Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011

Ι. Βρούτσης: "ΟΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ"

"Η Ν.Δ., με απόλυτο σεβασμό και συνέπεια στο Σύνταγμα, στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, στους παραγωγικούς φορείς και τους κατοίκους των νησιών, καταψήφισε σήμερα στη Βουλή την επίμαχη τροπολογία που αφορά στην απαγόρευση δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται, ότι...
η κυβέρνηση είχε καταθέσει αιφνιδιαστικά και μάλιστα με τρόπο αυταρχικό την εν λόγω τροπολογία, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς και η αναγκαία διαβούλευση με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς των νησιών (Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι κλπ).

Κάτω από την πίεση της Ν.Δ. - η οποία ζήτησε την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας – αλλά και τις ισχυρές αντιδράσεις των νησιωτών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει των αρχικών της θέσεων, αυξάνοντας την προβλεπόμενη από την τροπολογία κλίση για την απαγόρευση της δόμησης από το 35% στο 40%.

Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνει τον αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο με την οποίο η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση τη συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή.

Η επίμαχη τροπολογία πέρασε, αφού ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές, με την απώλεια μόνο δυο ψήφων, αφού αναμένονταν (βάσει δηλώσεων και δεσμεύσεων) να είναι αρκετά περισσότερες.

Τελικά, οι μεθοδεύσεις και οι αυταρχικές αντιλήψεις που εισάγουν οριζόντια, αδιάκριτα και χωρίς διάλογο άδικα μέτρα για τους νησιώτες επικράτησαν!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών