Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Τι μας έκρυψαν από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο

Το μίνι υπουργικό συμβούλιο που έγινε με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2011, βγάζει τις φανερές ειδήσεις, αυτές που διαρρέει το Μαξίμου και τις κρυφές, που δεν προαναγγέλλονται αλλά που τις βλέπουμε όταν πάμε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη μας.
Για παράδειγμα, για ακόμη μια φορά μάθαμε ότι ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι ότι οι κόποι δεν πρέπει και δεν θα πάνε χαμένοι. Επίσης,
ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε για ακόμη μια φορά μαζική μετάταξη προϊόντων από το 11% στο 23% του ΦΠΑ κι ότι ξεκινάμε με καλύτερη βάση το δύσκολο 2011. Ολα αυτά τα έχουμε ξανακούσει, όπως και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν προβλέπονται νέα μέτρα.
Από που, όμως, θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα που της λείπουν από το 2010 για να κλείσει το έλλειμμα; Και από που θα βρει επιπλέον χρήματα για να μειώσει περαιτέρω το έλλειμμα το 2011, όπως επιτάσσει το Μνημόνιο;
Κάποιοι υπολογίζουν ότι μόνο την επόμενη χρονιά τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να φέρουν στα ταμεία 7 δισ. ευρώ. Αυτό θα προβλέπει και το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα.
Ομως, στην κυβέρνηση δε λένε ούτε γι’ αυτά τα μέτρα ούτε για το συμπληρωματικό πακέτο μέτρων για να κλείσουν οι φετινές μαύρες τρύπες. Μόνιμη επωδός της κυβέρνησης είναι ότι θα λάβουν τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο. Ακόμη, όμως, δεν έχουν απαντήσει τι είναι η πρόβλεψη του αναθεωρημένου κειμένου για τα “μη προκαθορισμένα μέτρα”. Μας τα φυλάνε για έκπληξη, αλλά τα κουκιά είναι μετρημένα. Πέρα από την περαίωση ή τα έσοδα από νομιμοποιήσεις ημιυπαίθριων ή αυθαιρέτων (μέτρα που στο κάτω – κάτω έχουν και κάποιο ανταποδοτικό όφελος) τα υπόλοιπα έσοδα θα βρεθούν μόνο από νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών, ήτοι νέο ψαλίδι σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Αλλωστε, το νέο μισθολόγιο έρχεται οπότε είναι το βήμα για να γίνουν οι περικοπές.
Σημαίνει επίσης ότι θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα μέσω συγχωνεύσεων οργανισμών.
Αλλο κομβικό σημείο η μείωση 2-2,5 δισ. ευρώ των επενδυτικών δαπανών, των κονδυλίων δηλαδή για ανάπτυξη
Νέα μέτρα σημαίνει μετάταξη προϊόντων από το 11% στο 13% εκτός κι αν προκύψει πιο ακραίο σενάριο.
Επίσης, μέσα στο 2011, πιθανότατα τον επόμενο φθινόπωρο θα εξισωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή του χρόνου θα πληρώνουμε πανάκριβα για τη ζεστασιά μας.
Ερχονται επίσης οι άδειες για τα τυχερά παιχνίδια που θα δώσουν στο κράτος 700 εκατ. ευρώ. Υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τα οποία, όπως γράψαμε χθες, θα είναι πολύ ακριβότερα για τα Ι.Χ. με άδεια από την 1η Ιανουαρίου.
Οι αντικειμενικές αξίες εκτιμάται ότι θα δώσουν 400 εκατ. ευρώ τα οποία φυσικά θα βγουν από τις τσέπες του κόσμου. Θα ξαναχτυπήσει η κυβέρνηση με έκτακτη εισφορά κερδοφόρες επιχειρήσεις και έχοντες (αλλά αυτό λίγο πειράζει τα λαϊκά στρώματα).
Προβλέπει επίσης ο προϋπολογισμός μείωση των δαπανών 500 εκατ. από τον Καλλικράτη κι άλλα 500 εκατ. από τη μείωση του ΠΔΕ.
Αυτά προς το παρόν, διότι μ’ αυτή την κυβέρνηση τα πάντα είναι ρευστά. Οταν τον Μάρτιο διαπιστώσει ότι δεν βγαίνει και τα ταμεία είναι άδεια, εδώ είμαστε όλοι μας. Η αγελάδα που βγάζει συνέχεια γάλα, το οποίο, όμως, δεν πάει στην καρδάρα, το πίνουν κατ’ ευθείαν οι πονηροί.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών