Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

Η ομιλία Μιχαλολιάκου στη βουλή και η δήλωση Σαμαρά.

Όπως είχε προαναγγείλει, ακριβώς την ημερομηνία (6 / 10) που είχαμε αποκαλύψει εδώ και αρκετές ημέρες, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα σε όλα τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης και τους τσάμπα μάγκες της πολιτικής.
Η παραίτηση του εν όψει της υποψηφιότητας του για τον δήμο Πειραιά, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς τόσο για την πολιτική συμπεριφορά όσο και...
για τον έμπρακτο σεβασμό στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για πολλοστή φορά από τη στιγμή που ανέλαβε την γραμματεία τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, ο Μιχαλολιάκος ρίχνει στο καναβάτσο τους επαγγελματίες συκοφάντες που μέχρι χθες κι’ όλας, επέμεναν ότι δεν θα υπέβαλλε παραίτηση. Τουλάχιστον η ποσότητα λάσπης που εκτόξευσαν θα τους χρησιμεύσει για να κρυφτούν σε ένα οικείο περιβάλλον. Δείτε την ομιλία και την δήλωση Σαμαρά, σε λίγο περισσότερα.
«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Για εικοσιένα αδιάλειπτα χρόνια, ο λαός του Πειραιά και των Νήσων, με τίμησε με την εκπροσώπησή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Όλα αυτά τα χρόνια, σε δύσκολες, αλλά και ευχάριστες στιγμές, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο η πεποίθησή μου, ότι αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας μας και προπύργιο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.
Δεν είναι μόνο ο νομοθετικός βραχίονας της Δημοκρατίας, όπου αποκρυσταλλώνεται η βούληση του λαού. Είναι και το προκεχωρημένο φυλάκιο, όπου ανακόπτει πιθανές υπερβολές ή υπερβάσεις της Εκτελεστικής εξουσίας.
Είναι, επίσης, η έκφραση του πολιτικού μέτρου, όπου επάνω του προσμετρούνται οι προθέσεις της Εκτελεστικής εξουσίας και προεκτιμούνται οι ανοχές και οι αντοχές του Ελληνικού λαού.
Είναι ο Βουλευτής, σε κάθε περίπτωση, το άγρυπνο μάτι των δικαιωμάτων του Πολίτη.
Κύριες και Κύριοι συνάδελφοι
Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, δέχεται δυστυχώς το Κοινοβούλιο στοχευμένες επιθέσεις από άσπονδους εχθρούς του Κοινοβουλευτισμού, που υποκρίνονται  τους αγανακτισμένους δημοκράτες.
Παρασύρουν αυτές οι επιθέσεις, και ανύποπτους πολίτες που δεν αντιλαμβάνονται τα όρια μεταξύ της πολιτικής κριτικής και του γνήσιου αντικοινοβουλευτισμού και του Ελληνικού  Κοινοβουλίου.
Υποβάλλω, επισήμως, την παραίτησή μου από Βουλευτής για να ασχοληθώ απερίσπαστος σε ένα άλλο σπουδαίο πυλώνα της Δημοκρατίας μας: την Αυτοδιοίκηση.
Θα διεκδικήσω τη θέση του δημάρχου Πειραιά, με διάθεση να αφοσιωθώ αποκλειστικά σε αυτό, αν οι συμπολίτες μου το επιλέξουν.
Και θέλω, με την παραίτησή μου, να δώσω την πιο πειστική απόδειξη σε όλους τους συμπολίτες μου για την ειλικρίνεια της πρόθεσής μου.
Όμως, δεν ήθελα, για κανένα λόγο, να παρεξηγηθεί η ενέργεια της παραίτησής μου, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ως απαξίωση του Κοινοβουλίου.
Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία σας. Δεν ζητώ συγγνώμη από όσους πίκρανα. Είναι και αυτό μέσα στην άσκηση των καθηκόντων μας, να είμαστε και δυσάρεστοι. Και δεν μετανιώνω για τίποτα, πλην ίσως γιατί δεν ήμουν ακόμη περισσότερο ασυμβίβαστος.
Αγαπητοί Συνάδελφοι είμαι σίγουρος ότι θα είσθε πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών και κυρίως των πιο αδυνάτων.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Έπειτα από την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συγχαίρω τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Σήμερα απέδειξε ότι πολιτική σημαίνει ήθος. Δηλαδή, ο καθένας μας να τηρεί το λόγο του και οι πράξεις του να αναδεικνύουν αξίες και πολιτική ανιδιοτέλεια.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, από όποια θέση και αν υπηρέτησε την Πατρίδα και την Παράταξη, είτε ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, είτε ως Βουλευτής, είτε ως Υπουργός, έδωσε, με αυταπάρνηση και μαχητικότητα, έναν γνήσιο αγώνα.
Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το ίδιο και αύριο,  ως Δήμαρχος Πειραιά»
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών