Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2010

Αλλεπάλληλα ρεκόρ ο χρυσός

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος ο χρυσός σημειώνοντας νέα ιστορικά υψηλά στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας μετά τα τρία ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημείωσε σήμερα και νέο ρεκόρ φτάνοντας τα... 1,283,20 δολ. ανά ουγγιά στις συναλλαγές στην Ασία μετά το ιστορικό υψηλών των 1.282,97 δολ. την περασμένη Παρασκευή.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κερδίζει 6 δολ. στα 1.283,50 δολ. ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Globex, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε στο υψηλό των 1.284,90 δολ.

Το συμβόλαιο σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στο κλείσιμο την Παρασκευή στα 1.277,5 δολ. ανά ουγγιά στη Νέα Υόρκη, ενώ στα υψηλά της ημέρας είχε φτάσει τα 1.284,40 δολ. ανά μετοχή.

Σε ανάλυση της η Barclays Capital εκτιμά ότι ο χρυσός οδεύει για τεχνική διόρθωση μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και τις τάσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών που φάνηκαν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Επισημαίνει ωστόσο ότι ενδεχόμενη διόρθωση θα προσελκύσει αγοραστές με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκει επίπεδα στήριξης στα 1,250 με 1.263 δολ. ανά ουγγιά.

Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πιθανή περαιτέρω άνοδο του χρυσού, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Σε δημοσκόπηση 20 αναλυτών, επενδυτών και traders οι 16 δήλωσαν ότι το μέταλλο θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος, ενώ δύο εκτίμησαν ότι θα υποχωρήσει και δύο ήταν ουδέτεροι.

Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve. Αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να προετοιμάσει τον δρόμο για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση με στόχο την τόνωση της οικονομίας. Νέες αγορές ομολόγων και άλλων κυβερνητικών τίτλων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα με στόχο την αύξηση της προσφοράς χρήματος αναμένεται να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Και η Ταϊλάνδη "ψηφίζει" χρυσό;

Μία ακόμα «ψήφο εμπιστοσύνης» φαίνεται ότι έλαβε από κεντρική τράπεζα της Ασίας ο χρυσός, καθώς ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης έχει ενισχύσει σημαντικά τα αποθέματά της σε χρυσό τους τελευταίους μήνες, προχωρώντας σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου από τις διεθνείς αγορές.

Όπως αναφέρεται, ανάμεσα στα στοιχεία που δημοσίευσαν οι τελωνειακές αρχές της χώρας για τον Ιούλιο, εμφανίζονται και εισαγωγές χρυσού αξίας 1,8 δισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσότητα περίπου 45 τόνων χρυσού. Ήτοι, αυξημένη κατά 13 φορές σε σχέση με τις εισαγωγές του Ιουνίου.

Σύμφωνα πάντως και με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ταϊλάνδης, η αξία των αποθεμάτων της σε χρυσό έφτασε τον Αύγουστο τα 4,036 δισ. δολάρια και εμφανίζεται να ενισχύεται σταθερά σε μηνιαία βάση από τον Ιανουάριο του 2010, όταν βρισκόταν στα 2,91 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μία άνοδο της τάξης του 38,7%, όταν στο ίδιο διάστημα η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου εμφανίζεται συνολικά ενισχυμένη σε ποσοστό 17,15%.

Επόμενο σημείο αντίστασης τα 1.300 δολ./ ουγκιά

«Η τιμή του χρυσού εκτοξεύτηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα με το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου να διαπραγματεύεται στα $1.276/ουγκιά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Την άνοδο βοήθησε η είδηση ότι μειώθηκε η παραγωγή του μετάλλου στη Ρωσία κατά 3% μέχρι και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, καθώς και η έρευνα του Πανεπιστήμιου του Michigan, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από το Reuters, σύμφωνα με την οποία το αίσθημα των καταναλωτών υποχώρησε τον Σεπτέμβριο» σημειώνει σε τεχνική ανάλυση για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου το Derivatives.gr.

Asset Class
Σύμβολο
Τιμή
Τάση
Βχ.Π.
Τάση
Μσ.Π.
Τάση
Μκ.Π.
Supp.1
Supp.2
Res. 1
Res. 2
Χρυσός
December GCZ10
1276,00
 
1264,80
1237,00
1285,00
1300,00

«Η μέσο-μακροπρόθεσμη πορεία του χρυσού παραμένει ανοδική όσο η τιμή παραμένει πάνω από τη στήριξη των $1200/ουγκιά. Επόμενο σημείο αντίστασης στα $1300/ουγκιά.

Βραχυπρόθεσμα όμως, πιστεύουμε ότι χρειάζεται προσοχή. Οι δείκτες CCI, MACD και RSI είναι σε επίπεδα αγοράς, αλλά τεχνικά η αγορά φαίνεται να είναι «overbought», με τους δείκτες να βρίσκονται σε υπέρ αγορασμένα επίπεδα. Οι πιθανότητες είναι αυξημένες να συμβεί μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση αποκόμισης κέρδους, ειδικά εάν έχουμε καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία την επόμενη εβδομάδα.

Βλέπουμε στο διάγραμμα το βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι που σχηματίζεται από τα χαμηλά του Ιουλίου να έχει στήριξη κοντά στα $1260/ουγκιά περίπου και χαμηλότερα κοντά στα $1240/ουγκιά για την επερχόμενη εβδομάδα. Μια διάσπαση χαμηλότερα θα μας φέρει στον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών στα $1217/ουγκιά», αναφέρει το Derivatives.gr

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών