Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

Στο 'ψυγείο' όσοι γιατροί χρηματίζονται

Στο «ψυγείο» μπαίνουν οι γιατροί που κλέβουν... Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος εμφανίστηκε αυστηρός στους διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων κατά τη χθεσινή πρώτη ανοιχτή συνάντηση που είχε μαζί τους. Η εντολή του ήταν σαφής: «Αν μάθετε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με κάποιους γιατρούς, να τους απομακρύνετε αμέσως. Σήμερα δεν χρειάζονται αποδείξεις αλλά απλές ενδείξεις για να απομακρύνει ο διοικητής έναν χειρουργό από τα χειρουργεία για τρεις μήνες. Το ίδιο θα ισχύσει για όσους χρηματίζονται, υπερσυνταγογρα- φούν ή παραγγέλνουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό υλικών που δε χρειάζονται». Η συζήτηση ξεκίνησε...
με αφορμή την εμπλοκή ελλήνων γιατρών στο γνωστό σκάνδαλο με την εταιρεία ορθοπαιδικών ειδών DeΡuy. «Κάποιοι γιατροί έχουν σπάταλη συμπεριφορά. Τι γίνεται με αυτές τις περιπτώσεις;» ρώτησε ο κ. Λοβέρδος τον διοικητή του ΚΑΤ κ. Β. Παπαφράγκα. «Δεν έχω επίσημη ενημέρωση γι΄ αυτούς τους γιατρούς» απάντησε ο διοικητής. «Δεν χρειάζεται επίσημη ενημέρωση. Ακόμη κι αν έχετε απλές υπόνοιες, τους απομακρύνετε από τη θέση τους» είπε ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στο σύνολο των διοικητών.

Ακολούθως ο διοικητής του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» κ. Κ. Λίτσας μίλησε για καρτέλ στις προμήθειες αγγειακών μοσχευμάτων. Οπως είπε, δραστηριοποιούνται ουσιαστικά μόνο τέσσερις εταιρείες οι οποίες υπερτιμολογούν τα προϊόντα. Στην υπόθεση εμπλέκονται και γιατροί οι οποίοι ζητούν περισσότερα μοσχεύματα απ΄ όσα χρειάζονται. «Μπορεί να ζητήσουν 30 και τελικώς να χρησιμοποιήσουν ένα» είπε. Αναθυμιάσεις

Οι διοικητές ενημέρωσαν τον υπουργό Υγείας και για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των νοσοκομείων. Ο διοικητής του ΚΑΤ είπε ότι μέσα από τις ντουλάπες των ασθενών που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική περνούν σωλήνες αποχέτευσηςν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να δακρύζουν από τις αναθυμιάσεις.

Ασχημη είναι η κατάσταση και στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα». Στους θαλάμους νοσηλείας οι σοβάδες από τους τοίχους πέφτουν πάνω στα κρεβάτια των ασθενών. «Οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές. Το νοσοκομείο είναι εγκαταλελειμμένο πολλά χρόνια» είπε ο διοικητής κ. Χρ. Καλλιαντέρης, ενώ ο κ. Π. Μινογιάννης από τον «Αγιο Σάββα» είπε ότι το κτίριο του νοσοκομείου δεν έχει στατική επάρκεια.

Εκεί όμως που ο κ. Λοβέρδος ανασήκωσε έκπληκτος τα φρύδια του και αναφώνησε «παιδιά, τι πράγμα είναι αυτό;» ήταν όταν άκουσε ότι στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από τους 170 γιατρούς οι 102 έχουν διευθυντική θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοικητές στο σύνολό τους ενημέρωσαν τον υπουργό πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις εφημερίες των γιατρών. Μάλιστα η διοικητής του Παίδων Πεντέλης κυρία Αλεξάνδρα Τζουμάνη ανέφερε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα εφημεριών καθώς δεν επαρκούν τα κονδύλια, ενώ ο κ. Μ. Θεοδώρου του «Ευαγγελισμού» είπε ότι ένα ποσό της τάξεως των 90.000 ευρώ που αφορά εφημερίες γιατρών θα καλυφθεί από τα έσοδα των απογευματινών ιατρείων. Από χρήματα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα καλυφθεί επίσης μέρος των εφημεριών των γιατρών.

Παρά ταύτα, ο υπουργός Υγείας ζήτησε να μειωθούν άμεσα οι δαπάνες τόσο για τις προμήθειες όσο και για τις εφημερίες, «για να μη φθάσω σε λίγες εβδομάδες να χτυπήσω το καμπανάκι του συναγερμού», όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Το ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών