Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 24, 2010

Αυξάνεται η κίνηση

   Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση τις επόμενες ημέρες, με τους αδειούχους του Ιουλίου να εγκαταλείπουν την Αθήνα, με προορισμό τα νησιά.

    Ταλαιπωρία περίμενε τα ξημερώματα της Παρασκευής τους επιβάτες του πλοίου Πρέβελη, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος - Χάλκη - Διαφάνι - Πηγάδια Καρπάθου - Κάσος - Ανάφη - Θήρα - Πειραιάς).καθώς δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι του Διαφανίου Καρπάθου.

    Οι 41 επιβάτες που είχαν προορισμό το Διαφάνι, αποβιβάστηκαν στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου είχαν ήδη μεταβεί οδικώς και τα 14 άτομα που ανέμεναν στο Διαφάνι, προς επιβίβαση.

    Ταλαιπωρία στο λιμάνι

    Με δυο ώρες καθυστέρηση απόπλευσε χθες το...
Highspeed 6 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του με προορισμό τη Σέριφο,τη Σίφνο και τη Μήλο. Νέα ώρα αναχώρησης, όπως τονίστηκε στο ΑΠΕ, σε συνομιλία με το κέντρο του λιμενικού σώματος, ορίστηκε η 8μμ. Αιτία αυτής της καθυστέρησης ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μηχανή στη διάρκεια του πρωινού του δρομολογίου για Ίο και Θήρα.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή 35.000 επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν με τα 33 δρομολόγια που προγραμματίστηκαν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την ίδια στιγμή 60 και πλέον δρομολόγια με περίπου 5.000 επιβάτες θα εκτελεστούν προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

    Εκστρατεία ενημέρωσης από τη Νομαρχία Πειραιά

    Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών-καταναλωτών πραγματοποιεί, από το μεγάλο λιμάνι της χώρας, η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις ΚΕ.Π.ΚΑ - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ, με σύνθημα "Μην αφήσεις την άγνοια να σου χαλάσει τις διακοπές!!!"

    Κλιμάκια της Νομαρχίας θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά , από τις επτά το πρωί, στο σημείο απόπλου για Κυκλάδες και στον προβλήτα απ' όπου αποπλέουν τα πλοία για Αργοσαρωνικό, προκειμένου να διανείμουν τον οδηγό που εκδόθηκε και φέτος με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους.

    Υπενθυμίζεται ότι ο "Οδηγός Διακοπών για κερδισμένους ταξιδιώτες" που εξέδωσε η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις παραπάνω ενώσεις καταναλωτών, περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν οι ταξιδιώτες, από την αρχή έως το τέλος των διακοπών τους.

    Ειδικότερα, το έντυπο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, απαριθμεί τα προϊόντα των κυλικείων που υπάγονται στην αγορανομική διάταξη, και ενημερώνει για τα δικαιώματα που απορρέουν από την νομοθεσία για τα ταξίδια με το πλοίο, καθώς επίσης και για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

    Περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο της Νομαρχίας Πειραιά (www.nomarhiapeiraia.gr), όπου θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή τον Οδηγό Διακοπών.

    Κινητοποιήσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

    Παράνομες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που προγραμματίζουν να ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας.

    Σε συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι ελεγκτές αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων.

    Πάντως, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας, θα συνεδριάσουν το Σάββατο εκ νέου, για να καθορίσουν τη στάση του κλάδου, μετά την κήρυξη, από το διοικητικό δικαστήριο, ως παράνομης, της απεργίας διαρκείας, που είχαν εξαγγείλει από την Κυριακή, με τη μορφή κυλιόμενων κινητοποιήσεων. Η απεργία είχε αποφασιστεί ως αντίδραση στο σχέδιο νόμου, που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Τουριστικοί φορείς, πάντως, αντιδρούν έντονα και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας.

    Ειδικότερα, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα, σημειώνει ότι «η κατάσταση στον τουριστικό χώρο είναι φέτος τραγική» και ότι η εξαγγελία της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με την μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιών είναι «η χαριστική βολή για στον Τουρισμό». Η Ομοσπονδία καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
ANA-MPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών