Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017

Από κοινού Σύριζα, ΝΔ και λοιπό «συνταγματικό τόξο» ξεπουλούν την Ελληνική φέτα

Με κείμενό της η εφημερίδα «Δημοκρατία» δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας που χαρακτηρίζει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ στο ζήτημα της (μη) προστασίας της Ελληνικής φέτας.

Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο «Παραμένει η σύγχυση για τη φέτα στον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και στη Ν.Δ.)!» διαβάζουμε τα εξής:

«Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία (αλλά φυσικά και στην κυβέρνηση) για την περιβόητη συμφωνία με τον Καναδά και την προστασία της φέτας μετά την επαμφοτερίζουσα ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς την περασμένη εβδομάδα, χθες βουλευτές της Ν.Δ. αποφάσισαν...
να στρέψουν τα πυρά τους στον ΣΥΡΙΖΑ για μια συμφωνία που οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές υπερψήφισαν.

Με ερώτησή τους 44 βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης να αποσαφηνίσουν ποια είναι εν τέλει η επίσημη θέση της κυβέρνησης για τη συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά (CETA). Μάλιστα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι “σας άλλος Ιανός εμφανίζεται με δύο πρόσωπα” και υπογραμμίζουν ότι “μόνιμη πρακτική της είναι η πολιτική της απάτης και της εξαπάτησης των Ελλήνων”.

Όπως εξηγούν οι ερωτώντες βουλευτές, η κυβέρνηση, που είχε την πλήρη ευθύνη της διαπραγμάτευσης, υπερψήφισε τη συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά (CETA) σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών, χωρίς καμία επιφύλαξη, ενώ οι υπουργοί της υπερθεμάτιζαν και καλούσαν τους Έλληνες ευρωβουλευτές να την ψηφίσουν. Το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός, καθώς υπέγραψε τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Οκτωβρίου 2016».

Ιδίως σε σχέση με την ΝΔ, τα πράγματα φτάνουν στα όρια του τραγελαφικού. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Μητσοτάκης «καρατόμησε» τον βουλευτή Κασαπίδη, τον οποίο ο ίδιος είχε ορίσει τομεάρχη Αγροτικών της ΝΔ. Η αφορμή του «αποκεφαλισμού» του (γιατί η αιτία ήταν η συμμετοχή του στην –αποσυρμένη αργότερα- επερώτηση για το Τάμα του Έθνους) ήταν η δήλωση του Κασαπίδη ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία CETA (ΕΕ - Καναδά), όταν η κυβέρνηση την φέρει στην Βουλή, επειδή ξεπουλάει την Ελληνική φέτα.

Αντιθέτως, ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει την CETA, την οποία άλλωστε υπερψήφισαν και οι ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επομένως, τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση των 44 βουλευτών της ΝΔ; Μήπως να αναγκαστεί η κυβέρνηση να δείξει κι αυτή επίσημα την δική της υποτέλεια στους ξένους, ώστε να μην νιώθει η ΝΔ… μοναξιά στην δική της εθελοδουλεία; Είναι γνωστό ότι εφόσον η συμφωνία αυτή είναι ανάμεσα σε δύο τόσο ισχυρά κέντρα, όπως η ΕΕ και ο Καναδάς, ο Μητσοτάκης πρέπει να δείξει το καλό πρόσωπο του υπάκουου υπηρέτη στο Βερολίνο, το Παρίσι και τις άλλες «ισχυρές» πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Γι’ αυτό και καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει και την δική της θέση, ώστε τόσο μαζί της όσο και με τις υπόλοιπες δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» και του «ευρωπαϊκού μονόδρομου» να ψηφίσουν την καταστροφική για την Ελληνική φέτα αυτή συμφωνία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών