Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2011

Ποιοι ετοιμάζουν και τι σε περίπτωση που ξεσηκωθεί ο λαός;

Ένα ενεργό ιστολόγιο με παράξενη θεματολογία. Τόσο παράξενη που ίσως κάποιοι αρχίσουν να σκέφτονται επιτηδευμένη καθοδήγηση μέσω διαδικτύου, για στήσιμο «εξεγέρσεων», «αντιδράσεων» κ.α. από τα γνωστά θολά κέντρα, από πρεσβείες και από τους ανθρώπους των σκιών που μάλλον έχουν πολύ καλύτερη οργάνωση από το ίδιο το Ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες του. Οι «σακκουλάδες» έχουν αντικατασταθεί από τους «ιντερνετάδες», τους «ιστολόγους» και άλλα θλιβερά που σχεδιάζουν, οργανώνουν και εκτελούν σχεδόν κατά… παραγγελία. Και οι διαδικτυακοί τόποι του... είδους, κλείνουν και ανοίγουν σαν... κανονικά καταστήματα...!
Στην στήλη δεξιά, προσέξτε σε πόσες γλώσσες κάνουν αναρτήσεις... Και οι ετικέτες (Τags) στην ίδια στήλη περιλαμβάνουν από Γρηγορόπουλο μέχρι ...τους νεκρούς της Mάρφιν (Μay 5th Deaths) ...μέχρι Κερατέα!
Όλα τα παραπάνω, παύουν να είναι πλέον εικασίες, όταν βρεθούμε εδώ: Φηφιακά μέσα και οι εξεγέρσεις στην Ελλάδα (Digital Tools and the Greek Riots).
Τις σελίδες αυτές τις βρήκα εκείνες τις ημέρες του Δεκέμβρη, βάζοντας απλά "Athens student riots" στο Google. Αναζητώντας μια απάντηση στο ερώτημα "Γιατί η πόλη μας όπως την ξέρουμε, η μεγάλη, θορυβώδης και πολυσύχναστη, αλλά κατά τα άλλα σχετικά ασφαλής σε σύγκριση με άλλες στην Ευρώπη, μετατράπηκε ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα, σε μια στημένη αρένα με φωτιές, βανδαλισμούς και λεηλασίες;" Έκανα το ψάξιμο στην αγγλική γλώσσα, ελπίζοντας να βρω περισσότερα πράγματα έτσι. Και δεν έπεσα έξω... Να πω μόνο τρία πράγματα:
(1) Το 1/3 περίπου των σελίδων που είχα αποθηκεύσει τότε (και που δεν ξαναείδα από τότε μέχρι χτες) είναι σήμερα "dead links" (έχουν σβηστεί). Ανάμεσά τους, η πιο σοκαριστική από εκείνες τις σελίδες...
(2) Το ίδιο ψάξιμο στο Google σήμερα μου βγάζει μόνο λίγες σελίδες για τότε και περισσότερες για τα συλλαλητήρια του 2010 (Marfin, φορτηγατζήδες, κλπ) που για το αγγλοαμερικάνικο διαδίκτυο ήταν και αυτά "riots" (εξεγέρσεις)(!)...
(3) Θα προσέξατε ότι ανάμεσα σε αυτά τα ιστολόγια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για... μάλλον παρακρατικές ενέργειες. Το ακόμη πιό ενδιαφέρον είναι ότι συνεχίζουν να παραμένουν ενεργά από τότε και ανανεώνεται με αναρτήσεις. Η σελίδα που είχα αποθηκεύσει τότε ήταν αυτή η καταχώρηση.
Οι ετικέτες τότε ήταν μόνο για καταλήψεις σχολών σε όλη την Ελλάδα, για την κατάληψη στο στούντιο της ΕΡΤ: ΤV occupations, για τον Γρηγορόπουλο, κτλ. Πήγα στην αρχική του ιστολογίου και σοκαρίστηκα όταν είδα ότι οι αναρτήσεις δεν σταμάτησαν από τότε. Και έχουν "εμπλουτιστεί" και οι ετικέτες (για την Μάρφιν: may 5th deaths, για την οικονομική κρίση: financial crisis, την απεργία φορτηγατζήδων: lorry driver strike, για την Κερατέα: Κeratea anti-landfill struggle, για την απεργία πείνας των 300, και υπάρχουν και ονόματα μουσουλμάνων μέσα...).
Το τι σημαίνουν όλα αυτά δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε αναλυτικά.
Όλες τις αυθόρμητες αντιδράσεις, όλα τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις μας θα είναι πάντα έτοιμοι να τις οικειοποιούνται και να τις μετατρέπουν σε έκτροπα. Οι κάτοικοι της Κερατέας (και όποιοι άλλοι ενδεχομένως θα εξεγερθούν στο μέλλον) θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για όλα αυτά.
Ποιός το περίμενε ότι θα όλοι αυτοί οι «ξεχασμένοι» αλλά πάντα ενημερωμένοι διαδικτυακοί τόποι με τις πληροφορίες τους, θα ήταν και ΦΕΤΟΣ επίκαιροι με τις αραβικές χώρες να φλέγονται η μία μετά την άλλη;

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών