Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Χέρι χέρι για πετρέλαιο-αντιδραστήρες Κίνα και Ρωσία

ΠΕΚΙΝΟ Ενισχύεται ο σινορωσικός άξονας, με γεωπολιτικό φόντο τις τεράστιες ενεργειακές ανάγκες της Κίνας. Με μια μεγαλοπρεπή τελετή για την αποπεράτωση της προέκτασης προς Κίνα ενός μεγάλου πετρελαιαγωγού- του ΕSΡΟ, ο οποίος συνδέει την Ανατολική Σιβηρία με τον Ειρηνικό και σε τρεις μήνες θα τροφοδοτεί τις κινεζικές βιομηχανίες με 300.000 βαρέλια ρωσικού μαύρου χρυσού ημερησίως- κορυφώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην Κίνα. Ωστόσο... η ολοκλήρωση της κατασκευής του στρατηγικής σημασίας αγωγού, με τη λειτουργία του οποίου θα διπλασιαστούν εν μια νυκτί οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία προς την Κίνα, δεν ήταν παρά η αφορμή για την επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μεντβέντεφ συμφώνησε με τον κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο την προώθηση άλλων δύο σημαντικών έργων:
1. Την κατασκευή από Ρώσους ενός μεγάλου διυλιστηρίου πετρελαίου στην πόλη Τιαντζίν, με δυνατότητα επεξεργασίας 13 εκατομμυρίων τόνων αργού ετησίως.

2. Την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών αντιδραστήρων ρωσικής τεχνολογίας, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο Γιανγκτσού.

Οι δύο ηγέτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, έκαναν λόγο για μεγάλη αύξηση στις διακρατικές εμπορικές συναλλαγές (ξεπέρασαν τα 25 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους) και εξήγγειλαν την «περαιτέρω σύσφιγξη των ενεργειακών σχέσεων». Οι νέες συμφωνίες που υπεγράφησαν καλύπτουν ακόμη τους τομείς της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, φυσικό αέριο, αλλά και από ανανεώσιμες πηγές.

Για «πρωινό» έφαγε τον δήμαρχο της Μόσχας
Σε μια θεαματική κίνηση αμφισβήτησης της «παντοκρατορίας» του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθαίρεσε χθες από τη... Σανγκάη τον επί 18 χρόνια δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ (δεξιά). Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, ο 74χρονος δήμαρχος «καθαιρέθηκε επειδή απώλεσε την εμπιστοσύνη του προέδρου» - αιτιολογία που προβλέπουν οι προεδρικές υπερεξουσίες. Ο καταγγελλόμενος για σωρεία υποθέσεων διαφθοράς κ. Λουζκόφ, ο οποίος είχε πρωτοδιοριστεί στη δημαρχία από τον Μπορίς Γέλτσιν το 1992, διαμαρτυρήθηκε ότι «αποχωρεί παρά τη θέλησή του».
Ο κ. Πούτιν δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, ζητώντας «να έχει λόγο» στην επιλογή του επόμενου δημάρχου. Ωστόσο τυπικά κάλυψε τον κ. Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι «ο δήμαρχος είναι υφιστάμενος του προέδρου, όχι το αντίθετο» και ότι «έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα για την ομαλοποίηση των σχέσεών τους»

"Το ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών