Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

Φθηνότερη η Ερμού

Μεγάλωσε φέτος η απόσταση που χωρίζει την Ερμού από τον ακριβότερο εμπορικό δρόμο του κόσμου, την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, καθώς ο δημοφιλής αμερικάνικος δρόμος διατήρησε και φέτος την πρωτιά στην ακρίβεια των ενοικίων.
Στην ετήσια έρευνα Μain Streets Αcross the World 2010 της διεθνούς εταιρείας Cushman & Wakefield, ο πιο εμπορικός δρόμος της χώρας μας βρέθηκε στη 19η θέση, ενώ πέρυσι φιγουράριζε επτά θέσεις υψηλότερα. Η εξέλιξη οφείλεται...
στην κατά 15,4% μείωση των ενοικίων στα καταστήματα της Ερμού, την ώρα που στην Ευρώπη η πτώση κινήθηκε γύρω στο 4,5%. Πάντως, ο ελληνικός δρόμος βρίσκεται αμέσως κάτω από την Οrchard Road στη Σιγκαπούρη και πάνω από την Βloor street στο Τορόντο. Οπως επεξηγεί η κ. Νίκη Σύμπουρα, επικεφαλής της Cushman & Wakefield στην Ελλάδα, «η ζήτηση έχει μειωθεί δραματικά ενώ η προσφορά έχει αυξηθεί και είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών σαν αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης στη χώρα και της μείωσης στην κατανάλωση». Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η καταβολή αέρα έχει περιοριστεί σε πολύ κεντρικές θέσεις και ακόμα και σε αυτές έχει αισθητά μειωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ οι δευτερεύουσες αγορές έχουν επηρεαστεί περισσότερο και σε αρκετές περιοχές τα ενοίκια έχουν μειωθεί έως και 35%.

Αντίθετα, στις περισσότερες αγορές διεθνώς τα ενοίκια κινήθηκαν ανοδικά, με τη Λατινική Αμερική και την Ασία να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση. Αλλά και στην Ευρώπη καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις με τη λονδρέζικη Νew Βond Street να περνά στην τρίτη θέση και να προπορεύεται πλέον των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, αποκτώντας τον τίτλο του ακριβότερου ευρωπαϊκού δρόμου. Τον ίδιο τίτλο στην Ασία εξακολουθεί να κατέχει η Causeway Βay στο Χονγκ Κονγκ.

Σε πάνω από τα δύο τρίτα (66%) από τις 59 χώρες και τους 269 δρόμους που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, τα ενοίκια των κεντρικών δρόμων σταθεροποιήθηκαν ή αυξήθηκαν. Η διαπίστωση δείχνει ότι τα αποτελέσματα είναι πιο αισιόδοξα από το 2009 όπου παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη πτώση ενοικίων παγκοσμίως τα τελευταία 25 έτη. Φέτος η μεγαλύτερη πτώση σε εμπορικό δρόμο παγκοσμίως καταγράφηκε στη Βουλγαρία όπου τα ενοίκια στην Αlexander Βatenberg στο Πλόβντιβ και στον δρόμο Αlexandrovska στο Μπουργκάς έπεσαν 50%. Στα Ηλύσια Πεδία η μείωση ήταν 9,5%, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Στην 5η Λεωφόρο τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 23,5% και στη Νew Βond Street κατά 19,4%, σημειώντας τη μεγαλύτερη άνοδο στην Ευρώπη.

Οι αναδυόμενες αγορές είδαν θετικές επιδόσεις, εξαιτίας της αύξησης του τουρισμού και της ζήτησης από διεθνείς αλυσίδες. Ετσι, η οδός Ηaddock Lobo στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας είχε τη μεγαλύτερη αύξηση με τα ενοίκια να ανεβαίνουν κατά 92%. Η οδός Ginza στο Τόκιο της Ιαπωνίας ανέβηκε από την 5η στην 3η θέση, ενώ η Μyeongdong στη Σεούλ της Νότιας Κορέας ανέβηκε 3 θέσεις, από την 11η στην 8η. Στην αντίστοιχη θέση στην Ασία βρίσκεται η οδός Linking με αύξηση 33%.
"Τα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών