Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2010

Ομολογία αποτυχίας

Eίναι πολλοί πλέον όσοι ισχυρίζονται ότι η παρούσα κυβέρνηση πολιτεύεται ως remake του παλιού, θρυλικού, εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Ενός κόμματος στο οποίο περίσσευε η δεξιοτεχνία, ώστε και τις αριστερές φαντασιώσεις να εξάπτει και τις πιο ακραίες φιλελεύθερες πρακτικές να εφαρμόζει. Πρόκειται πάντως, όπως λένε, για ένα μέτριο remake, για...
μια άτολμη, αργών αντανακλαστικών κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί το πανταχόθεν βαλλόμενο Μνημόνιο με την ευλάβεια και την απόγνωση που χρησιμοποιούσαν τα λυσάρια στο σχολείο οι αδιάβαστοι. Πιστοί λοιπόν στην παράδοση των κομμάτων εξουσίας, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και τα πρωτοπαλίκαρά του, άλλα υποστήριζαν προεκλογικά και τελείως διαφορετικά κυβερνούν. Εκμεταλλεύτηκαν έτσι την εκτεταμένη αποστροφή των Ελλήνων προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για να καταγράψουν έναν πύρρειο θρίαμβο.
Ο πρωθυπουργός, για παράδειγμα, υποσχέθηκε λεφτά με ουρά· μείναμε στην ουρά. Εταξε οικολογικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόλυτο πράσινο, και ετοιμάζει καζίνο και μίνι αεροδρόμιο. Οσο για τον πρύτανη της νέας αντίληψης, Γ. Παπακωνσταντίνου, ξιφουλκούσε πριν από δύο χρόνια κατά του τότε υπουργού Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε προχωρήσει σε φορολογική περαίωση. Χαρακτήρισε τότε την περαίωση «εκβιαστικό χαράτσι, ομολογία αποτυχίας». Προχθές, που ανακοίνωσε τη δική του περαίωση, δεν μίλησε για χαράτσι ούτε για μέτρο άδικο που στέλνει λάθος μήνυμα, όπως είχε πει τότε. Ηταν όπως πάντα αυστηρός και απόλυτος. Και όμως είχε απλώς ομολογήσει την απόλυτη αδυναμία της κυβέρνησης να σταλάξει έστω μία σταγόνα δικαιοσύνης στο ταλαιπωρημένο φρόνημα των τίμιων Ελλήνων. Είχε και πάλι επιβραβεύσει τους καθ’ έξιν φοροφυγάδες που σωρεύουν πλούτη εις βάρος των υπολοίπων. Δόξασε ακόμη μια φορά όλους εκείνους που έμαθαν συστηματικά να παρανομούν και να δικαιώνονται. Ολους τους ιδιώτες και τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς που βρίσκονται στον πυρήνα του κλεπτοκρατικού μοντέλου που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Η περαίωση του κ. Παπακωνσταντίνου δικαιώνει τον κύκλο της ανομίας και του μαύρου χρήματος. Πρόκειται για θλιβερή ομολογία αποτυχίας.
"Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών