Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

Χαλιούνται οι "δημοκράτες" στις ΗΠΑ για τον «ακροδεξιό» στενό συνεργάτη του Τραμπ

Μια από τις πρώτες κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει μια ακόμη θύελλα διαμαρτυριών από τους εκπροσώπους της «πολιτικής ορθότητας» εναντίον του. Στα «Νέα» κάτω από τον τίτλο «Ένας ακροδεξιός θα ψιθυρίζει στο αυτί του προέδρου» γράφονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Οι πρώτες αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο εσωτερικό του κόμματός του. Κάνοντας τους πρώτους διορισμούς σε ανώτατες θέσεις...
ο νεοεκλεγείς πρόεδρος διόρισε στη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου τον μέχρι τώρα πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής Ράινς Πρίμπους – μια κίνηση που θεωρήθηκε ότι δείχνει την προθυμία του να συνεργαστεί με το Κογκρέσο. Όμως η άλλη του επιλογή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο ακροδεξιός Στίβεν Μπάνον, στενός συνεργάτης του, διορίστηκε επικεφαλής στρατηγικής και σύμβουλος. Ο Μπάνον είναι ιδιοκτήτης της συντηρητικής ιστοσελίδας Breitbart, την οποία, με περηφάνια λέει, έχει μετατρέψει σε «φόρουμ της Ακροδεξιάς», ένα σάιτ όπου βρίσκουν έκφραση νεοναζί, μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και αντισημίτες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως Πρίμπους και Μπάνον θα έχουν το καθήκον να καθοδηγήσουν την κυβέρνηση «ως ίσοι εταίροι». «Δεν πρέπει να χρυσώσουμε το χάπι» δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζεφ Μέρκλεϊ που ζήτησε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο να ανακαλέσει την απόφασή του. «Ο Τραμπ μόλις προσκάλεσε έναν λευκό εθνικιστή και ρατσιστή στα υψηλά επίπεδα της κυβέρνησης». «Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα όταν ένας άνθρωπος που έχει την κύρια ιστοσελίδα για τους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές, τους ρατσιστές, τους αντισημίτες και τους μισογύνηδες αποκτά υψηλή θέση στον Λευκό Οίκο» σχολίασαν εκπρόσωποι οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμα και μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Ο Έβαν ΜακΜούλιν, συντηρητικός που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, αναρωτήθηκε στο twitter εάν υπάρχει κάποιο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών που θα καταδικάσει την επιλογή του αντισημίτη Μπάνον. Ο Τζον Ουίβερ, σύμβουλος του κυβερνήτη του Οχάιο, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η ρατσιστική, φασιστική Ακροδεξιά αντιπροσωπεύεται μέσα στο Οβάλ Γραφείο. Αμερική, πρόσεχε». Ο Πρίμπους, που πλέον θα έχει τη θέση του προσωπάρχη, η οποία θεωρείται η «δεύτερη πιο ισχυρή στην Ουάσινγκτον», έστειλε μήνυμα συνεργασίας λέγοντας ότι ο Μπάνον είναι ένας μορφωμένος πρώην αξιωματικός του ναυτικού που «συνέβαλε θετικά στην προεκλογική εκστρατεία».

Σε άλλο σχετικό κείμενό τους για τον Στίβεν Μπάνον «Τα Νέα» και υπό τον τίτλο «Ένας πλούσιος “Γκέμπελς” που αφήνει παντού τη σφραγίδα του» γράφουν, ανάμεσα σε άλλα, και τα εξής: «Το Bloomberg τον έχει χαρακτηρίσει «το πλέον επικίνδυνο άτομο της αμερικανικής πολιτικής σφαίρας». Δημοσιογράφος του (υπερσυντηρητικού) Fox News τον είχε αποκαλέσει «Γκέμπελς». Είναι ο νέος «ανώτερος σύμβουλος και επικεφαλής στρατηγικής» του Ντόναλντ Τραμπ, ο άνθρωπος που θα ψιθυρίζει στο αφτί του επόμενου αμερικανού προέδρου, επικεφαλής της καμπάνιας του από τον Αύγουστο και αρχιτέκτονας της νίκης του: ο Στίβεν Μπάνον. Η σφραγίδα του ήταν εμφανής παντού: στον λαϊκιστικό, οργίλο τόνο του Τραμπ, στις δηλητηριώδεις επιθέσεις εναντίον του «σεξουαλικά διεστραμμένου Μπιλ Κλίντον», στις φήμες με αντισημιτική αποφορά που ήθελαν τη Χίλαρι Κλίντον να «μηχανορραφεί μυστικά με διεθνείς τράπεζες» ώστε να τις «κάνει ακόμα πλουσιότερες». Και φυσικά στο Breitbard News, το ακροδεξιό, συνωμοσιολογικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ειδησεογραφικό σάιτ που διηύθυνε».

Φαίνεται ότι οι «δημοκράτες» έχουν σαφέστατη αντίληψη για την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι ανεκτή και συμφωνούν μαζί της  μόνο όταν κερδίζουν αυτοί, κάνοντας έτσι πράξη το «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας».

Παρότι το κόμμα των δημοκρατικών έχασε τις εκλογές, θέλει να ορίζει αυτό ποιους συνεργάτες θα έχει ο Τραμπ! Απίστευτο και όμως «δημοκρατικό»… Ανεξάρτητα από την τελική κατεύθυνση και κατάληξη της προεδρικής διαδρομής του Τραμπ, αυτές οι πρώτες ημέρες από τη νίκη του είναι αρκετά χρήσιμες ως προς το μέγεθος της υποκρισίας που διέπει τους οπαδούς της «πολιτικής ορθότητας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών