληλεγγύης, αποκλείονται οι Έλληνες άστεγοι που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, από τις κρατικές δομές υγείας - πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους έχουν εισόδημα από....
κοινωνικό επίδομα άνω των 2400 ευρώ τον χρόνο, ήτοι 200 ευρώ τον μήνα.
Οι παραπάνω κατηγορίες που στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από ηλικιωμένους που δεν λαμβάνουν σύνταξη και επιβιώνουν χάρις στα βοηθήματα πρόνοιας ή στην ελεημοσύνη φίλων και συγγενών ή είναι μονογονεϊκές οικογένειες ή ζευγάρια με παιδιά τα οποία έχουν προστεθεί στις μακριές στρατιές της ανεργίας, δεν θα έχουν καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ. Παράλληλα, θα πρέπει να πληρώνουν την πανάκριβη στις ημέρες μας φαρμακευτική περίθαλψη, γεγονός που τους ωθεί να οδηγηθούν σε αργό θάνατο, για τον οποίο την κύρια υπαιτιότητα φέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί, Ανδρέας Ξανθός και Θεανώ Φωτίου.
Εξαιτίας της περιφρόνησης που διακρίνει την κυβέρνηση προς τους Έλληνες πολίτες, πάνω από 450.000 άνθρωποι (190.000 οικογένειες) δεν θα έχουν καμία πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Αντίθετα, για τους λαθρομετανάστες προβλέπεται η κάλυψή τους μέσω της χορήγησης από τα νοσοκομεία, κάρτας υγειονομικής περίθαλψης, που θα ανανεώνεται κάθε εξάμηνο. Ακόμη κι όσοι Έλληνες «τρέξουν» να βγάλουν ΑΜΚΑ, προκειμένου να μην χάσουν έστω και τις ελάχιστες παροχές υγείας που δικαιούνται, θα αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα. Δεν θα πρέπει να έχουν κάποιο σπίτι που η αντικειμενική αξία του να ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, όσο δηλαδή είναι στα «χαρτιά» η τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος 70 τ.μ. στα Πατήσια, ασχέτως αν πλέον το ακίνητο αυτό πωλείται αντί 30.000 ευρώ. Παράλληλα, θα γίνονται φύλλο και φτερό τα φορολογικά στοιχεία τους, προκειμένου να διασταυρωθεί ότι δεν έχουν καταθέσεις άνω των 7.000 ευρώ, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν αν το ποσό αυτό προέρχεται από κληρονομιά ή από παλαιότερη επαγγελματική δραστηριότητα που πια δεν υφίσταται. Κι αυτό ασχέτως αν έχουν άλλες πηγές εσόδων, ακόμη και μια μικρή οικία, και ζουν από τις συγκεκριμένες αποταμιεύσεις.
Η είσοδος των ανασφάλιστων (το 90% θα είναι αλλογενείς) στο ΕΣΥ υπολογίζεται σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, αλλά στον προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί μόλις 100 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό. Δεδομένου ότι στατιστικά νοσεί ένας στους τρεις επήλυδες και η μέση νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο κοστίζει 2000 ευρώ, για να καλυφθεί ο πληθυσμός αυτός μπορεί να ανέλθει και στα 4 δισ. ευρώ. Κι αυτό γιατί είναι άγνωστος ακόμη ο συνολικός αριθμός των λαθροεποικιστών που θα εκμεταλλευτούν τις δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές, προκειμένου να προβούν σε ιατρικές, κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις, νοσοκομειακή και μαιευτική περίθαλψη, πράξεις αποκατάστασης, μετάβαση στο εξωτερικό για θεραπεία, καθώς και χορήγηση ιατρικών βοηθημάτων και αναλώσιμων υλικών.
Δεν πρέπει, βέβαια, να αγνοούμε και το κόστος των φαρμάκων που θα τους δίνονται χαριστικά, την στιγμή που για τον Έλληνα ασφαλισμένο η μέση συμμετοχή στα ιατρικά σκευάσματα έχει εκτιναχθεί κατά 30% σε σχέση με το 2010. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι το κόστους «φροντίδας» των ανιθαγενών θα μετακυλιστεί στους προϋπολογισμούς των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα οποία ήδη βρίσκονται «στο κόκκινο», αφού έχει κοπεί κατά τουλάχιστον 45% η δημόσια επιχορήγηση προς αυτά, ενώ μεγαλώνουν οι οφειλές προς το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Όσο για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων προς διάφορους παρόχους υγείας, αυτά έχουν υπερβεί τα 3 δισ. ευρώ, ποσό που διαρκώς αυξάνεται καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω οικονομικής ασφυξίας, αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς αυτά.
Βροχή τα ειδοποιητήρια
Στο μεταξύ, βροχή φτάνουν τα ειδοποιητήρια σε εξαθλιωμένους συμπολίτες μας, που πίστεψαν στις κατά καιρούς δεσμεύσεις των κυβερνώντων για δωρεάν περίθαλψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙ), εκεί όπου οι αλλογενείς λαμβάνουν τα πάντα δωρεάν, σύμφωνα με την οποία το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» απαίτησε από ανασφάλιστο πολίτη να πληρώσει άμεσα τα νοσήλια από επέμβαση που πραγματοποίησε το 2014. Στην επιστολή που του απέστειλε, τον απειλεί ότι αν εντός 15 ημερών δεν τακτοποιήσει το χρέος του, τότε η οφειλή θα μεταφερθεί στην εφορία. Σύμφωνα με τους ιατρούς του ΜΚΙ, η χειρουργική πράξη (ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής), έγινε βάσει του νόμου που είχε ψηφιστεί τον Νοέμβριο του 2014, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρόκειται για την μοναδική περίπτωση, καθώς τις τελευταίες ημέρες κι άλλα άτομα (όλα Έλληνες) δέχονται τέτοια απειλητικά πεσκέσια από νοσηλευτικά ιδρύματα. Όπως φαίνεται, το φαρμάκι πρέπει να πιουν μέχρι τέλος οι Έλληνες ανασφάλιστοι, αφού όπως έχουμε γράψει, νόμος (και στο ΕΣΥ) είναι το δίκαιο του κάθε λαθρομετανάστη.

1 σχόλιο:

  1. Ντόναλντ Τραμπ: «Το έθνος-κράτος παραμένει το πραγματικό θεμέλιο για την ευτυχία και την αρμονία». Τέλος στην παράδοση της κυριαρχίας στον βωμό της «παγκοσμιοποίησης».

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2016/05/blog-post_51.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών