Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2016

Ο βίος και η πολιτεία του κόκκινου εργολάβου, νυν καναλάρχη και διαδόχου του Μπόμπολα, Χ. Καλογρίτσα

Γράφει ο Αντίοχος

Ο κομμουνιστής Χρήστος Καλογρίτσας πήρε τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε και έτσι μπαίνει ως καναλάρχης πλέον στον… θαυμαστό τηλεοπτικό κόσμο της χώρας.

Ο λεγάμενος έγινε γνωστός το 1986, όταν έγινε βασικός μέτοχος της φυλλάδας «Πρώτη», που εξέδωσε το ΚΚΕ ως «Δούρειο Ίππο» για διείσδυση στο χώρο της «κεντροαριστεράς». Ήταν κουμπάρος του Φλωράκη και πιθανότατα επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ, αλλιώς δεν εξηγείται η εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Ο κομμουνιστής Καλογρίτσας είναι… μανούλα στις –κατάλληλες- κουμπαριές. Εκτός από τον Φλωράκη, έγινε (μέσω του γιου του, Ιωάννη –Βλαδίμηρου, το δεύτερο όνομα προς τιμήν του Λένιν…) κουμπάρος με τον Καμμένο (τον οποίο πάντρεψε στον δεύτερο γάμο του και βάφτισε τα δύο παιδιά που απέκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του…) και με τον νυν υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Εκτός από τον χώρο του τύπου, ο κομμουνιστής Καλογρίτσας ασχολείται τα τελευταία 30 χρόνια και με τις μεγαλοεργολαβίες, ως ιδιοκτήτης...
της κατασκευαστικής εταιρείας «Τοξότης ΑΕ», που παίρνει (φυσικά!) δημόσια έργα – οι… κακές γλώσσες λένε πως η εταιρεία ήταν μια ακόμα «μπίζνα» του ΚΚΕ και ο Καλογρίτσας διορισμένος από το κόμμα διευθυντής της, αλλά αυτά θα τα βρει –αν ευσταθούν- το ΣΔΟΕ, όταν θα’ ρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα και θα ανοίξει επιτέλους ο βαρύς φάκελος των οικονομικών του… τιμημένου κουκουέ…  

Όλως τυχαίως (βεβαίως- βεβαίως…) η «Τοξότης» εξαγόρασε σε κάποια φάση την εταιρεία «Μέδουσα», όπως μετονομάστηκε η εταιρεία «Τσίπρας ΑΤΕ», του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού κατοχικού πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα. Πως είπατε; Διαπλοκή; Μα καλά, δεν έχετε ακουστά για το… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς; Πως είναι δυνατόν να περνάνε από το μυαλό σας τέτοια και να τα συνδέετε με την εταιρεία του μπαμπά Τσίπρα, αλλά και με τους δύο διαγωνισμούς που κέρδισε πολύ προσφάτως η εταιρεία του Καλογρίτσα στην Ολυμπία Οδό;

Ωστόσο, ο κομμουνιστής Καλογρίτσας έκανε κι άλλες μπίζνες με πρώην συντρόφια. Για παράδειγμα, το 1999 δημιούργησε μαζί με τον Τάκη Θεοδωρικάκο (πρώην Γ.Γ. της ΚΝΕ και νυν «σύμβουλο» του φον Κούλη…) την εταίρα δημοσκοπήσεων GPO.

Τελευταίως, το «Βήμα» (στα πλαίσια του πολέμου των υποψηφίων καναλαρχών…) δημοσίευσε τηλεφωνική επικοινωνία, της 27ης Μαΐου του 2009, που καταγράφηκε από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, μεταξύ του κομμουνιστή Καλογρίτσα και του βαρυποινίτη κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού, που όταν είχε κάνει την απαγωγή του Παναγόπουλου. Ο Βλαστός  είχε χρησιμοποιήσει την εταιρεία του εργολάβου Γιώργου Τρομπούκη –φίλου του Καλογρίτσα- για να ξεπλύνει μέρος από τα 30 εκατομμύρια που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Αρχικά συνομιλούν ο Τρομπούκης και ο Βλαστός, ωστόσο στη συνέχεια συμμετέχει και ο Χρήστος Καλογρίτσας.

ΒΛΑΣΤΟΣ: Πού είσαι, γιγαντάκια μου;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ελα, αδερφέ μου, είμαι με τον πατέρα μας.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, ναι…
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Πάρ’ τον να σου πει μια καλησπέρα.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Δώσ’ μου, δώσ’ μου τον….
Ο Τρομπούκης ακούγεται να δίνει το τηλέφωνο στον κ. Καλογρίτσα για να μιλήσει με τον Βλαστό.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ελα, καμάρι μου…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Καλησπέρα, τι κάνουμε; Καλά είμαστε; Καλά;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Είμαι καλά, εδώ έχω τον μικρό και με κρατάει έτσι, ας πούμε, για να μην πάθω και τίποτα, μην πάθουμε και κάνα έμφραγμα, τώρα έχω και γεράματα εγώ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και σε περιμένω, και σε περιμένω…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά…
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να βγεις έξω, να σε δούμε, να σε συναντήσουμε, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ, κι εγώ να ξέρεις, θα τα πούμε, και ότι είσαι φίλος του φίλου μου, να ξέρεις… (σ.σ.: ακατάληπτο) πατέρας… (σ.σ.: ακατάληπτο).
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ’ αγαπάω πολύ, σ’ αγαπάω πολύ…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ σ’ αγαπάω πολύ…
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ’ αγαπάω πολύ…
ΒΛΑΣΤΟΣ: Να ‘σαι σίγουρος, εντάξει;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και να ξέρεις ότι ξέρω για σένα από την πρώτη μέρα που ακούστηκε το όνομά σου.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ε;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Από τότε σε ξέρω και σε παρακολουθώ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Γιατί είμαι περήφανος μ’ αυτά, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, έτσι; Σ’ ευχαριστώ…
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να ‘σαι καλά, σ’ αγαπώ. Εμείς εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, να ‘σαι καλά.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ’ αγαπώ πολύ, να ‘σαι καλά.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σας ευχαριστώ, κι εγώ…
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Αντε, καμάρι μου, να ‘σαι καλά, γεια σου, γεια.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Γεια.

Επίσης, στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν μπόλικες αναφορές στο όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα. Μία εξ’ αυτών αφορά τηλεφωνική επικοινωνία στις 23 Ιουνίου 2009 του Παναγιώτη Βλαστού με μια δικηγόρο. Εκεί όπως αναφέρεται «συζητάνε για τον κ. Καλογρίτσα και η δικηγόρος λέει στον Βλαστό ότι από το ραντεβού που είχε μαζί του κατάλαβε ότι θα τον βοηθήσει γιατί τον θέλει έξω από τη φυλακή για να του κάνει δουλειές».

Στο ίδιο διαβιβαστικό έγγραφο, υπάρχει και άλλη αναφορά σε συνομιλία Καλογρίτσα – Βλαστού που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2009: «ο Τρομπούκης παίρνει τηλέφωνο τον Βλαστό και του δίνει να μιλήσει με τον Καλογρίτσα. Ο Καλογρίτσας διαβεβαιώνει τον Βλαστό ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει, όπως π.χ. να παρέμβει στην 5η ανακρίτρια ή να καταθέσει αν χρειαστεί ως μάρτυρας. Θα συνεννοηθεί για τις ενέργειες που θα κάνει με τη δικηγόρο και θα προγραμματίσει με τον Τρομπούκη μια επίσκεψη στις φυλακές για να τα συζητήσουν από κοντά».

Έτσι είναι, φίλοι μου, οι κομμουνιστές στην Ελλάδα. Πολυτεχνίτες, αλλά διόλου… ερημοσπίτες!

Κάποιοι λένε, πως ο κομμουνιστής εργολάβος, καναλάρχης, κ.τ.λ. Καλογρίτσας είναι ο διάδοχος του επίσης κομμουνιστή, μεγαλοεργολάβου, καναλάρχη κ.τ.λ., Μπόμπολα, του –όχι αδίκως- επονομαζόμενου “Big Boss”. Ο καιρός θα δείξει…  

(ΥΓ): Αυτά για την ώρα, σίγουρα θα επανέλθουμε…

***Στην φωτογραφία που παραθέτουμε, εικονίζεται ο… πολυτεχνίτης κομμουνιστής Καλογρίτσας με τον Ανδρέα Παπανδρέου, στα μπουζούκια, την πρώτη περίοδο της «αλλαγής» (ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις)… Μεγάλα γλέντια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών