Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2010

Το ν/σ για συγχωνεύσεις ατο δημόσιο

Ως ένα πρώτο βήμα νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δημοσίου είναι η πρώτη κατηγορία καταργήσεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου, δήλωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ενόψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

    - Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών...
"πώς φάγατε τα λεφτά" είναι ότι "σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο.Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος", τόνισε ο Θ. Πάγκαλος στην έκκληση του Προκόπη Παυλόπουλου να μην συμπαρασύρουν σε απολύσεις των εργαζομένων οι καταργήσεις ν.π. δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, όπως της "Αγρογή".

    Ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι του "ασκήθηκαν πιέσεις ειδικά για το θέμα της ΑΓΡΟΓΗ "για να μην εκτεθούν συνάδελφοι", δηλαδή, είπε να κάνω κι εγώ ένα βήμα συνενοχής, αλλά δεν το δέχθηκα".

    "Εμείς θα συνεχίσουμε. Ετοιμάζεται το δεύτερο πακέτο για εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο λογιστικό και την εξοικονόμηση προσπαθειών. Για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακόμη και τα μικρά κόμματα της Αριστεράς που δεν κυβερνούν μεν, αλλά ακολουθούν την ίδια πρακτική μέσα από τους ΟΤΑ που ελέγχουν", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Στην έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που έχει και την ευθύνη του νομοσχεδίου, είπε ότι αυτό είναι η πρώτη φάση κι η διυπουργική επιτροπή συνεχίζει το έργο της.

    Σε σχετική ερώτηση μάλιστα προσδιόρισε ότι η δεύτερη φάση καταργήσεων και συγχωνεύσεων θα γίνει με νεώτερο νομοσχέδιο και όχι με την εξουσιοδότηση που δίδεται από το σημερινό.

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στις καταργούμενες ή συγχωνευόμενες υπηρεσίες, πλην της ΑΓΡΟΓΗ που απολύονται γιατί πρόκειται για προσλήψεις που δεν έγιναν με τους απαιτούμενους κανόνες διαφάνειας.

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως τολμηρό βήμα σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει κατανοήσει ότι κάποια πράγματα πρέπει επιτέλους να γίνουν.

    Από την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι είναι αυτονόητη ανάγκη οι συγχωνεύσεις, υπενθυμίζοντας ότι η σχετική έκθεση της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ) έκανε λόγο για κατάργηση ή συγχώνευση 270 συνολικά φορέων. Διεφώνησε πάντως με την κατάργηση κάποιων υπηρεσιών, όπως το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και τη λογική που επικαλείται η κυβέρνηση για να απολύσει του 269 εργαζομένους της ΑΓΡΟΓΗ.

    Παρεμβαίνοντας ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το μόνο που προσέφερε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν τα τρία πανάκριβα αυτοκίνητα και τα πολλαπλά ταξίδια του προέδρου του στο εξωτερικό.

    Στην επισήμανση ότι το Ινστιτούτο φτιάχτηκε επί ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε: "Αν κατάφερε να διαφθείρει δύο κυβερνήσεις, καλώς καταργείται".

    Στη συζήτηση παρενέβη ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης που υπερασπίστηκε τόσο το έργο της ΑΓΡΟΓΗ,όσο και τις προσλήψεις που έγιναν επί ημερών του με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως διευκρίνισε.

    Η κα Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ απέδωσε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για το καθεστώς, όπως είπε, ομηρίας στο οποίο κρατούν τους συμβασιούχους, κρίνοντας ότι στρώνεται το έδαφος για δεκάδες απολύσεις, ενώ αγνοείται το γεγονός ότι καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    Ο Ηλίας Πολατίδης από τον ΛΑΟΣ χαρακτήρισε πολύ λίγες τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις που γίνονται με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο - περί τις 78- ενώ είπε ότι τα κροκοδείλια δάκρυα των δύο μεγάλων κομμάτων επιβεβαιώνουν απλώς γιατί διασώζεται ο δικομματισμός, ενώ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο έχει επικοινωνιακή απλώς λογική και όχι στόχο τη μείωση του κόστους.

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, εξέφρασε την επιφύλαξή του για το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε τον Θεόδωρο Πάγκαλο για λαϊκισμό όταν ακολουθεί την ισοπεδωτική λογική ότι όλοι έχουν τις ίδιες ευθύνες. Ζήτησε δε τεκμηρίωση των συγχωνεύσεων και πλήρη αιτιολόγηση πόσο στοίχισαν και τι προσέφεραν οι συγχωνευόμενες ή καταργούμενες υπηρεσίες.
ANA-MPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών