Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2016

Πληθαίνουν τα «Ωραιόκαστρα»: Στην Κω οι γονείς αρνούνται να δεχτούν λαθρομετανάστες στα σχολεία

Μετά το Ωραιόκαστρο, την Φιλιππιάδα και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ήρθε η σειρά των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Κω να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία, που θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά τους, για να εξυπηρετήσει τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης και των διεθνών τοκογλύφων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σε συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Β. Καραγιάννη, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την παραχώρηση των σχολικών κτιρίων στους λαθρομετανάστες.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι...
πρόσφυγες και ότι κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής και περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους, για ιατρικούς λόγους».

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση προσπαθήσει να επιβάλλει αυτή την κατάσταση στα σπίτια τους, τότε θα προβούν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Ιδού τα πιο ουσιαστικά σημεία της ανακοίνωσης:

«…Η Κως επιπλέον έχει ιδιαιτερότητες που άλλα νησιά δεν έχουν :
Χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη στο μείζον και καίριο θέμα της εθνικής ασφαλείας. Αποτελεί τον 3ο τουριστικό προορισμό της χώρας με μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ.

Έχουμε υποστεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό λόγω προσφυγικού- μεταναστευτικού με συνέπεια πολλές οικογένειες να έχουν φέτος τον χειμώνα πρόβλημα επιβίωσης. (Υπάρχει δε φόβος και για την επόμενη χρονιά). Τα σχολεία της και γενικότερα ο πληθυσμός έχει πολύ μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών με ποσοστά αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία που αγγίζει το 60%.

Η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί , ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους, για ιατρικούς λόγους. Έχουν εμφανιστεί διάφορα μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι γονείς για τους παραπάνω λόγους, διαφωνούν με την παραχώρηση σχολικών ή άλλων δημοσίων κτιρίων. Σε περίπτωση που αγνοηθούν, οι γονείς δήλωσαν ότι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών