Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

ΑΥτΗΝ τΗ στΙΓΜΗ που µιλάµε, η τρίτη δόση του δανείου είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Κι αν δεν µας τη δώσουν, η χώρα κινδυνεύει να βαρέσει κανόνι πριν από τα Χριστούγεννα. ΓΙΑτΙ ΕΙΝΑΙ στον αέρα; Οι λόγοι είναι πολλοί. ΠΡΩτΟΝ, η τρόικα δεν φαίνεται να συµµερίζεται την απροθυµία ορισµένων υπουργών να εφαρµόσουν τις προβλέψεις του Μνηµονίου ή έστω την προσπάθειά τους να τις ερµηνεύσουν σε µια πιο ανώδυνη εκδοχή. Κατέστησαν σαφές και στην Κατσέλη και στον Ρέππα πως ό,τι συµφωνήθηκε, αυτό θα εφαρµοστεί. Και, παρεµπιπτόντως, ότι δεν τρώνε κουτόχορτο όταν ακούν διάφορα για «µετατάξεις» και «πάταξη της σπατάλης» στο ∆ηµόσιο.

ΔΕΥτΕΡΟΝ, το Eurogroup απέρριψε µετ’ επαίνων όλα τα...
επιχειρήµατα του Παπακωνσταντίνου και διατήρησε τον στόχο του ελλείµµατος για το 2011 εκεί που είχε εξαρχής προσδιοριστεί: στα 17 δισ. ευρώ. Αρα, η επιβάρυνση του ελλείµµατος του 2009 και «οι θυσίες του ελληνικού λαού που πιάνουν τόπο» δεν τους συγκίνησαν. Τι σηµαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι η επαναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου ατύχησε πριν καν αρχίσει.

τΡΙτΟΝ, η ευρωπαϊκή συγκυρία έχει επιβαρυνθεί αφάνταστα και δεν υπάρχει από τους εταίρους µας καµία πρόθεση για εκπτώσεις. Με άλλα λόγια, ό,τι συµφωνήθηκε, αυτό θα γίνει. Το κατάστηµα δεν κάνει διευκολύνσεις.

ΜΠΛΕξΑΜΕ ΑσχΗΜΑ, λοιπόν. ΜΠΛΕξΑΜΕ ΑσχΗΜΑ επειδή επιβεβαιώνεται πλέον καθηµερινά ότι το εγχείρηµα που συµφωνήθηκε µε το Μνηµόνιο είναι και επαχθές και επισφαλές – οι αναγνώστες θα µε έχουν ξανακούσει να αναρωτιέµαι αν είχαµε πλήρη επίγνωση τι συµφωνούσαµε... Και µπλέξαµε ακόµη πιο άσχηµα επειδή (έως τώρα...) ουδείς δείχνει τη διάθεση να ελαφρύνει ή να χαλαρώσει καθ’ οδόν τις απαιτήσεις.

ΜΟΛΙσ ο Πρωθυπουργός διατύπωσε (πολύ συγκρατηµένα)

το ενδεχόµενο µιας επαναδιαπραγµάτευσης των όρων του Μνηµονίου, το Eurogroup του έστειλε την απάντηση διά του υπουργού Οικονοµικών: ούτε κουβέντα! «∆εν ξέρατε τι υπογράφατε;» που είπαν και οι «τροϊκανοί» στην Κατσέλη.

ΥΠΑΡχΕΙ, βΕβΑΙΩσ, η έσχατη λύση µιας πολιτικής συζήτησης. Το βρίσκει κανείς εφικτό στην κατάσταση που βρέθηκαν οι σχέσεις µας µε τη Μέρκελ; Κι υπάρχει έστω µια ευρωπαϊκή χώρα που στην παρούσα συγκυρία θα ξανανοίξει µε την Ελλάδα µια συζήτηση στην οποία κινδυνεύουν να χωρέσουν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και οι υπόλοιποι µπατίρηδες; Ευκολότερα θα πάρει πρωτάθληµα ο Παναθηναϊκός µε τον Γκµοχ!

τΩΡΑ ΑΡχΙζΟΥΝ τα δύσκολα, είχαµε γράψει προ ηµερών. Το νέο στοιχείο είναι ότι κανείς δεν δείχνει τη διάθεση να µας τα κάνει ευκολότερα, όπως ίσως ήλπιζε η κυβέρνηση. Ακόµη περισσότερο που µάλλον βιάστηκαν να διαφηµίσουν στην Ευρώπη ότι ο λαός επικροτεί την πολιτική τους!
"Τα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών