Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

Εφημερίδα "Εστία": Ο εθνικισμός προελαύνει

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Σε προχθεσινή του συνέντευξη ο αρχηγός μας μίλησε για τα υψηλά ποσοστά που λαβαίνει η Χρυσή Αυγή σε φτωχογειτονιές όπως το Πέραμα. Κρατήστε αυτή τη δήλωση στην άκρη του μυαλού σας για αργότερα. Οι εκλογές στην Ολλανδία τελείωσαν με νικητή τον κεντροδεξιό κ. Ρούτε και τον κ. Βίλντερς να κρατά σταθερά τα ποσοστά του. Οι εκλογές αυτές έδειξαν και το πολιτικό ποιόν των ψηφοφόρων που υποστήριξαν τον κ. Βίλντερς. Γράφει περί αυτού σημερινό δημοσίευμα της Εστίας. «υπέρ του υπερσυντηρητικού ακροδεξιού Βίλντερς ψήφισε χθές στην Ολλανδία μία κρίσημη μάζα των εργατικών λαικών στρωμάτων, καθώς και τμήματα της ακαδημαικής ελίτ, κοινωνικές ομάδες που συνήθως κλίνουν προς τα αριστερά. Υπέρ του ρεπουμπλικανού προέδρου Τράμπ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ψήφισαν εργάτες εργοστασίων περιοχών οι οποίες παραδοσιακά...
ελέγχονταν από την «αριστερά» του καπιταλισμού, τους δημοκρατικούς. Υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία ψήφισαν ακριβώς οι ίδιες ομάδες. Και αν αναλύσει κανείς τις δημοσκοπήσεις στην Γαλλία θα διαπιστώσει ότι μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της Λε Πεν είναι τέως ψηφοφόροι του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος αλλά και γνωστοί πανεπιστημιακοί υπεράνω πάσης υποψίας./Όσο τα εκλογικά σώματα της δύσεως βλέπουν ότι οι προφητείες της κεντροαριστεράς δεν επιβεβαιώνονται, τόσο θα στρέφονται στην υοερσυντηριτικ΄λη δεξιά. Η κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών σς. (του εκλογικού σώματος), την οποία είχε επισημάνει ο διευθυντής του «δικτύου για τη μεραρρύθμιση», Γ. Μαστρογεωργίου, στο τελευταίο «Δελτίο Ανάλυσης» απειλεί ευθέως τόσο την κεντροαριστερά όσο και την φιλελεύθερη κεντροδεξιά. Αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους Έλληνες.»

Δεν είναι σκοπός του παρόντος άρθρου να ασχοληθεί με τα αίτια της ήττας του κ. Βίλντερς, αν και πολλά ακούγονται για διπλωματικό ελιγμό της τελευταίας στιγμής μεταξύ Ερντογάν και Ρούτε, αλλά με το ότι οι περίφημες μεταρρυθμίσεις – της νέας τάξης πραγμάτων- άρχισαν να γίνονται αντιληπτές και αισθητά επώδυνες τόσο στα λαϊκά στρώματα όσο βέβαια και στους κύκλους των διανοουμένων. Το ρητορικό ερώτημα της Εστίας για το πόσο κατάλαβαν οι Τσιπρομητσοτάκηδες το τι συμβαίνει στον κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα εκτός του ότι θα μείνει αναπάντητο θα τους  κάνει να τρίβουν τα μάτια τους, όχι από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονταν ο Φλαμπουράρης, αλλά από την άνοδο των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής. Αυτό που δήλωσε ο αρχηγός μας, και το οποίο διατυπώθηκε στην αρχή του άρθρου, θα αποτελεί και την μεγαλύτερη απόδειξη για τη στροφή των ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων προς τις τάξεις της Χρυσής Αυγής. Και όσο ο λαός μας καταπονείται όλο και περισσότερο από τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, τόσο και πιο έντονα αυτό θα αποτυπώνεται στις επιλογές του εκλογικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών