Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2016

Έρευνα: Οι μικρομεσαίοι και η εργατική τάξη ψηφίζουν Εθνικιστές, οι προνομιούχοι τους υπόλοιπους

Γράφει ο Αντίοχος

Άρθρο σχετικά με «Τα μυστικά της γεωγραφίας των εκλογών» στις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, έγραψε ο Ζαν Πιζανί-Φερί, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris-Dauphine και σύμβουλος του πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. Το άρθρο αναδημοσίευσε το «Βήμα».
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάλυση του Γάλλου καθηγητή, τα πράγματα είναι πλέον απλά: οι μη προνομιούχοι, δηλαδή οι μικρομεσαίοι και οι εργάτες ψηφίζουν τους εθνικιστές και οι προνομιούχοι όλους τους υπόλοιπους:

«Σε πολλές χώρες, το πού ζεις μπορεί να αποτελέσει ένα ακριβές μέσο πρόβλεψης για το ποιον ή τι ψηφίζεις. Αυτή η εκλογική γεωγραφία είναι χαρακτηριστική μιας βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και μορφωτικής διαίρεσης. Οι πλούσιες πόλεις...
όπου συγκεντρώνονται απόφοιτοι πανεπιστημίου, τείνουν να ψηφίζουν διεθνώς προσανατολισμένους, συνήθως κεντρο-αριστερούς, υποψηφίους, ενώ τα χαμηλότερα στρώματα της μεσαίας τάξης και η εργατική τάξη προτιμούν εσωστρεφείς υποψηφίους, συνήθως της εθνικιστικής Δεξιάς. Δεν προκαλεί έκπληξη που δήμαρχοι από την Κεντροαριστερά εξελέγησαν στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Αντίθετα, οι μικρότερες και φτωχότερες πόλεις προτιμούν πιο δεξιούς πολιτικούς…».

Στις εκλογές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό (δείτε και συγκρίνετε τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές συνοικίες και τα μικρά κι ασήμαντα στις… σικ περιοχές), αλλά υπήρξε και μεγάλο ποσοστό μη προνομιούχων (ανέργων, μικρομεσαίων και εργατών) που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και λοιπούς μασκαρεμένους αντιμνημονιακούς. Τώρα όμως που αποκαλύφθηκαν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι συριζοψεκασμένοι σαλτιμπάγκοι, μέρος των μη προνομιούχων κατευθύνεται προς την Χρυσή Αυγή. Αυτός είναι και ο φόβος και τρόμος του συστήματος, να μην υπάρξει μαζική μετακίνηση των μη προνομιούχων στην Χρυσή Αυγή, γιατί τότε, «finito la musica, passato la festa», για το αμαρτωλό μεταπολιτευτικό σύστημα των σάπιων!

1 σχόλιο:

  1. "... απόφοιτοι πανεπιστημίου, τείνουν να ψηφίζουν διεθνώς προσανατολισμένους, συνήθως κεντρο-αριστερούς ..."
    Μούφα η έρευνα. Εμείς είμαστε 4 απόφοιτοι Πανεπιστημίου στην παρέα και οι τέσσερις μας ψηφίζουμε ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών