Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

“Μας καταδικάζετε σε αργό κι επώδυνο θάνατο”

Γράφει ο Αετος της Χαλκιδικής

“Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Υποχρεώνουν εμάς τους καρκινοπαθείς να πληρώνουμε από την τσέπη μας όλο το κόστος της χημειοθεραπείας, που μπορεί να ξεκινά από τα 500 ευρώ και να ξεπερνά τα χίλια κι άνω. Μας καταδικάζουν σε αργό κι επώδυνο θάνατο”.
Με τα λόγια αυτά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος Περσεφόνη Μήττα καταγγέλλει στη “Μ” την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που εγκυμονεί η εγκληματική, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση του υπουργείου Υγείας, η οποία προβλέπει ότι θα χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία στους ασθενείς, μεταξύ των οποίων και οι καρκινοπαθείς, μόνο τα φάρμακα για τα οποία η πάθηση του ασθενούς περιλαμβάνεται στις εγκεκριμένες ενδείξεις.
Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν ο θεράπων γιατρός κρίνει ότι κάποιος ασθενής έχει ανάγκη να....... λάβει θεραπεία, η οποία συμπεριλαμβάνει κάποιο φάρμακο το οποίο δεν αναγράφει στις ενδείξεις του την πάθηση από την οποία πάσχει ο ασθενής, τότε ο τελευταίος υποχρεούται, εάν θέλει να συνεχίσει τη θεραπεία του, να πληρώσει εξ ολοκλήρου το κόστος της θεραπείας.
“Ήδη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν από την τσέπη τους μεγάλα ποσό, προκειμένου να μην σταματήσουν τη θεραπεία τους. Το κόστος των χημειοθεραπειών δεν είναι εύκολο να καθοριστεί ακριβώς, διότι εξαρτάται από τη μορφή του καρκίνου και τον αριθμό των δόσεων χημειοθεραπείας που θα χρειαστεί ένας ασθενής”, εξηγεί η κ. Μήττα.
Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι εγκληματική και διαχωρίζει τους ασθενείς σε δύο κατηγορίες και συγκεκριμένα σ’ αυτούς που έχουν την οικονομική άνεση να πληρώσουν και να θεραπευτούν και σ’ αυτούς τους οποίους το κράτος καταδικάζει σε αργό κι επώδυνο θάνατο, διότι απλώς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν.
Επιστολή στον υπουργό Υγείας
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα επισημαίνει η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος, η οποία αριθμεί 11.000 μέλη, με ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.  Όπως επισημαίνει, η απόφαση του υπουργείου, εκτός από αντισυνταγματική, αντικοινωνική και αντιανθρωπιστική, είναι και αντιεπιστημονική, αφού στον τομέα της Ογκολογίας η κατάσταση είναι ρευστή.
“Κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέα δραστικά φαρμακομόρια και νέες εφαρμογές υπαρχόντων δραστικών ουσιών μέσα από ερευνητικά πρωτόκολλα που ‘τρέχουν’ ανά τον κόσμο. Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι δεν είναι εφικτό κάθε νέα χρήση κάποιου φαρμάκου να περιλαμβάνεται άμεσα και στο φύλλο οδηγιών του”, τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του ακόμη δύο παράγοντες, εκ των ο οποίων ο ένας είναι η ελληνική γραφειοκρατία, η οποία μπορεί να καθυστερήσει την έγκριση μια νέας ένδειξης για πολύ καιρό και ο άλλος η απροθυμία των φαρμακευτικών εταιρειών να προβούν σε πλήρεις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές για κάθε πιθανή χρήση του φαρμάκου, λόγω κόστους.
“Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η προσπάθεια του υπουργείου για περιορισμό των δαπανών στο χώρο της Υγείας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση κι ελπίζουμε να γίνεται εξαιτίας της άγνοιας κι όχι εκ του πονηρού. Απέναντι σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες της πολιτείας, εμείς είμαστε αντίθετοι κι έτοιμοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή”, καταλήγει η επιστολή των καρκινοπαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών