Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011

"Ζήτω η Ελλας" αναφώνησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης... και λοιπές εκδηλώσεςι της ομογένειας για την εθνική επέτειο

Οι ρίζες του κόσμου οδηγούν στον ελληνικό πολιτισμό τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε και φέτος στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία για να τιμήσει την εθνική επέτειο του Ελληνισμού. Ο κ. Μπλούμπεργκ εξέφρασε το θαυμασμό του για τα ελληνικά ιδεώδη, εξαίροντας ιδιαίτερα τη "σημαντική συμβολή" της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην οικονομική, εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.

"Ζήτω η Ελλάς" αναφώνησε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, λέγοντας ότι την Κυριακή θα λάβει μέρος στην ελληνική παρέλαση, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη για τα όσα ανέφερε και για τα "φιλελληνικά αισθήματά" του, ενώ μίλησε για τα επίκαιρα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Άγη Μπαλτά, επισήμανε ότι η επιτυχία της Αμερικανικής Επανάστασης ώθησε τους σκλαβωμένους Έλληνες για να ξεκινήσουν τη δική τους επανάσταση, τονίζοντας ότι "190 χρόνια μετά, οι δεσμοί μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ παραμένουν ισχυροί".

Η γενική πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, αναφέρθηκε στον αγώνα του '21, υπογραμμίζοντας ότι "σήμερα, παραβιάζονται από τον ίδιο κατακτητή η ελευθερία και η δημοκρατία, συνεχίζοντας να κατέχει παράνομα το 36,2% του κυπριακού εδάφους".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος παρέλαβε τη διακήρυξη του δημάρχου για την Ελληνική Ανεξαρτησία, μίλησε για την προσφορά των φιλελλήνων στον αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι Ελλάδας και Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αναστάσιος Μητσιάλης και Μηνάς Χατζημιχαήλ αντίστοιχα, δημοτικοί και πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές, στελέχη ομογενειακών φορέων και άτομα ελληνικής καταγωγής που εργάζονται στις δημοτικές αρχές.

Τελετή στη Γουόλ Στριτ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας για την εθνική μας επέτειο, απηύθυνε απόψε (ώρα Ελλάδας) σύντομο χαιρετισμό κατά την καθιερωμένη ετήσια τελετή που έγινε στο Μπόουλινγκ Γκριν, στην περιοχή της Γουόλ Στριτ, για την έπαρση της ελληνικής σημαίας, παρουσία αγήματος ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στο νόημα της ελληνικής επανάστασης του 1821, στα διαχρονικά μηνύματα εκείνου του αγώνα για λευτεριά και αξιοπρέπεια, επαινώντας παράλληλα τις προσπάθειες των ομογενών να διατηρήσουν την ελληνική κληρονομιά.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Ελενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιος Δαβάκης (Ν.Δ.) και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (ΛΑ.Ο.Σ), οι οποίοι εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο στις ομογενειακές εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν απόψε με εκδήλωση μετά δείπνου στην πολιτιστική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια. Αύριο το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί άλλη εκδήλωση σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, όπου θα τιμηθούν οι τελετάρχες και οι χορηγοί της παρέλασης.

Φετινοί τελετάρχες της ελληνικής παρέλασης στη Νέα Υόρκη είναι οι συμπρόεδροι του "Hellenic Caucus" στο Κογκρέσο, η Δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι και ο Ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Αμερικής (NGTV) Δημήτρης Καστανάς και ο καρδιολόγος (δίδυμος αδελφός του πρώην διευθυντή της CIA), Δρ. Βασίλειος Τένετ, ενώ το κεντρικό σύνθημα της παρέλασης θα είναι: "Επισκεφθείτε την Ελλάδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών