Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017

Εφημερίδα «Εστία»: Το ΚΚΕ παραδέχεται ότι η 21η Απριλίου αμφισβήτησε τις ΗΠΑ, προσεταιρίστηκε εργάτες, αγρότες - αύξησε μισθούς και μεροκάματα!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στα πεπραγμένα του Στρατιωτικού Καθεστώτος της 21ης Απριλίου, όπως την αντιλαμβάνεται με ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, κάνει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Εστία». Ενδεικτικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από την εφημερίδα:

Το ΚΚΕ σημειώνει επίσης ότι «δίχως η στρατιωτική χούντα να αμφισβητεί τη Νατοϊκή στρατηγική έκανε και ορισμένες επιλογές που διαφοροποιούνταν...
προς την πολιτική τους ή κάποιες φορές έφτασε σε αντίθεση με αυτή. Συνέχισε την γραμμή των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων ως προς την μη αναγνώριση του Ισραήλ (…) ενώ κατά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973, επισήμως τουλάχιστον, αρνήθηκε στις ΗΠΑ την χρήση των βάσεών τους στην Ελλάδα».

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές επίσης ότι «η χούντα επιδίωξε επιλεκτικά να προσεταιριστεί τμήματα της εργατικής τάξης με ορισμένα στεγαστικά προγράμματα καθώς και λαϊκών στρωμάτων και της αγροτιάς με την παραγραφή των χρεών της». 

Επισημαίνεται μάλιστα ότι βάσει των στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος το 1971 «οι μισθοί και τα μεροκάματα αποτελούσαν το 40,5% του ιδιωτικού εγχώριου εισοδήματος έναντι 34,5% το 1961. Την ίδια περίοδο τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 186%».

Περισσότερα ενδιαφέροντα, γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, στην σημερινή έκδοση της «Εστίας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών