Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 10, 2010

Τον ΓΑΠ εννούσε ο Γιούνκερ;

Ενώ τα κυβερνητικά παπαγαλάκια προσπαθούν απεγνωσμένα να φωτογραφίσουν τον Κώστα Καραμανλή, δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ , από όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η δημοσιογράφος Λάρα Μάρλοου, που εργάζεται στους Times της Ιρλανδίας, παρέστη στη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ. Οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν ήταν εκεί γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της καταδεικνύει το...
Γιώργο Παπανδρέου ως το συνομιλητή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει “Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη».


Ταυτόχρονα, ο  πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», λέει για τον πρωθυπουργό πως γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που εκλεγόταν.
Ο κ. Στάϊνμπρουκ εμφανίζεται να ερωτάται από τον κ. Παπανδρέου σε συνάντηση που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2009 πώς αντιμετώπισε η Γερμανία τη δημοσιονομική προσαρμογή από το 2000 έως το 2008.
«Μου ζήτησε συστάσεις για την ελληνική κατάσταση, με αποχαιρέτησε με την ειρωνική παρατήρηση, πως τώρα δεν είναι πια τόσο βέβαιος αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Γνώριζε ότι ως πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγάλει από τη φωτιά τα καυτά κάστανα που θα του παρέδιδε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή».
«Δεν είχε ψευδαισθήσεις σε σχέση με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και ήταν εν γνώσει της τεράστιας πρόκλησης που θα αντιμετωπίσει σε ενδεχόμενη εκλογή του».
Στην Αθήνα, ο  κ. Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς σχετικά φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τον ANT1: «Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές ακόμη και χωρίς τη λέξη πρώην, ότι ο κ. Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται».
Άμεση ήταν η αντίδραση συνεργατών του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι σημείωναν: «Φυσικά και ο κ. Καραμανλής ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Όσοι επιχειρούν να του αποδώσουν τέτοια λόγο ένα σκοπό έχουν: Τον αποπροσανατολισμό»
Αντίδραση υπήρξε και από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σε δήλωσή του που μεταδόθηκε στη ΝΕT ο κ. Σημίτης τόνισε ότι: «Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη ή όχι».
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Γιούνκερ δεν μίλησε στον … Σαμαρά

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών