Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2010

«Κλειδώνουν» τα φορο-μέτρα, στο «τραπέζι» μεταρρυθμίσεις

"Κλειδώνουν" σήμερα τα φορολογικά μέτρα που θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2011 κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας, μία ημέρα πριν ολοκληρωθεί ο ενδιάμεσος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας.


Επιπρόσθετα στη σύσκεψη εξετάζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις διαρθρωτικές αλλαγές (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, άνοιγμα αγοράς ενέργειας και αναδιάρθρωση των συγκοινωνιακών φορέων αρχής γενομένης από τον ΟΣΕ) που πρέπει να δρομολογηθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες...
η αύξηση του χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α από το 11% στο 13% από 1ης Ιανουαρίου 2011 πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις να μην αυξηθεί ο χαμηλός Φ.Π.Α. για ορισμένα είδης πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κ.ά.) και σαν αντιστάθμισμα για τα υπόλοιπα αγαθά και υπηρεσίες που σήμερα ισχύει το 11% να ανέβει στο 14%.
Ομως η πρόταση αυτή δεν γίνεται αποδεκτή από την τρόικα με το σκεπτικό ότι θα διαμορφώσει ένα πολύπλοκο καθεστώς Φ.Π.Α. τριών ταχυτήτων.
Αύξηση ΦΠΑ στο 13%Η αύξηση του Φ.Π.Α από το 11% στο 13% προβλέπεται ότι θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ και θα αντικαταστήσει τη μαζική μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή 23% που έχει περιληφθεί στο Μνημόνιο αλλά τελικά "απορρίφθηκε" με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.
Επιπλέον στον προϋπολογισμό του 2011 θα συμπεριληφθεί και το μέτρο της εξίσωσης της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης χωρίς επί του παρόντος να είναι βέβαιο το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή. Δεν αποκλείεται να πάει για τον Οκτώβριο του 2011. Οι αξιωματούχοι της τρόικας επιμένουν πολύ στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και η κυβέρνηση, παράλληλα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, προετοιμάζεται για το άνοιγμα των επαγγελμάτων και για τις αλλαγές στις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ με πιλότο το σχέδιο που θα εφαρμοστεί στον ΟΣΕ.
Στο μέτωπο των κλειστών επαγγελμάτων το υπουργείο Οικονομικών αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να καθορισθούν οι αλλαγές που θα επέλθουν σε μια σειρά επαγγέλματα (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, ορκωτοί ελεγκτές και φαρμακοποιοί) και να καταρτιστεί νόμος-πλαίσιο όπως συμφωνήθηκε με την τρόικα τον Αύγουστο. Τον συντονισμό της όλης διαδικασίας έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
"Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών