Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2010

Ο Έβρος χάνεται.. Ακόμη ένα σχολείο κλείνει αλλά οι λαθρομετανάστες ακόμα εισρέουν

Άλλο ένα σχολείο έκλεισε στον Βόρειο Έβρο, και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Πλάτης, μετά την υποβάθμιση του συγκεκριμένου σχολείου σε τριθέσιο.
Συγκεκριμένα, αν και το σχολείο ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά αριθμώντας 8 μαθητές, σταδιακά τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σχολείο των Δικαίων με αποτέλεσμα να μείνουν 3 μαθητές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν κι αυτοί στα Δίκαια, μετά την απόφαση να...
μη λειτουργήσει το σχολείο στην Πλάτη. Ωστόσο, είχε ήδη προηγηθεί η υποβάθμιση του συγκεκριμένου σχολείου σε τριθέσιο.

Η Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου σε ανακοίνωσή της καταδικάζει το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Πλάτης, "μια και είναι απόρροια -όπως αναφέρει- μίας συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Παιδείας, αλλά και της υπαίθρου"...»

Επίσης υπογραμμίζει ότι "το κλείσιμο ενός σχολείου απαντά μόνο σε οικονομικές ανάγκες κι όχι σε εκπαιδευτικές. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εξοικονομήσει οικονομικούς πόρους κλείνοντας μία σχολική μονάδα, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας στην περιοχή του Έβρου, κι αναγκάζοντας μικρούς μαθητές να διανύουν καθημερινά αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων για να πάνε στο σχολείο τους. Παράλληλα, έχει επιλέξει να δημιουργήσει φαινόμενα υδροκεφαλισμού στην περιφέρεια, ενισχύοντας με τις πρακτικές της τα κέντρα και προωθώντας την ερήμωση της υπαίθρου".
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου επισημαίνει ότι "η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό. Ένα ανοιχτό σχολείο στον τόπο μας είναι δικαίωμα κι όχι οικονομική σπατάλη".
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών