Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2010

Μετρό Αθήνας: Παρέμβαση για την επέκταση στο Ελληνικό από τους Δημάρχους της περιοχής

Παρέμβαση από τους Δημάρχους Αλίμου, Αργυρούπολης και Ελληνικού για το θέμα της επέκτασης του Μετρό από το Σταθμό ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στο Ελληνικό με τους σταθμούς ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Η επέκταση η οποία...
έχει καθυστερήσει χρονικά απασχολεί τους Δήμους και μάλιστα με τον φόβο ότι αυτή η καθυστέρηση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Η αρχική ημερομηνία παράδοσης σύμφωνα με την σύμβαση ήταν τον Δεκέμβριο του 2009 ενώ παρατάθηκε αρχικά για τον Απρίλιο και αργότερα για τα τέλη του 2010. Με την γνωστοποίηση του προβλήματος με τα ηλεκτρομηχανολογικά η επέκταση ουσιαστικά μετατέθηκε για τον Μάρτιο του 2011.
Πλησιάζοντας όμως ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι μέχρι τον Μάρτιο η επέκταση αυτή θα αρχίσει να λειτουργεί. Με την επιστολή τους ζητούν άμεση πληροφόρηση για την επέκταση και την παράδοση της σε λειτουργία ενώ επιδιώκουν και συνάντηση με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κο Ρέππα.
Η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:
«Η επέκταση του μετρό στις περιοχές των δήμων μας είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Μας ανησυχεί όμως το γεγονός ότι από τον αρχικό χρόνο παράδοσης του, που είχε επίσημα ανακοινωθεί, δίνονται συνεχείς παρατάσεις, που δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν είναι σαφές πότε τελικά θα δοθεί για χρήση στους πολίτες.

Ταυτόχρονα υπάρχουν σε μας εύλογες ανησυχίες για το πώς θα αντιμετωπιστούν ορισμένα προβλήματα σχετικά με την τελική διαμόρφωση των σταθμών, τους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων, το χώρο μετεπιβίβασης και τις αλλαγές στις γραμμές του ΟΑΣΑ, τη λήψη μέτρων προστασίας των περιοχών γύρω από τους σταθμούς και ιδιαίτερα τον τερματικό από την πίεση που θα δεχτούν (κυκλοφορίας και στάθμευσης) κλπ.

Επειδή αυτά τα προβλήματα τα έχουμε κατ' επανάληψη θέσει και συζητήσει με τις διοικήσεις, αλλά και αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και δεν έχουμε μέχρι τώρα πάρει σαφείς δεσμεύσεις. Επειδή θέλουμε να γνωρίζουμε πότε τελικά θα δοθεί για χρήση η επέκταση του μετρό στην περιοχή μας, παρακαλούμε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν μια συνάντηση μαζί σας για αυτά τα θέματα».
Οι κ.κ Ορφανός (Αλίμου), Ευσταθιάδης (Αργυρούπολης) και Κορτζίδης (Ελληνικού) έχουν κάνει κοινό μέτωπο και για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό όπου έχουν παρέμβει αρκετές φορές και έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου.
ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών