Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

Κάπως έτσι θα ήταν στα γεράματα ο Πινόκιο…

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Τον είδα και τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Θυμήθηκα την Κατερίνα Χέλμη στα «Κόκκινα φανάρια», που φώναζε «θα φαρμακωθώ» ! Μόνο αυτό δεν μας είπε. Άμα δεν φοβηθούμε, τουλάχιστον μπας και τον λυπηθούμε. Τον έβλεπα και σκεφτόμουν ότι κάπως έτσι θα ήταν στα γεράματα ο Πινόκιο.
Αφού επί ένα χρόνο χρησιμοποιούσε τον Φόβο ως μπαμπούλα, τώρα, βλέποντας ότι οι υποψήφιοι του, μνημονιακοί και ορντινάτσες, πάνε για πεταλοσυλλέκτες, αποφάσισε να ρίξει μεγάλη ζαριά. Αλλά ακόμη κι εκεί στη Μινεσότα θα ξέρανε να του πούνε ότι τα «κόκκαλα» είναι άτιμο πράγμα. Κι ο Γιώργος δεν ρίχνει καθαρά, τα κολλάει. Κι ως γνωστόν,
έτσι τον φάγανε τον Σακαφλιά, τον καθάρισε στεγνά ο Μιχαλίτσης στα Τρίκαλα στα δυο στενά, ήγουν στο διάδρομο της φυλακής Τρικάλων, ένεκα διαφωνίας στο μπαρμπούτι.
Ήταν θλιβερός χθες το βράδυ, σκιά του – ούτως ή άλλως – από κατασκευής χλωμού εαυτού του.
Έμεινα έκπληκτος με αυτή τη δημόσια διακαναλική ομολογία αδυναμίας, ήττας.
Στα μάτια του έβλεπες ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ. Γιατί νομίζετε δεν τολμάει να κάνει αυτό που κάνει ο Αντώνης;
Γιώργο, αλήθεια, μπέσα, scout’s honour, τολμάς να πας μια βόλτα στα μαγαζιά στον Κορυδαλλό, στην Τρίπολη, στο Περιστέρι; Στον Άγιο Παντελεήμονα, βαστάει η περδικούλα σου να κάνεις μια περατζάδα ή στην αγορά της Θεσσαλονίκης;
Ο Γιώργος αδέρφια, δεν κυκλοφοράει, γιατί ξέρει ότι τα ‘χει κάνει ρόϊδο κι αν κυκλοφορήσει, όλο και κάποιος από τα εκατομμύρια των πικραμένων θα του δώσει με ρωμέϊκο ταπεραμέντο τα συχαρίκια.
Αδέρφια, αυτοί που σας απειλούσαν και σας δούλευαν ένα χρόνο τώρα, είναι φανερό ότι φοβούνται πια οι ίδιοι. Βλέπουν το βουβό κύμα να φουσκώνει. Να ‘ρχεται αδυσώπητο.
Κι είδα προχθές κι ένα άλλο σημάδι ότι ο σκουριασμένος «Τιτανικός» του ΠΑΣΟΚ πάει καρφί στο παγόβουνο της λαϊκής ετυμηγορίας: στο MEGA οι «ρεπατζούδες» του Πεταλωτή άρχισαν  τις κωλοτούμπες. Ξεφορτώνουν! Μιλούσαν για το γκάλοπ της GPO και ανέλυαν την ταχύτατη αποδόμηση του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ! ΄Ετριβα τα μάτια μου και ξεβούλωνα τ’ αυτιά μου.
Ποιος το ‘κανε αυτό, ξέρετε; Ποιος γυρίζει όλη την Ελλάδα άφοβα, με τσαμπουκά, μπαίνει παντού και μιλάει με όλους;
Ποιος έχει πείσει πια τον κόσμο ότι υπήρχε και υπάρχει άλλη λύση;  Οι Έλληνες ξέρουν, ακούνε τον Αντώνη και βλέπουν στο γρήγορο πέρασμα του χρόνου ότι δικαιώνεται.
Η καλπάζουσα αύξηση των φόρων συνέτριψε την πραγματική οικονομία. Τελικά σβήσε, γράψε, μέτρα με το κοντύλι και το αριθμητήρι, το παιδί με το σακκιδιάκι και τους μαρκαδόρους, ο Παπακωνσταντίνου, κατάλαβε τι τους έλεγε ο Αντώνης στον Προϋπολογισμό, όταν τους φώναζε απ’ το βήμα, «Δεν είναι πρόσθεση κι αφαίρεση, τόσα έσοδα μου λείπουν, τόσο αυξάνω τους φόρους, γιατί αν δεν είναι το κατάλληλο μίγμα πολιτικής, με ανάπτυξη, τότε καταλήγεις σε υστέρηση εσόδων». Και κατέληξαν. Ταπί και ψύχραιμοι, ή μάλλον χεσμένοι πάνω τους.
Ένα ένα τα ψέματα ξεβρακώνονται. Κι ο Γιώργος ξέρει πια ότι ξέρουμε πως ήξερε.
Ένα πράγμα μόνο δεν σκέφτηκε, πριν βγει να κλαφτεί κι απειλήσει, μη τυχόν κι ο Λαός εκλάβει την απειλή του ως κίνητρο και του στείλει περαίωση.
Σας λέει ο άνθρωπος αυτός ότι αν τον μαυρίσετε θα φύγει και σεις θα τον απογοητεύσετε;
Σηκώστε το γάντι που σας έριξε ο περιδεής, τσακισμένος κύριος Παπανδρέου και δώστε του αυτό που του αξίζει.
Είχε το θράσσος να μιλήσει για υπονόμευση κι αποσταθεροποίηση, αυτός που διέσυρε τη χώρα ανά την Υφήλιο, που κάθε φορά που έδινε μια υπόσχεση μάκραινε η μύτη του και κόνταινε ο μισθός σας.
Λοιπόν, αδέρφια, πιστεύω πως όλοι εσείς που με εγκαλείτε για το τι θα κάνει ο Αντώνης άμα γίνει Πρωθυπουργός, θα έχετε πολύ γρηγορότερα απ’ ότι νόμιζα τις απαντήσεις σας.
Καλό βόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών