Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Είναι ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ σε αγαστή συνεργασία με τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΗΛΙΘΙΕ... Σύριζα και Ανέλ εξοντώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες: Φόροι και εισφορές θα ξεπερνούν το 50% του εισοδήματος!


Σύριζα και Ανέλ εξοντώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες: Φόροι και εισφορές θα ξεπερνούν το 50% του εισοδήματος!

Το εκρηκτικό κοκτέιλ εισφορών και φόρων που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο φέρνει μεγάλες επιβαρύνσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που φτάνουν ακόμα και το 58% για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.
Ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ με εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ και επιστήμονες με εισοδήματα άνω των 22.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν σημαντικά με το νέο ασφαλιστικό αφού από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα....
πληρώνουν εισφορές 20% για σύνταξη 6,95% για υγεία, 7% για επικούρηση και 4% για εφάπαξ εφόσον προβλέπεται αντίστοιχη παροχή στον κλάδο τους.
Συνολικά οι επιβαρύνσεις θα φθάνουν στο 37,95% μόνο για την ασφάλιση ενώ θα ξερνούν το 50% σε συνδυασμό με τη φορολογία.
Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με 15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα
• Ασφαλιστικές εισφορές (20% για σύνταξη, 6,95% για ασθένεια και 7% για επικουρική ασφάλιση): 5.092,5 ευρώ.
• Φόρος εισοδήματος: 2.179,65 ευρώ
• Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: 66 ευρώ.
• Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ.
Συνολική επιβάρυνση εισοδήματος (ασφαλιστικές εισφορές + φόροι): περίπου 8.000 ευρώ ευρώ ή το 52,8% του ετήσιου εισοδήματος χωρίς να περιλαμβάνεται η προκαταβολή φόρου!
Ακόμα και η περίπτωση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών στους νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες για 5 χρόνια θεωρείται ασφαλιστική οφειλή που πρέπει να εξοφλήσει o ασφαλισμένος προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί.
Σύμφωνα με τις επαγγελματικές ενώσεις χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα οδηγηθούν σε λουκέτα ή σε διακοπή εργασιών, κλείνοντας τα βιβλία τους καθώς το ασφυχτικό πλαίσιο δημιουργεί αντικίνητρα για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα αυξήσουν τη φοροδιαφυγή ενώ θα μειώσουν σημαντικά την εισπραξιμότητα και των ασφαλιστικών εισφορών.
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών