Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2010

28 βαθµοί στην Κρήτη, -20 στη Βαρσοβία

Απο τον... Βόρειο Ατλαντικό έρχεται η ζέστη στην Ελλάδα. Σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις ειδικών από το Πανεπιστήµιο Αθηνών, µία µεγάλη ατµοσφαιρική ανωµαλία που τέµνει την Ευρώπη στα δύο είναι η αιτία που η διαφορά της θερµοκρασίας ανάµεσα στον χιονισµένο Βορρά και τον θερµό Νότο, ξεπερνά ακόµη και τους 30 βαθµούς Κελσίου!
Τη στιγµή πουχθες το µεσηµέρι στην Αθήναη θερµοκρασία έφθανε τους25βαθµούς και στην Κρήτη άγγιζε τους 28, στη Βόρεια Ευρώπη, και συγκεκριµένα στο Παρίσι, ο υδράργυρος έδειχνε µείον 2. Στη γαλλική πρωτεύουσα όπως και στην Αγγλία, τη Γερµανία, τοΒέλγιο εκδηλώνονταν σφοδρές χιονοπτώσεις ενώ στην Ελλάδα...
οι θερµοί και υγροί νοτιάδες προκαλούσαν ανοιξιάτικες θερµοκρασίες ευνοώντας την εκδήλωση σηµαντικών βροχοπτώσεων κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική χώρα.

Τα τελευταία 24ωρα µια µεγάλη ατµοσφαιρική ανωµαλία έχειαγκιστρωθεί στα δύο άκρα της ευρωπαϊκής ηπείρου, από τονΒορειοανατολικό Ατλαντικό πάνω από τα βρετανικά νησιά µέχρι τη ΝοτιοανατολικήΜεσόγειο. Στους µετεωρολογικούς χάρτες χθες το απόγευµα, οι επιστήµονες µπορούσαν να διακρίνουν καθαρά τη διαφορά του καιρού ανάµεσα στη βόρεια και νότια ήπειρο υπό τη µορφή µιας νοητής γραµµής από τη ∆υτική Μεσόγειο, που περνά από τη Σαρδηνία και την Κορσική, διασχίζει στη µέση την Ιταλία και στη συνέχεια περνά από τα Βαλκάνια φθάνοντας σχεδόν µέχρι τον Εύξεινο Πόντο.

«Από ταστοιχείαπου έχουµε συγκεντρώσει τιςτελευταίες εβδοµάδες, µπορούµε ναυποθέσουµε ότι αυτή η ατµοσφαιρική διαταραχή έχειτη µορφή ενός δίπολου συστήµατος του οποίου η µίαπλευρά βρίσκεται πάνω από τα βρετανικά νησιά και η άλληπάνω από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ελενα Φλόκα, επίκουρη καθηγήτρια στονΤοµέα Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήµιο Αθηνών.

«Το σύστηµα αυτό,που ονοµάζεται τύπος τηλεσύνδεσης, έχει την ιδιότητα να προκαλεί διαφορετικέςκαιρικές συνθήκες σταδύο του άκρα. Οταν στον έναν πόλο υπάρχει έντονη κακοκαιρία, όπως συµβαίνει τώρα στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης µε χαµηλές θερµοκρασίες και χιόνια, στον άλλο πόλο, που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόµετρα πιο µακριά, παρατηρούνταιαντίθετες καιρικές συνθήκες. Επικρατούν δηλαδή θερµοί νοτιάδες και αύξηση της θερµοκρασίας».

Από τα µετεωρολογικά και κλιµατικά στοιχείαπου είχανσυγκεντρώσει οι επιστήµονες, φάνηκε ότι αυτό το δίπολο εµφανίστηκε στηνατµόσφαιρα και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις που ενώ στη Βόρεια Ευρώπη το σύστηµα αυτό διατηρούσεµέσα στο καταχείµωνο τον καιρό ήπιο, στην Ελλάδα προκαλούσε πολικές θερµοκρασίες. Το ακριβώς αντίθετοαπ’ ό,τισυµβαίνεισήµερα. Τέτοιες περιπτώσεις είχαµε το 2004 και το 2006 όπου η Ελλάδαβρισκόταν σε λευκό κλοιό λόγω του χιονιάενώ στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης επικρατούσε καλοκαιρία.

Σύµφωναµεταστοιχεία που έχουν στη διάθεσήτους οι ειδικοίτου Πανεπιστηµίου της Αθήνας, αυτό το σύστηµα τηςανώµαλης κυκλοφορίας στην ατµόσφαιραδηµιουργείται στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό. Εκεί σχηµατίζεται οένας πόλος,που είναι και ο µεγαλύτερος, σεύψος από 5 µέχρι 9 χιλιόµετρα πάνω απότο έδαφος. Στην περιοχή δηλαδή που βρίσκεται η ανώτερη τροπόσφαιρα.

Ο πόλος αυτός, πουχαρακτηρίζεται από µία έντονη ανώµαλη κυκλωνική κυκλοφορία αντιστοιχίζεται στα νοτιοανατολικά της ηπείρου, κοντά δηλαδή στην Ελλάδα, µε έναν άλλο ασθενέστερο πόλο που χαρακτηρίζεται από αντικυκλωνική κυκλοφορία.

Το σύστηµα αυτό προκαλεί αυξηµένη αέρια ροή από τα νοτιοδυτικά προς την Ανατολική Μεσόγειο η οποία οδηγεί στην εισβολή θερµών αέριων µαζών στη χώρα µαςκαι σε αύξηση της θερµοκρασίας.

Τιςτελευταίεςµέρες, καθώςσε πολλές περιοχέςτης Ελλάδας επικρατούν ανοιξιάτικεςθερµοκρασίες,η Βορειοδυτική Ευρώπη έχειπαραδοθεί στο ψύχος. Οπωςµάλιστα παρατηρούν ειδικοίαπό την Μετεωρολογική Υπηρεσία τηςΕθνικής ∆ιεύθυνσης Ωκεανών καιΑτµόσφαιρας των ΗΠΑ, η ατµοσφαιρική διαταραχή που έχει κατασκηνώσει στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό εµποδίζει να φθάσουν στηνΕυρώπη οιδυτικοί άνεµοι οι οποίοι τέτοια εποχήκάθε χρόνο µετριάζουν το κρύο διατηρώντας τον καιρό ήπιο.

Απότηνάλληπλευρά,σύµφωνα µε τουςειδικούς τηςαµερικανικής Υπηρεσίας, οι νύχτεςπου έχουν µεγάλη διάρκεια στη Βόρεια Ευρώπη αυτή την εποχή τουχρόνου ψύχουν γρήγορα το έδαφος,µε αποτέλεσµα οαέρας που φυσά να είναι παγωµένος.

Βροχές το Σαββατοκύριακο Σηµαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα και η θερµοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση. Οµως, όπως λέει στα«ΝΕΑ» ο µετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δρ. Κώστας Λαγουβάρδος, η επιδείνωση αυτή θα είναιπρόσκαιρη καθώς«από τα στοιχεία που έχουµε µέχρι τώρα στη διάθεσή µας, διαφαίνεται πως από τα µέσα της επόµενης εβδοµάδας ο καιρός θα οµαλοποιηθεί ξανά, µε θερµοκρασίες που θα κυµαίνονται όµως σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

Ωστόσο, ορισµένες µετεωρολογικές υπηρεσίες στο εξωτερικό, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσµων Προβλέψεων που εδρεύει στην Αγγλία, προχώρησαν σε µία πρόβλεψη για το χειµώνα πουέρχεται διατυπώνοντας την άποψηότι τον Ιανουάριο καιτον Φεβρουάριο θα επικρατήσουν στη χώρα µας αρκετά χαµηλέςθερµοκρασίες. Ο δρ. Κώστας Λαγουβάρδος επισηµαίνει όµως ότι τέτοιου είδους προβλέψεις κρίνονται παρακινδυνευµένες από την επιστηµονική κοινότητα καθώςοι πιθανότητες να αποδειχτούν άστοχες είναι µεγάλες.
Χάος και νεκροί από τις χαµηλές θερµοκρασίες

ΟΚΤΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ήταν άστεγοι πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία, όπου η θερµοκρασία έφθασε τους µείον 20 βαθµούς Κελσίου. Από τη σφοδρή κακοκαιρία έκλεισαν αεροδρόµια στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ πολλές πτήσεις µαταιώθηκαν στη Γερµανία.

Το αεροδρόµιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ακύρωσε χθες 116 πτήσεις, ενώ το Χίθροου δεν επέτρεψε να πραγµατοποιηθούν 50 πτήσεις. \Από τις έντονες χιονοπτώσεις που πλήττουν τις χώρες στη Βόρεια Ευρώπη δηµιουργήθηκε χάος σε πολλές µεγάλες οδικές αρτηρίες όπου σηµειώθηκαν καραµπόλες αυτοκινήτων. Οι αρχές στη Γαλλία απαγόρευσαν τις µετακινήσεις φορτηγών σε 12 επαρχίες της χώρας, ενώ προβλήµατα παρουσιάστηκαν και στη συγκοινωνία µε τρένα.

Οι χιονοπτώσεις ήταν και χθες έντονες στο Βέλγιο, τη Γερµανία, την Ελβετία και τη Γαλλία, ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία έπεσαν χιόνια στα βόρεια τµήµατα της χώρας. Στη Βρετανία, η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι οι θερµοκρασίες που επικρατούν είναι πιο χαµηλές και από αυτές στην Ισλανδία και ειδικά τις µεταµεσονύχτιες ώρες ο υδράργυρος πέφτει πολλούς βαθµούς κάτω από το µηδέν
"Tα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών