Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017

Οι "δημοκράτες" της Ιταλίας προσπαθούν με απαγορεύσεις να σταματήσουν στην άνοδο των Εθνικιστών

Θορυβημένο από την άνοδο των εθνικιστικών δυνάμεων είναι –και- το ιταλικό κατεστημένο, που απαντά με τον… συνήθη για… δημοκράταρους τρόπο: με απαγορεύσεις!

Έτσι, η ιταλική Βουλή ενέκρινε σχέδιο νόμου του κυβερνώντος «Δημοκρατικού Κόμματος» (PD), που «θα αποτελέσει τροχοπέδη στην αναβίωση του νεοφασισμού και στην...
επιστροφή της ακραίας ακροδεξιάς ιδεολογίας», σύμφωνα με τον εισηγητή του, Εμμανουέλε Φιάνο.

Βάσει του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, η «φασιστική» προπαγάνδα αποτελεί μεν ποινικό αδίκημα, αλλά με την προϋπόθεση ότι εντάσσεται σε μια προσπάθεια επανίδρυσης του φασιστικού κόμματος. Τώρα αυτό αλλάζει, με την ποινικοποίηση του ελληνικού χαιρετισμού, με «μπαμπούλα» δύο χρόνια φυλάκισης για τους «παραβάτες», ενώ οι ποινές θα παρατείνονται για ακόμη οκτώ μήνες εάν διανέμονται «φασιστικές» εικόνες και σύμβολα μέσω Διαδικτύου.

Ωστόσο, το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «Φόρτσα Ιτάλια» αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο απειλεί την ελευθερία του λόγου, κι έτσι είναι δύσκολο να περάσει όταν θα τεθεί πλέον σε συζήτηση στη Γερουσία – όπου το κόμμα του Μπερλουσκόνι έχει μεγαλύτερη δύναμη απ’ ότι στη βουλή.
Κι όπως δήλωσε περίλυπος ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Λουίτζι Τζάντα: «Για να εγκριθεί αυτό το νομοσχέδιο χρειαζόμαστε πλειοψηφία, την οποία δεν διαθέτουμε αυτή τη στιγμή στη Γερουσία».

Άνθρακες, λοιπόν, ο… θησαυρός της καταστολής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών