Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

«Σύντροφοι» κουράγιο, τρεις ημέρες απέμειναν, έρχονται ενισχύσεις…



Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ της FED, για νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου συνολικού ύψους 600 δις δολαρίων το επόμενο 8-μηνό (75 δις δολάρια ανά μήνα), σημαίνει σε πολύ απλά Ελληνικά ότι αρχίζει το τύπωμα φρέσκου χρήματος. Το συνολικό ύψος αυτού του προγράμματος υπερβαίνει κατά 100 δις δολάρια τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή της κρίσης η FED έχει διαθέσει περίπου 2 τρις δολάρια για την τόνωση της αμερικάνικης οικονομίας.
Ουσιαστικά βρισκόμαστε στις πρώτες αψιμαχίες του νομισματικού πολέμου που θα ξεκινήσει και επίσημα, αν στην προσεχή σύνοδο του G20 που θα γίνει στην Κορέα 11-12 Νοεμβρίου δεν προκύψει συμφωνία. Υπενθυμίζουμε ότι θα τεθεί προς συζήτηση στην εν λόγω σύνοδο του G20 η πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάϊτνερ, για περιορισμό των συναλλαγματικών αποθεμάτων των πλεονασματικών εμπορικά χωρών (δηλ. κύρια της Κίνας της Ιαπωνίας και της Γερμανίας) στο αντίστοιχο 4 % του ΑΕΠ των χωρών αυτών.
Τι σημαίνει όμως νομισματικός πόλεμος για την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία;
Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη πρόβλεψη του καθηγητή Roubini, ότι ...αρκεί ένα σοκ στην παγκόσμια οικονομία για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνουν και οι έχοντες ελάχιστη σχέση με την διεθνή οικονομία, ένας νομισματικός πόλεμος που θα έχει την μορφή συνεχών υποτιμήσεων εθνικών νομισμάτων θα έχει φυσιολογικά και αρκετά θύματα από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και την παγκόσμια βιομηχανία. Αν αυτά τα θύματα είναι και πολλά και μεγάλα τότε έχουμε μείζονος κλίμακας οικονομικό σοκ.
Σίγουρα δεν είναι άσχετα με αυτήν την δυσοίωνη πρόβλεψη, η σημερινή άνοδος της τιμής του χρυσού και του ασημιού και η μεγάλη διεύρυνση του spread του Ελληνικού 10-ετους Κρατικού Ομολόγου.
Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να μελετήσουμε σε βάθος όλα αυτά τα προβλήματα. Σήμερα πρέπει απλά να τονίσουμε τα εξής:
Είναι φανερό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, δεν κυβερνά με βάσει την υπό διαμόρφωση οικονομική διεθνή συγκυρία αλλά με γνώμονα την προσωπική της τύχη. Εάν συνυπολόγιζε την υπό διαμόρφωση διεθνή και κατά συνέπεια εγχώρια οικονομική συγκυρία, θα είχε ήδη προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους και κατά συνέπεια στην αναθεώρηση προς το καλύτερο του περιβόητου μνημονίου.
Δεν θα ασχολούνταν με την εκλογή μέσω εκβιαστικών διλημμάτων του Γ. Σγουρού και της Μ. Καρακλιούμη στην περιφέρεια Αττικής.
Εκβιάζει έτσι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να περιορίσει την έκταση της αναμενόμενης ήττας και ταυτόχρονα να επιτύχει την χωρίς σοβαρούς κραδασμούς είσοδο στην κυβέρνηση των μνημονιακών εξαπτέρυγων Γιώργου Καρατζαφέρη και Ντόρας Μπακογιάννη. Έτσι εξασφαλίζει για λίγο καιρό ακόμα την παραμονή της στην εξουσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική της τύχη και πορεία.
«Σύντροφοι» κουράγιο, τρεις ημέρες απέμειναν, έρχονται ενισχύσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών