Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 07, 2016

Ανθελληνική πρόκληση από το Ποτάμι: Ζητεί να διαβάζονται οι ανακοινώσεις στα μειονοτικά σχολεία μόνο στα τουρκικά!‏


Ανθελληνική πρόκληση από το Ποτάμι: Ζητεί να διαβάζονται οι ανακοινώσεις στα μειονοτικά σχολεία μόνο στα τουρκικά!‏

Άλλη μια ιταμή πρόκληση από τον μουσουλμάνο βουλευτή του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος κινείται παράλληλα με τις επιθυμίες του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητεί οι ανακοινώσεις που εκφωνούνται στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης να γίνονται στα τουρκικά και όχι στα ελληνικά! Ειδικότερα, ο Ιλχάν ζητεί να μην ισχύσει το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.2.4./1224 της 1/4/2016 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που υπογράφτηκε από τον διευθυντή Παναγιώτη Κεραμάρη και ανέφερε ρητά ότι «οι ανακοινώσεις στους μαθητές των σχολείων θα εκφωνούνται στην επίσημη γλώσσα του κράτους». Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί άλλο έγγραφο στις 7/3/2016 του ιδίου προσώπου, που υπογράμμιζε ότι «στο εξής οι όποιες ανακοινώσεις ή ενημερωτικά σημειώματα στέλνονται στα σχολεία, εκ μέρους τους, να είναι στην επίσημη γλώσσα του κράτους, δηλαδή την ελληνική.
Ο βουλευτής του Ποταμιού, έχοντας προφανώς πάρει εντολή, φτάνει στο σημείο να...
καταγγείλει ότι οι «παρεμβάσεις του κ. Κεραμάρη συνιστούν ευθεία παραβίαση των συνθηκών και των πρωτοκόλλων που διέπουν το καθεστώς της μειονοτικής εκπαίδευσης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ελεύθερη χρήση της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία». Σημειώνει δε ότι το δικαίωμα χρήσης της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά, δίγλωσσα σχολεία της Θράκης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης, της λειτουργίας και της ίδιας της υπόστασης αυτών των σχολείων, όπως αυτή καθορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης. Τέλος, ρωτά τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εάν σκοπεύει να παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν διά ανάλογου επίσημου διοικητικού εγγράφου οι παραπάνω γραπτές εντολές.
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, είναι σίγουρο ότι απευθύνεται στον κατάλληλο άνθρωπο, καθώς είναι γνωστές οι εθνομηδενιστικές απόψεις και (κυρίως) επιδόσεις του Φίλη. Το ζητούμενο, όμως, είναι ότι κανένα κόμμα του «συνταγματικού τόξου» δεν αντέδρασε στην προκλητική αυτή ενέργεια του Αχμέτ. Εκτός, δηλαδή, από τον υπερασπιστή του πολυπολιτισμού Ποτάμι και τα υπόλοιπα «δημοκρατικά» κόμματα τηρούν σιγή ιχθύος. Προφανώς, επειδή κι αυτά επί δεκαετίες, με την δική τους πολιτική γραμμή, έδωσαν τροφή στις αυξημένες ορέξεις του τουρκικού επεκτατισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Υ.Γ.: Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που λέει ο Αχμέτ πέραν της προδοσίας εναντίον ολάκερου του Έθνους είναι και προδοτικό απέναντι στους Πομάκους ειδικότερα. Οι Έλληνες Πομάκοι έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θέλουν τα τούρκικα, αλλά αντιθέτως απαίτησαν πομακόφωνο δελτίο ειδήσεων στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Υ.Γ. 2: Από ποιόν πολιτικό χώρο προέρχεται άραγε αυτό το "ταλέντο" του ανθελληνισμού; Μα, φυσικά, από την Νέα Δημοκρατία της οποίας ήταν πριν χρόνια βουλευτής. Αυτό για να μην παριστάνουν πάλι τους "πατριώτες" οι ψευτοδεξιοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών