Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

«Bye bye, my darling, you told me and went away without sorrow»

 Του Φαήλου Κρανιδιώτη

Αυτό, αδέρφια, δεν έχει ξαναματαγίνει. Πρόκειται για δυο κυβερνήσεις σε μια. Σαν σαμπουάν με κοντίσιονερ. Ψωνίσατε Γιώργο και δώρο ο Πάγκαλος, ο σύζυγος της κυρίας Χριστοφάκη. Παρεπιμπτόντως, τι αξάν, τι φρύδι σηκωμένο, η μαντάμ Παγκάλου. Μια έκρηξη αισθητικής και χρωμάτων. Η Γιάννα του φτωχού. Παραπλεύρως του Μνημονίου θα εκλέγονται κι οι κυρίες των κυρίων; Είμαι πολύ περίεργος πως θα αποτιμήσουν οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού (καλά το ‘πα;) όλη αυτή την αλεξιπτωτιστική γκλαμουριά με το τσιτωμένο μάγουλο. Γι’ αυτό έγραψε κάποιος: οι εκλογές στην αστική δημοκρατία είναι ποσοτική κι όχι ποιοτική διαδικασία.

Βεβαίως η εν λόγω μαντάμ δεν είναι το θέμα μου, ποσώς με κόφτει η διαδοχή της σινιέ αρβανιτιάς εκ Παρισίων κι έχω μια ανακλαστική αντιπάθεια στα φρου φρου και τ’ αρώματα. Με κόφτει όμως και με νοιάζει η γκροτέσκα και υποτιμητική της νοημοσύνης μας «αρκουδιαρέϊκη» λογική του Αντιπρόεδρα.

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο σοσιαλιστής, ψιλομαραθωνοδρόμος, κωπηλάτης και τουρίστας Πρωθυπουργός μας, σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στην χώρα των Ελλήνων, μας εκβίασε μ’ εκλογές, ως γνωστόν...
η Πατρίς κινδυνεύει αν δεν εκλεγεί ο Σγουρός, αυτοπυροβολήθηκε, σήκωσε μονοκοπανιά τα περίφημα σπρεντς, στηλίτευσε τους υπονομευτές κι αποσταθεροποιητές που τολμούν ν’ αντιπολιτεύονται την ρηξικέλευθη πολιτική του προς το άγνωστο κι όσους τολμούν να μιλούν γι’ αναδιάρθρωση κι έκανε μια κωλοτούμπα τόσο μεγάλη, μα τόσο μεγάλη, που δάκρυσε από ζήλια ο έτερος Γιώργος ο Ευλύγιστος, που μιλάει μόνο με την Παναγιά την Παντάνασσα πίσω του από το πριβέ κανάλι του και τα λευκά, μόνον λευκά, περιστέρια ψάχνουν στην κεφάλα του για καλαμπόκι. Στο καπάκι, in einem Augenblick, που λένε κι οι Γερμαναράδες, ήγουν «πριν παίξεις βλέφαρο» βγήκε η γνωστή εμβληματική φιγούρα της λιτότητας, ο σύζυγος της Χριστοφάκη, κι έριξε μια πολιτική τορπίλη περί ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης, κάνοντας αυτό για το οποίο κουνούσε απειλητικά το δαχτυλάκι του ο επίδοξος νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, πρέσβυς καλής θέλησης και σκιώδης Πρωθυπουργός μας. Τα σπρεντς ρίξανε ένα σάλτο στην κοιλάρα του Αντιπρόεδρα, κάνανε λίγο τραμπολίνο και πήγανε ίσα πάνω, σκαλώνοντας στα ύψη, σαν φρύδι που το «’πιασε» το μπότοξ στην ανηφόρα της απορίας.

Αν θυμάμαι καλά, αυτός ο τύπος που «γαβγίζει» στους δημοσίους υπαλλήλους και σπέρνει πολιτικό φόβο κι απειλές ανεργίας και κατάρρευσης, υποτίθεται ότι μέσα στα καθήκοντα του έχει και τον «συντονισμό» της υπόλοιπης ΜΚΟ, που υποδύεται την Κυβέρνηση. Ούτε με το αφεντικό του δεν μπορεί να συντονιστεί.
Επίσης ο Αντιπρόεδρας εσχάτως, αν δεν απατώμαι πήρε μαζί με κάτι άλλους κυβερνητικούς αστέρες και την αρμοδιότητα των επενδύσεων, ώστε να αναπτυχθώμεν και να γίνουμε η «Δανία του Νότου» και κάτι τέτοια ευρηματικά. Επενδυτές; Ούτε σαλεπιτζής δεν ήρθε. Ένα χρόνο μόνο ρουθουνίζει και μαζεύει σάλιο για να ρίχνει ευφυολογήματα, που στόχο έχουν να «ψαρώσουν» την κοινωνία αλλά για την ταμπακιέρα όχι μόνο ούτε κουβέντα, κυρίως ούτε μισή, τόση δα πράξη. Και μας λέει κιόλας ότι «μαζί τα φάγαμε». Πάγκαλε, πάντως όπως σε βλέπω, αποκλείεται να φάγαμε την ίδια μερίδα.

Η εικόνα της χώρας, το ήδη στραβό κλίμα στην οικονομία, έφαγε μια κατραπακιά άνευ προηγουμένου, πίσω ολοταχώς. Και βέβαια στην Εσπερία, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Γερμανοί κι Αμερικανοί μας πήραν στο μεζέ. Ακόμη κι ο Παπαχελάς την Κυριακή έβαλε τέτοιο χοντρό «χέρι» στο ψηλό παιδί από τη Μινεσότα για τον τυχοδιωκτισμό του, που έμεινα ενεός. Καταλάβατε τι γίνεται; Το σύστημα οσμίζεται την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ κι αρχίζει να «ξεφορτώνει». Του κουνάνε το μαντήλι.

Υπάρχουν διάφορα σημάδια που λένε την αλήθεια: αδέρφια, ο Γιώργος φεύγει. «Bye bye, my darling, you told me and went away without sorrow», όπως έλεγε κι ο μεγάλος Ζαγοραίος, στην γνωστή σπαρταριστή ελεγεία του, άσμα περί του έρωτος ημεδαπού και τουριστρίας.

Ο Γιώργος έκανε τα πειράματα του, έπαιξε με τις ιδεοληψίες του, την ασφάλεια της χώρας, την κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, την ίδια την εθνική ασφάλεια. Πείσμων, στενόμυαλος, κοντόφθαλμος κι εργώδης για τα χειρότερα. Το πιο επικίνδυνο είδος. Διαβάστε το κλασσικό αριστούργημα του Λεμπέση και θα καταλάβετε…. Κάνανε και κάτι μαθηματικούλια της συμφοράς με τον ψευταράκο Παπακωνσταντίνου αλλά τους τέλειωσε η κιμωλία. Δεν την λύσανε την πρωτοβάθμια εξίσωση αλλά πια ξέρουνε, πως άμα ξεσκίζεις την οικονομία στους φόρους, τότε παίρνεις ως έσοδα κι ανάπτυξη το «σοσιαλιστικό» μακρύτερο.

Πρώτος όμως σε πολιτική επικινδυνότητα ο αμετροεπής τελάλης της κρυφής κυβερνητικής ατζέντας. Ο «καρπαζοεισπράκτορας» των Γερμανών, ο εκ των ήρωων του έπους Οτσαλάν, η αυτού εξοχότης ο οινοποιός και μαρτυριάρης Αντιπρόεδρας, σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα είχε φύγει πάραυτα. Θα ‘χε μπει στο στούντιο Αντιπρόεδρος και θα ‘χε βγει διαγραμμένος, σκέτος νέτος Βουλευτής. Δεν έγινε όμως τίποτα τέτοιο. Γιατί; Γιατί προφανώς ο Πάγκαλος κατ’ εντολήν βγήκε να μας ντρεσσάρει σαν άλογα στην ιδέα του φαλιμέντου. Τι χώρα είμαστε, ε; Τι απίθανοι τύποι!

Αδέρφια, πές τε μου με το χέρι στην καρδιά. Είδατε τον Αντώνη χθες. Ακούσατε. Ακούτε ένα χρόνο τώρα κι όσοι έχετε την δικιά μου «τρέλλα», τον ακούτε χρόνια. Πείτε μου, αυτό το ρεμπέτ ασκέρ, που ξεσκίζει την χώρα, που μαθαίνει μπαρμπερική πάνω στην κασίδα μας, τι κοινό έχει με αυτόν τον άνθρωπο, με την λογική του, την συνέπεια του, το πρακτικό του πνεύμα, την φλόγα του για την Πατρίδα.

Την Κυριακή, οι σκιντζήδες του Μνημονίου θα ‘ρθουν στην κάλπη να εισπράξουν τα πολιτικά λύτρα του εκβιασμού. Πατείστε τους κάτω. Λειώστε τους ανελέητα. Αλήθεια ρε σεις, ο Μίχας κι ο Σγουρός, ο Καμίνης κι ο Μπουτάρης, ο Τατούλης, ο συμπαθής αλλά ήδη «δηλωσίας» νομιμοφροσύνης Δημαράς κι όλοι εν γένει οι στιλβωτές του Μνημονίου θα την βγάλουν ζάχαρη; Μας απειλεί ο Γιώργος ότι θα φύγει κι ο Πάγκαλος μας κουνάει στα μούτρα την «αναδιάρθρωση» ως μπαμπούλα; Μια ψήφο έχετε. Κάντε τους φόβους τους πραγματικότητα. Απλό είναι: ψηφίστε Κικίλια, Δράκο, Μιχαλολιάκο, Ψωμιάδη, Γκιουλέκα. Ψηφίστε παντού ΟΛΟΥΣ τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους που στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς. Από την Αττική ως την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, το Μωριά και τη Θράκη, στην Στερεά και τα νησιά. Παντού. Κάντε τον χάρτη μπλε. Καρφώστε τους το μήνυμα στο δόξα πατρί. Δεν αρκεί να τους στείλετε το «λογαριασμό» για τα άθλια πεπραγμένα τους. Πρέπει να υποδείξετε ποια είναι η άλλη, η θετική επιλογή.

Αν υποκύψεις μια φορά στον εκβιαστή, τέλειωσες, έσβησες.

Υπάρχει δρόμος, αδέρφια, υπάρχει τρόπος κι υπάρχει μπροστάρης.

Μην τους φοβάστε. Κακιά σκουριά είναι. Την τρίβεις με την ψήφο σου και γίνεται τζάμι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών