Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

«Λευκή Πετσέτα» στους διεθνείς τοκογλύφους - Τσίπρας προς υπουργούς: Δεχτείτε όλα τα μέτρα, αλλιώς πάμε σε εκλογές!

Πλήρης είναι η παράδοση της μνημονιακής συγκυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ στους δανειστές και τις επιταγές τους, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες.

Την ώρα, λοιπόν, που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης και στο τραπέζι μπαίνουν σκληρά μνημονιακά μέτρα, όπως οι ομαδικές απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, ο Τσίπρας προχώρησε σε απειλές εκλογών, προκειμένου να κάμψει και τις τελευταίες αντιδράσεις στο κομματικό του ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, είπε μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος: «Σε ένα ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων...
και της δεύτερης αξιολόγησης, που ενδεχομένως να οδηγούσε και σε εκλογές, όπως διακαώς ζητά η Ν.Δ., ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε την τέλεια καταστροφή για την οικονομία»

Κοινώς, αυτό που είπε στους υπουργούς του και εμμέσως στον Ελληνικό Λαό είναι να αφήσουν τις διαπραγματεύσεις και να αποδεχτούν τα πάντα, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, αλλιώς θα προκηρύξει εκλογές.

Ο λόγος που σκέφτεται έτσι ο Τσίπρας είναι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, τότε δεν θα έχει κανένα προπαγανδιστικό εργαλείο – έστω και μικρό – προκειμένου να χρησιμοποιήσει σε μία ενδεχόμενη προεκλογική περίοδο. Αντιθέτως αν καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση, αποδεχόμενος βεβαίως όλα τα επαίσχυντα μέτρα, ελπίζει να ανοίξει η συζήτηση για μία άνευ ουσίας αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα παρουσιαστεί ως «μεγάλη νίκη», όπως ήταν το PSI του Βενιζέλου.

Και, βεβαίως, ο εκβιασμός του Τσίπρα δεν γίνεται σε αυτό το επίπεδο, ούτε κατ’ ιδίαν. Η απειλή των εκλογών γίνεται στο ωφελιμιστικό επίπεδο. Κοινώς λέει στον Καμμένο: «Πάνο, πρόσεχε γιατί άμα δεν περάσουν τα μέτρα, χάνεις το ελικόπτερο». Αντιστοίχως στους βουλευτές και τους υπουργούς του Σύριζα, λέει: «Αν δεν περάσουν οι ομαδικές απολύσεις, ξεχάστε τους διορισμούς των άχρηστων φίλων και συγγενών σας, καθώς και τους βουλευτικούς μισθούς».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών