Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

Από την αλληλεγγύη στην αναλγησία

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ διαρκώς σε αποφάσεις που πλήττουν βάναυσα το κοινωνικό συμφέρον, στο όνομα ενός, καταδικαστικού για τη χώρα και τους πολίτες, Μνημονίου που έχει υπογράψει με την τρόικα -και το οποίο έφθασε, αισίως, στην τρίτη επικαιροποίησή του- και ενός αριθμητικού στόχου για μείωση του δημόσιου ελλείμματος και αύξηση των κρατικών εσόδων. Η φιλοσοφία της διακυβέρνησης του κ. Παπανδρέου εστιάζεται, κατά βάση, σε υπέρμετρες αυξήσεις έμμεσων φόρων, περικοπές και μειώσεις επιδομάτων και λοιπών εισοδηματικών ενισχύσεων, που θίγουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ...
τα χαρακτηριστικά παραδείγματα από το νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων που θα επιβληθεί. Το πρώτο αφορά τη σημαντική μείωση στα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ και το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων. Και το δεύτερο είναι η κατάργηση της εφαρμογής μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα ακριτικά νησιά.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ οικονομική ενίσχυση που μοίραζε στην αρχή της θητείας του στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο πρωθυπουργός έχει προ πολλού περάσει στη δραματική περικοπή εισοδημάτων στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται να επιβιώσουν αλλά βλέπουν να δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα στη σκληρή καθημερινότητα. Η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη έχουν δώσει τη θέση τους στην κοινωνική αδικία, ενώ η αναδιανομή εισοδήματος από τη σημερινή κυβέρνηση γίνεται με συνθήκες και προϋποθέσεις κοινωνικής αναλγησίας. Και πάντα εις βάρος των φτωχών, που γίνονται ακόμα φτωχότεροι.
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών