Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2011

Προσφορές και εκπτώσεις με το "καλημέρα" του 2011

Σωσίβιο στην κρίση αναζητούν οι έµποροι που άρχισαν ήδη τις εκπτώσεις, χωρίς να περιµένουν την επίσηµη έναρξή τους στις 15 Ιανουαρίου, καθώς τον περασµένο ∆εκέµβριο η πτώση του τζίρου εκτιµάται ότι ξεπέρασε το 30%. Ετσι οι επιχειρηµατίες– αν καιπαράτυπα – αρχίζουννωρίτερα τις χειµερινές εκπτώσεις σε µια προσπάθεια να µαζέψουν ό,τι µπορούν στα ταµεία τους, καθώς οι υποχρεώσεις τους τρέχουνκαι η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισµού έχει κλείσει πλέον για τα καλά.

Το 2010 άφησε πίσω.....
του µεγάλες ζηµιές για τιςεµπορικές επιχειρήσεις και το2011 έκανε ποδαρικό µε εκπτώσεις στην αγορά. Οπως λένε οι ίδιοι οι έµποροι, συνολικά σε ετήσια βάση οι πωλήσεις έκαναν βουτιά 25%-30%, η οποία έγινε µάλιστα ακόµη µεγαλύτερη το τελευταίο τρίµηνο του 2010.

Αν καιτην εβδοµάδα πριναπό ταΧριστούγεννααλλάκαιτην Πρωτοχρονιά δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές επισκέφθηκαν τα καταστήµατα στις παραδοσιακέςεµπορικές πιάτσες, περιορίστηκαν στις αγορές τους σε χαµηλού κόστους είδη, κυρίως για δώρα. Ετσι οι λιανέµποροι, βλέποντας τα εµπορεύµατά τους να παραµένουν στα ράφια των καταστηµάτων, για να αντιµετωπίσουν τηνκατάσταση, κατέφυγαν σε πρόωρες εκπτώσεις που την προηγούµενη εβδοµάδα έφτασαν και το 30%.

Εως και 50% από τις αλυσίδες
Στο µπαράζ των εκπτώσεων, πιο επιθετικές ήταν και αναµένεται να συνεχίσουν να είναι οι µεγάλεςαλυσίδες µε πανελλαδικό δίκτυο που προσφέρουν στους πελάτες τους, σιωπηρά µεν, αλλά πραγµατικά, έκπτωση από 30% έως και 50%. ∆εν είναι λίγες και εκείνες που για µια ακόµη χρονιά προγραµµατίζουν να ακολουθήσουν πολιτική µε προωθητικές ενέργειες, όπως συστηµένες επιστολές, αποστολή SΜS στα κινητά τηλέφωνα, επιδιώκοντας να δελεάσουν τους καταναλωτές, προκειµένου να προσέλθουν στα καταστήµατά τους και να ψωνίσουν. Ενδεικτικό της εικόνας που παρουσιάζει η αγορά είναι ότι τα µεγάλα πολυκαταστήµατα αλλά και εµπορικά κέντρα στηνΑττική, όπως και µεµονωµένα καταστήµατα, προσφέρουν εκπτώσεις της τάξης ακόµη και του 30% σε όλα τους τα είδη, ενώ σε εποχικά - γιορτινά είδη τα ποσοστά των εκπτώσεων φτάνουν έως και το 50%. Επίσης, µεγάλες αλυσίδες έχουν επιλέξει να προσφέρουν δωροεπιταγές αξίας ίσης µε το 50% της αγοράς, που αφαιρούνται απότην επόµενη αγορά (η οποία πρέπει να πραγµατοποιηθεί εντός συγκεκριµένου χρονικού διαστήµατος ή ακόµα και ταυτόχρονα µε την αγορά). Συχνή είναι επίσης η προσφορά 1+1 δώρο,η οποία «τρέχει» τόσο σε καταστήµατα ένδυσης, καλλυντικών και αξεσουάρ, αλλά και η προσφορά 2+1 δώρο.

Στην περιφέρεια οι µεγάλοι χαµένοι
Οι έµποροι περίµεναν τις γιορτές µήπως κινηθεί έστω και λίγο η αγορά, µάταια όµως. Η πτώση των πωλήσεων ήταν µεγάλη και έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις και το 40%. Στα µεγάλα αστικά κέντρα ήταν οι πιο κερδισµένοι, αφού κατάφεραν να περιορίσουν την πτώση των πωλήσεών τους στο 20%. Οι περιφερειακέςαγορές ήταν και πάλι οι µεγάλοι χαµένοι, µε αποτέλεσµα πολλοί επιχειρηµατίες να δηλώνουν ότι, αν δεν κινηθεί η αγορά ούτε στις εκπτώσεις, τα λουκέτα στην αγορά θα πάρουν τη µορφή επιδηµίας. Σύµφωνα µε στοιχεία των εµπόρων, τη µεγαλύτερη πτώση εµφάνισε ο κλάδος της ένδυσης - υπόδησης κατά 40%, µείωση 15% κατέγραψαν τα είδη δώρων, τα τρόφιµα 10%, τα ποτά 25% και τα ηλεκτρονικά 20%. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα παιδικά, που ο τζίρος τους κυµαίνεται στα ίδια επίπεδα µε πέρυσι, ενώ ο τζίρος των παιχνιδιών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και εµφανίζει µια µικρή απόκλιση - µείωση της τάξης του -3% έως -5%.

7.000 λουκέτα στο πρώτο τρίµηνο
Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, στο πρώτο τρίµηνο του 2011αναµένεται να βάλουν λουκέτο τουλάχιστον 7.000

επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα από τις 11.000 που βρίσκονται στο «κόκκινο», µε αποτέλεσµα να χαθούν περίπου 15.000 θέσεις εργασίας. Οι εκπρόσωποι των εµπορικών συλλόγων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει µέτρα.
"Τα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών