Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2010

Μυστική διαπραγμάτευση Ρόντου με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας

ΜΥΣΤΙΚΗ διαπραγμάτευση με τα Σκόπια με συμμετοχή του πρώην συμβούλου του κ. Παπανδρέου κ. Αλεξ Ρόντου, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Εν μέσω έντονης φημολογίας και διαρροών τις τελευταίες μέρες από κυβερνητικές πηγές ότι επίκειται η επίλυση του Σκοπιανού, ο Δημήτρης Δρούτσας παραδέχθηκε...
την ύπαρξη παράλληλης διπλωματίας στη διαπραγμάτευση για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, παίρνοντας ωστόσο κάποιες αποστάσεις από τον «σκιώδη» Αλεξ Ρόντο...

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Μάθιου Νίμιτς, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς τον ρόλο που παίζουν στη διαδικασία βοηθητικά και άλλα πρόσωπα εκτός από τον ίδιο και τον Πρωθυπουργό.

Ετσι, παρ΄ ότι διευκρίνισε ότι «η διαδικασία είναι μία και είναι η διαπραγμάτευση υπό τον ΟΗΕ και τον μεσολαβητή του Μάθιου Νίμιτς», υπογράμμισε ότι αν υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που με τις επαφές τους μπορούν να περάσουν τα ελληνικά μηνύματα στην άλλη πλευρά και να συνδράμουν στη διαδικασία, είναι ευπρόσδεκτα να το κάνουν. Ο υπουργός Εξωτερικών επί της ουσίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη «μυστικής» διπλωματίας και όσους φωτογραφίζουν τον σκιώδη ρόλο του Αλεξ Ρόντου, συνεργάτη και συμβούλου του Πρωθυπουργού από τις μέρες του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος φέρεται εδώ και μήνες να ταξιδεύει στα Σκόπια και να έρχεται σε επαφή με ανώτερους παράγοντες της σκοπιανής ηγεσίας- χωρίς πάντως συνεννόηση με τον Δ. Δρούτσα- προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η οποία είχε «κολλήσει».

Ο Δημήτρης Δρούτσας ξεκαθάρισε μεν ότι ο Αλεξ Ρόντος «δεν έχει καμία θεσμική θέση ή θεσμικό ρόλο στο υπουργείο Εξωτερικών ή στην κυβέρνηση», σημείωσε, ωστόσο, ότι «είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων και αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που μπορούν να μεταφέρουν τις ελληνικές θέσεις, ευχαρίστως».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει επί της ουσίας τις διαρροές κυβερνητικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται επίλυση του Σκοπιανού. Τις αποδίδει μάλιστα σε «χαλασμένο τηλέφωνο»... Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν και την ύπαρξη νέας πρότασης από τον Μάθιου Νίμιτς- θέση που υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ίδιος ο Δ. Δρούτσας όταν ρωτήθηκε σχετικά στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της περασμένης εβδομάδας.

Στη συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τον σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Ν. Υόρκη, δεν παραδόθηκε νέα πρόταση, κάτι που, άλλωστε, αναμενόταν από πηγές των Ηνωμένων Εθνών. Πάντως μετά τη χθεσινή συνάντηση με το Δημήτρη Δρούτσα ο Μ.Νίμιτς είπε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για τελική πρόταση.
"Τα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών