Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

Το "άβατο" των Εξαρχείων προστατεύει και τους εμπόρους ναρκωτικών;

Καθημερινό κίνδυνο βιώνουν οι μαθητές, οι καθηγητές αλλά και οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε σχολείο του κέντρου της Αθήνας! Ο λόγος για το 2ο ΕΠΑΛ, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Καντακουζηνού και Θεμιστοκλέους), έξω από το οποίο συγκεντρώνονται καθημερινά δεκάδες χρήστες αλλά και έμποροι (όπως είναι φυσικό, αφού υφίσταται "αγορά") ναρκωτικών.
Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και καταγγελίες εκ μέρους τόσο γονέων και καθηγητών, όσο και των ίδιων των μαθητών, σύμφωνα με... τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, οι οποίοι έφεραν το ζήτημα στη Βουλή, με γραπτή τους ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή.
Το τρομακτικό της υπόθεσης όμως δεν είναι αυτό καθ' αυτό. Το πολιτικής υφής πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Στο ότι παρ’ όλες τις επανειλημμένες εκκλήσεις μαθητών, γονέων και καθηγητών για την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να εκλείψει το πρόβλημα, αυτές δεν κάνουν παρά σποραδικές εμφανίσεις μία φορά στο τόσο.
Να είναι πρόβλημα οργάνωσης; Δεν νομίζουμε; Να μην φτάνουν οι αστυνομικοί; Μα κάποια μέτρα να πάει παραπέρα κανείς, μέχρι την οδό Ακαδημίας, θα δει κλούβες των ΜΑΤ και ένστολους της Ομάδας ΔΙΑΣ να περιπολούν ή να περιμένουν στο πεζοδρόμιο. Μιλάμε για μια απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν παρεμβαίνει στο συγκεκριμένο πρόβλημα, διότι η περιοχή του συμπεριλαμβάνεται μέσα στο γνωστό "άβατο" των Εξαρχείων και οι αστυνομικές δυνάμεις προτιμούν να μην "προκαλούν" με συχνή και εντατική παρουσία στην περιοχή!
Αν είναι δυνατόν! Εκτίθεται σε κινδύνους ένας τόσο μεγάλος αριθμός παιδιών και εργαζομένων, για να μην χαλάσουν οι καλές σχέσεις της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων! Βέβαια, οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ δεν το αναφέρουν αυτό στην ερώτησή τους, αφού προφανώς δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με επαρκή στοιχεία, αλλά ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να λυθεί οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα, το γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα, αλλά και συγκεκριμένα αν θα αποστείλει αστυνομικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή (δηλαδή τα Εξάρχεια), ώστε να περιορισθούν τα "περιθωριακά άτομα" και να μειωθούν όσο είναι δυνατόν οι εγκληματικές ενέργειες.
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια δηλαδή! Προφανώς, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, πέρα από την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, θέλουν να μάθουν αν ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα συνεχίσει την τακτική του προκατόχου του, ο οποίος μετά το περιστατικό με τον κ. Παπαχρήστου και την καρατόμηση του αρχηγού της αστυνομίας, επί της ουσίας απαγόρευσε στις αστυνομικές δυνάμεις να εισέρχονται στα Εξάρχεια, εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων. Θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση του κ. Παπουτσή στη συγκεκριμένη ερώτηση, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά την ίδια την ύπαρξη της νομιμότητας στο κέντρο της Αθήνας.
Να ξέρουμε αν στα Εξάρχεια, μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει ή όχι, επί υπουργίας κ. Παπουτσή. Γιατί αν κρίνουμε από τους προηγούμενους...
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο κ. Παπουτσής εκλέγεται στην Α’ Αθηνών, περιοχή στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ίδια τα Εξάρχεια. Και από αυτή του την απόφαση, είναι σίγουρο ότι πολλοί θα κρίνουν τον κ. Παπουτσή.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών