Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2016

Πρόκληση! Η Ακαδημία Αθηνών έκανε πρόεδρό της τον υπερμνημονιακό διορισμένο πρώην πρωθυπουργό Παπαδήμο

Σε μια προκλητική ενέργεια, η οποία προσβάλλει βάναυσα την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού Λαού, προέβησαν τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών. Δεν αρκέστηκαν να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας του «μεγάλου ναι» στο Μνημόνιο και υλοποίησε το καταστροφικό για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ομολογιούχους PSI, αλλά τον αναβάθμισαν κιόλας κάνοντάς τον πρόεδρο για το 2017!

Ο λόγος για τον Λουκά Παπαδήμο, για να αποδειχτεί περίτρανα ότι οι «πνευματικοί άνθρωποι» της Χώρας, που στην πλειονότητά τους έχουν πάθει αφωνία τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, ζουν...
σε άλλο κόσμο. Με ένα αλλοπρόσαλλο σκεπτικό, οι άνθρωποι της Ακαδημίας Αθηνών ετοιμάζονται σε δημόσια συνεδρία της να εγκαταστήσουν τον Παπαδήμο στην θέση του προέδρου.

Ένα σαφές ερώτημα, το οποίο τίθεται, αφορά το ποια είναι η ακαδημαϊκή δραστηριότητα και προσφορά του συγκεκριμένου σκληρού και στυγνού οικονομικού τεχνοκράτη, που αποτέλεσε επιλογή των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων υποτακτικών τους για την θέση του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2012.

Προφανώς, τα μέλη της Ακαδημίας θα εμπνεύστηκαν από το ανάλογο παρελθόν στις «εύστοχες» επιλογές τους, όπως στην απονομή τιμητικής διάκρισης στην Έλενα Τσαουσέσκου, συζύγου και «δεξιού χεριού» του αιμοσταγούς κομμουνιστή δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου. Στις 26 Μαρτίου 1976 η (κυριολεκτικά) αγράμματη (καθώς είναι αμφίβολο εάν είχε τελειώσει το δημοτικό) Έλενα Τσαουσέσκου εισερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών καταχειροκροτούμενη (!) και ανακηρυσσόταν σε… αντεπιστέλλον μέλος.

Το 1976 η Ακαδημία βράβευσε την σύζυγο του καταπιεστή του Ρουμανικού Λαού. Το 2017 θα τιμήσει στον ύψιστο βαθμό τον διορισμένο από την τρόικα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου δίχως να έχει εκλεγεί προηγουμένως από τον Ελληνικό Λαό και κατά την διάρκεια της σύντομης θητείας του φέρθηκε σαν γνήσιος υποτακτικός αυτών που τον διόρισαν.

Αν τα έργα και οι ημέρες του μνημονιακού αυτού τύπου ήσαν τα διαπιστευτήρια και οι εγγυήσεις, οι οποίες χρειαζόντουσαν για να τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, είναι ολοφάνερο ότι η κατάπτωση, η παρακμή και η σήψη της σύγχρονης κοινωνίας του «συνταγματικού τόξου» περιλαμβάνει, συν τοις άλλοις, και τον λεγόμενο «πνευματικό κόσμο» της Χώρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών