Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2010

Πράσινος τζόγος

Aναιρώντας για μια ακόμη φορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος για τις επενδύσεις υπουργός, υπέγραψαν, επί αμερικανικού εδάφους, μνημόνιο – πλατφόρμα για την παράδοση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους εμίρηδες του Κατάρ. Ανοίγει, έτσι,
ο δρόμος για την κατασκευή καζίνο, ξενοδοχείων και άλλων «φιλικών» προς το περιβάλλον, αλλά και την τσέπη των Ελλήνων, υποδομών, στη θέση του μητροπολιτικού πάρκου που είχαν υποσχεθεί ότι θα δημιουργούσαν για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
Το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης, που θα δημιουργείτο στο Ελληνικό, για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με την πρωθυπουργική δέσμευση, θα γίνει, τελικά, «ναός» του τζόγου. Και η πολυδιαφημισμένη, περιώνυμη «πράσινη ανάπτυξη» της κ. Τίνας Μπιρμπίλη και του ΠΑΣΟΚ, θα μείνει απλώς στα χαρτιά, αφού μετατρέπεται σε «πράσινη τσόχα» από τον κ. Χ. Παμπούκη και, φυσικά, από τον ίδιο τον κ. Γ. Παπανδρέου.
Στην προκειμένη περίπτωση, τίθεται μείζον θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης που αφορά την τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του Ελληνικού αντί της δημιουργίας χώρων πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, όπως, άλλωστε, ζητούν οι κάτοικοι και οι δήμοι της περιοχής. Παράλληλα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, τόσο για τις συγκεκριμένες χρήσεις που επελέγησαν, όσο και για τον τρόπο χειρισμού του «πακέτου» των μεγάλων επενδύσεων της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η εκμετάλλευση του χώρου – φιλέτο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού εξελίσσεται σε παιχνίδι μεγάλων συμφερόντων και οικονομικών επενδύσεων ύψους αρκετών δις. ευρώ, με φυσική συνέπεια να πηγαίνουν περίπατο τα όποια φιλόδοξα σχέδια για ανάπλαση και περιβαλλοντική αξιοποίηση της περιοχής με πράσινο και ενεργειακά φιλικές υποδομές που θα υποστήριζαν το πάρκο. Και το σοβαρό θέμα των επενδύσεων εξελίσσεται για την κυβέρνηση σε «οικογενειακή» υπόθεση, με πρωταγωνιστή τον κ. Παμπούκη και ενδεχόμενη εμπλοκή εξωθεσμικών προσώπων, αλλά, σίγουρα, χωρίς ενεργό συμμετοχή των, κατά περίπτωση, αρμόδιων υπουργών.
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών