Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011

Όσμη Προδοσίας: Η κυρία Πωλίνα Λάμψα, συζητητής των “αλληλέγγυων”, αναφέρεται ως βαθύ λαρύγγι στα wikileaks αλλά μιλά και για “ενοχλητικούς εκδότες” στο Κυπριακό, που δεν θέλουν τη “λύση”.

Η κυρία Πωλίνα Λάμψα διαψεύδει τα wikileaks. Φαίνεται πως οι Αμερικανοι κυνηγούν τον Τζούλιαν Ασάντζ ιδρυτή της Wikileaks για …πλάκα.
Αυτά που ακολουθούν όμως δεν έχουν καθόλου πλάκα.

Το επίμαχο έγγραφο το οποίο έχει συντάκτη τον πρώην Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ και ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2009, αναφέρει τη συνάντηση της κας Λάμψα με δύο πολιτικούς συμβούλους της αμερικανικής πρεσβείας στις 3 του ίδιου μήνα, στην οποία έδωσε διάφορες λεπτομέρειες για ενδοκυβερνητικές υποθέσεις, καθώς και για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Κύπρο.
Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για...
“έλλειψη εμπιστοσύνης του προέδρου Χριστόφια προς τον υπουργό Εξωτερικών Κυπριανού” εξηγώντας τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες. Σαν αν μην έφταναν όλα αυτά, φέρεται, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του κ. Σπέκχαρντ, να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα στα ΜΜΕ και επιχειρηματίες που δεν επιθυμούν λύση του Κυπριακού και γι αυτό “χρειάζεται συγκεκριμένη επικοινωνιακή στρατηγική από την κυβέρνηση”.
http://ellas2.files.wordpress.com/2010/01/andis.jpg?w=280&h=210Ένας τέτοιος εκδότης και επιχειρηματίας των ΜΜΕ που “δεν επιθυμούσε την λύση”, ο αείμνηστος Άντης Χατζηκωστής, δολοφονείται ένα μήνα μετά την σύνταξη του περίφημου εγγράφου. Το οποίο βεβαίως διαψεύδεται από την κυρία Λάμψα.
Λίγους μήνες όμως πριν από την συνάντηση που αναφέρεται στα Wikileaks, στις 18 Σεπεμβρίου είχε σκάσει μία βόμβα στο διαδίκτυο πάλι από τις ίδιες “πηγές”:
“Οι δραστηριότητες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γεράσιμου Αρσένη, του επίτιμου προέδρου του ΕΔΕΚ Βάσσου Λυσσαρίδη, αλλά και των εκδοτών Κωστή Χατζηκωστή και του γιου του του Άνδρέα Χατζηκωστή, ιδιοκτητών του ομίλου ΜΜΕ, ΔΙΑΣ, παρακολουθούνται πολύ στενά και οι ίδιοι «φακελώνονται» προκειμένου να «αντιμετωπιστούν» και να εξουδετερωθούν όταν θα έρθει το νέο σχέδιο Ανάν προς ψήφιση!”
Το defencenet.gr, έφερε στην δημοσιότητα τρία έγγραφα τα οποία καταδεικνύουν το επικίνδυνο παιχνίδι που στήνεται στο Κυπριακό και τις μεθοδεύσεις που γίνονται προκειμένου να πέρασει ένα νέο σχέδιο Ανάν και να οριστικοποιηθεί ο διαμελισμός της Κύπρου και η «φινλανδοποίησή» της από την Τουρκία.
cyprus_doc1Το πρώτο έγγραφο είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε στις 28 Ιανουαρίου 2009 (λανθασμένα γράφεται 2008 ως έτος συνάντησης, αλλά η συνάντηση έγινε το 2009, όπως γράφεται σε άλλο σημείο του κειμένου) ο Πάσκoε, Αμερικανός αξιωματούχος του ΟΗΕ ένας από τους αυτουργούς του σχεδίου Ανάν που έχει και πάλι εμπλοκή με το Κυπριακό, με τον Τούρκο πρέσβη Ίλκιν, μόνιμο εκπρόσωπο της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο πρέσβης Ίλκιν συνοδευόταν από τον Μουφτούογλου, την Σπέχαρ και την κα Πίχλερ και οι υπογεγραμμένοι παρευρέθησαν επίσης στη συνάντηση. Στο έγγραφο που έχει την ένδειξη «Αυστηρά εμπιστευτικό» ο ΟΗΕ εμφανίζεται να δέχεται ακόμα και την απαίτηση του Ίλκιν να μην αποκαλείται «ψευδοκράτος» το ψευδοκράτος των κατοχικών περιοχών:
«Ο πρέσβης Ίλκιν ώθησε τον κ. Πάσκοε να μιλήσει στον κ. Ζεριχούν, τον ειδικό εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, για να διαβεβαιώσει ότι τελευταίος θα ήταν πιο προσεκτικός όταν θα αναφέρεται στο κυπριακό ζήτημα. Άσκησε κριτική στην χρήση των λέξεων «μονάδες ομοσπονδίας» στις δηλώσεις του στον Τύπο στις 5 Ιανουαρίου, καθώς επίσης και σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα UNFYCYP που έκανε αναφορά στο «ψευδοκράτος». Τέτοιες ορολογίες είναι απαράδεκτες, πρόσθεσε. Ο κ. Πάσκοε υποσχέθηκε να μιλήσει στον κ. Ζεριχούν και να του ζητήσει να είναι πιο προσεκτικός.»
cyprus_doc2
Στα άλλα δύο έγγραφα ούτε λίγο, ούτε πολύ, στοχοποιούνται πολιτικοί και εκδότες στην Κύπρο από τις ίδιες τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, τόσο λόγω της προηγούμενης στάσης τους κατά του σχεδίου Ανάν, όσο και για το γεγονός ότι στην παρούσα φάση θεωρείται ότι θα αντιδράσουν σε άναλογο σχέδιο!
Οι δραστηριότητες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γεράσιμου Αρσένη, του επίτιμου προέδρου του ΕΔΕΚ Βάσσου Λυσσαρίδη, αλλά και των εκδοτών Κωστή Χατζηκωστή και του γιου του του Άνδρέα Χατζηκωστή, ιδιοκτητών του ομίλου ΜΜΕ, ΔΙΑΣ, παρακολουθούνται πολύ στενά και οι ίδιοι «φακελώνονται» προκειμένου να «αντιμετωπιστούν» και να εξουδετερωθούν όταν θα έρθει το νέο σχέδιο Ανάν προς ψήφιση!
cyprus_doc3
Σημειώνουμε ότι οι δύο Κύπριοι εκδότες φέρονται ως αγοραστές του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ της περασμένης Κυριακής! Το έγγραφο του ΟΗΕ για τους δύο εκδότες έχει ημερομηνία 2 Ιουνίου και στο πρωτότυπο που δημοσιεύουμε αναφέρεται ο αξιωματούχος του ΟΗΕ που έκανε την αναφορά και αποδέκτης που είναι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών