Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

Ιρλανδία: Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στις οποίες το κυβερνών κόμμα Fianna Fail αναμένεται να υποστεί συντριπτική ήττα

Υψηλή, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ, ήταν η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ιρλανδία χθες Παρασκευή, με το κυβερνών κόμμα Fianna Fail να οδεύει σε μια εκλογική ήττα χωρίς προηγούμενο στην Ιστορία της χώρας και το κόμμα της αντιπολίτευσης Fine Gael να ελπίζει ότι θα αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών για πρώτη φορά.
    Πολλά εκλογικά τμήματα κατέγραψαν συμμετοχή 70% και υψηλότερη, με το τελικό ποσοστό να αναμένεται να ξεπεράσει εκείνο των εκλογών του Μαΐου του 2007, όταν είχε φθάσει το 67%.
    Η καταμέτρηση θα αρχίσει στις...
09:00 τοπική ώρα το Σάββατο (11:00 ώρα Ελλάδας) με τα τελικά αποτελέσματα να αναμένονται αργά το βράδυ σήμερα ή την Κυριακή. Τα πρώτα έξιτ πολ, που συνήθως είναι ακριβή, αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα από νωρίτερα, στις 08:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας).
    Η οργή του εκλογικού σώματος για την καταστροφική διαχείριση της οικονομίας της Ιρλανδίας, της ως πρότινος αποκαλούμενης ‘Κελτικής Τίγρης’, από την κυβέρνηση του Φιόνα Φέιλ οδηγεί τους περισσότερους αναλυτές να κάνουν λόγο περί ‘εκδίκησης’ των ψηφοφόρων εναντίον του και περί κυριαρχίας του κεντροδεξιού Φίνε Γκαέλ στη νέα βουλή. Οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποσοστό 38%.
    Το Φιόνα Φέιλ, το οποίο κυβέρνησε 14 χρόνια --και συνολικά 61 από τα 79 χρόνια ύπαρξης της ανεξάρτητης Ιρλανδίας--, δέχεται ομοβροντία επικρίσεων περί διαφθοράς αλλά και κυρίως για τη συντριβή της ιρλανδικής οικονομίας η οποία απέβη το Νοέμβριο του 2010 στην χαρακτηριζόμενη ως επαχθή συμφωνία δανεισμού 85 δις ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ.
    Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) κι έκλεισαν στις 22:00 (00:00 το Σάββατο) στις 43 περιφέρειες της χώρας, όπου καλούνταν τα 3,1 εκατ. των εκλογέων για να αναδείξουν τα 165 μέλη της 31ης D?il (βουλής).
    Ο ηγέτης του Φίνε Γκαέλ Έντα Κένι, που ψήφισε στην δυτική Ιρλανδία, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην διαδικασία. ‘Ελπίζω ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν, σε όλη τη χώρα, θα πάνε και θα ψηφίσουν σήμερα’, δήλωσε. ‘Όσο περισσότεροι άνθρωποι ψηφίζουν, τόσο ισχυρότερο είναι το μήνυμα στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας συστήματος’.
    Ο ηγέτης των Εργατικών Έιμον Γκίλμορ, ο οποίος ενδέχεται να λάβει μέρος σε κυβέρνηση συνασπισμού εάν το Φίνε Γκαέλ δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, ψήφισε σε προάστιο του βόρειου Δουβλίνου, ενώ ο ηγέτης του Φιόνα Φέιλ Μάικλ Μάρτιν στην πόλη Κορκ, στο νότο.
    Δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σε διάφορες εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας έδιναν στο Φίνε Γκαέλ 38% και στους Εργατικούς 20%. Το κεντροδεξιό Φιόνα Φέιλ, που απέσπασε 40,6% των ψήφων στις προηγούμενες εκλογές και σπανίως έχει λάβει κάτω από 40% στις εκλογές μετά το 1932, αναμένεται να κατακρημνιστεί, συγκεντρώνοντας μόλις το 14-16% και 20 έδρες από 78 στο απερχόμενο κοινοβούλιο. Οι Πράσινοι, που είχαν αποσπάσει έξι έδρες στις εκλογές του 2007, αναμένεται να υποστούν επίσης καθίζηση και θα είναι τυχεροί εάν έχουν έστω και μια έδρα στη νέα εθνοσυνέλευση. Ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων, με δεδομένη την ‘απομάγευση’, το κλίμα απογοήτευσης των ψηφοφόρων όσον αφορά τα μεγάλα κόμματα, υπερδιπλασιάστηκε στους 233 (από 108 το 2007).
    Ωστόσο, με ζητούμενο θεωρείται ότι είναι η ‘σταθερότητα’, η ισχυρότερη πιθανότητα μοιάζει να είναι το Φίνε Γκαέλ να επιδιώξει το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης ή τη σύμπηξη συμμαχίας με τους Εργατικούς, όχι ευκαιριακές συμμαχίες με ανεξάρτητους, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις αναμένεται να αποσπάσουν ως και το 16% των ψήφων.
    Το άλλοτε κυρίαρχο Φιόνα Φέιλ ίσως χρειαστεί να δώσει μάχη για την τρίτη θέση με το εθνικιστικό Sinn Fein, που αναμένεται να ανεβάσει το ποσοστό του από το 6,9% των τελευταίων εκλογών σε 10-12%. Ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς διεκδικεί έδρα στη Βόρεια Ιρλανδία.
    Το κεντροδεξιό Φίνε Γκαέλ έχει δεσμευτεί να τιμήσει τις ‘δεσμεύσεις’ της κυβέρνησης όσον αφορά το πρόγραμμα λιτότητας που συμφωνήθηκε με ΕΕ/ΔΝΤ στο πλαίσιο της συμφωνίας δανεισμού τον Δεκέμβριο. Αναμένεται να συγκεντρώσει έως και 80 έδρες.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=19424&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών