Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2010

Τους πραγματικούς ηγέτες δεν τους κατασκευάζεις. Απλά τους ακολουθείς εάν στους χαρίσει η τύχη και η ιστορία.

Ανήκω σε εκείνους που ανέκαθεν πίστευαν ότι οι πολιτικοί νάνοι, και μάλιστα με διαρκώς φθίνον πολιτικό ύψος και δυνατότητες, οι οποίοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα τα τελευταία χρόνια, έχουν την βασική ευθύνη για το σημερινό κατάντημα.
Άνθρωποι χωρίς ικανότητες, δυνατότητες και όραμα, λειτούργησαν εκόντες-ακοντες ως λίαν αποτελεσματικά εργαλεία ενός συστήματος το οποίο στόχευε , παγκοσμίως και εξ υπαρχής, στην δημιουργία μη αναστρέψιμων καταστάσεων στην οικονομία. Οι οποίες, με την σειρά τους, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως... άλλοθι και υπόβαθρο για την πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής, του πολιτισμού και της παιδείας. Και τούτο διότι η απουσία των δυο τελευταίων καθιστά αδύνατη την επαναδόμηση των δυο πρώτων.
Η δημιουργία και η συντήρηση ενός σαθρού και διεφθαρμένου, η, στην περίπτωση κάποιων μικρών κομμάτων, ουτοπικού και αναποτελεσματικού πολιτικού συστήματος, εξυπηρέτησε το συνολικό σχέδιο αποδόμησης τα μέγιστα. Ότι κτίσθηκε, επί αιώνες, με γνώση ,ιδρώτα, δάκρυα και αίμα, κατέρρευσε μέσα σε λίγα χρόνια.
Δυστυχώς η περίοδος που ζούμε, όσο δύσκολη η και τραγική και αν φαίνεται, προοιωνίζει τα επόμενα στάδια τα οποία φοβάμαι ότι, αναπόδραστα, θα είναι πολύ χειρότερα. Όσο για τον πιθανό τελικό στόχο, προτιμώ να μην τον σκέφτομαι καν.
Στο μικρό Ελλαδικό πλαίσιο οι δυνατότητες αναστολής η, έστω, επιβράδυνσης των εξελίξεων, φαίνεται εξ ίσου μικρή. Και τούτο διότι η αναλωσιμότητα των πολιτικών νάνων, ατυχώς "ηγετών", του τόπου, έχει καταστεί προφανής. Άρα και η δυνατότητα αντικατάστασης τους με εξ ίσου χρήσιμα και πειθήνια υποκατάστατα, τα οποία τελούν εν αναμονή.
Η όποια αντίδραση ,εάν και εφόσον υπάρξει, δεν μπορεί να προέλθει εντός των πλαισίων του υφιστάμενου σαθρού, διεφθαρμένου, και οπωσδήποτε ανίκανου πολιτικού συστήματος.
Ας ελπίσουμε σε κάτι καινούργιο. Αλλά αυτό είναι και ζήτημα τύχης. Τους πραγματικούς ηγέτες δεν τους κατασκευάζεις. Απλά τους ακολουθείς εάν στους χαρίσει η τύχη και η ιστορία.
 
(Σχόλιο του Λάμπρου Κοντού σε άρθρο της naftemporiki.gr με θέμα: Σαρωτικές ανατροπές στο εργασιακό και αναπτυξιακό καθεστώς. Εννοείται ότι συμφωνούμε απόλυτα….)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών