Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

MEGAλος πόλεμος στο διαδίκτυο

Mega-λος πόλεμος, που προκαλεί εκκωφαντικό θόρυβο στο διαδίκτυο, ξέσπασε μεταξύ των συντελεστών του δελτίου ειδήσεων του «μεγάλου καναλιού» και του blog fimotro. Ο διευθυντής του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Μανώλης Καψής, κατέθεσαν αγωγές εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη τον οποίο θεωρούν κάτοχο- διαχειριστή του blog, τον κατηγορούν για πρόκληση ηθικής βλάβης και ζητούν αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ο καθένας!
Οι αγωγές είναι πιθανόν να... ανοίξουν το δρόμο για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την ανωνυμία του διαδικτύου, κάτι που- σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost- εξετάζουν οι Τηλέμαχος Χυτήρης και Χάρης Καστανίδης.
Ο Χρ. Παναγιωτόπουλος με δήλωσή του στο newpost.gr κάνει λόγο για «πολλά ανυπόστατα και συκοφαντικά», ενώ ο Γ. Παπαγιάννης με συνέντευξή του στο newpost.gr , παρατηρεί ότι ο διευθυντής του Mega δεν έχει στοιχείο που να τον συνδέει με το fimotro και παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι οι αναρτήσεις που επικαλείται (ο Χρ. Παναγιωτόπουλος) δεν είναι υβριστικές.
Σύμφωνα με το fimotro, στην αγωγή του διευθυντή ειδήσεων και των δημοσιογράφων του Mega αναφέρεται πως το blog έκανε ηλεκτρονική ψηφοφορία με ερώτηση «ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση;»
Κύκλοι του καναλιού υποστηρίζουν ότι πολλές φορές τα δημοσιεύματα τα οποία χαρακτηρίζουν «μυθεύματα και αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» ξεπερνούσαν τα όρια, εξέθεταν στελέχη του καναλιού και στοχοποιούσαν τους συντελεστές του δελτίου, οδηγώντας την κατάσταση εκτός ελέγχου, σε επικίνδυνους ατραπούς, που έκαναν τους συντελεστές του δελτίου να νοιώθουν ότι κινδύνευαν οι ίδιοι και η οικογένειά τους. Ωστόσο δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με τα στοιχεία που οδηγούν στη βεβαιότητα ότι ο Γ. Παπαγιάννης είναι διαχειριστής του blog.
Δήλωση στο newpost.gr του Χρήστου Παναγιωτόπουλου:
«Έχουν γραφτεί πολλά ανυπόστατα και συκοφαντικά, δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτό. Η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη και εκεί θα ξεκαθαριστούν όλα, δεν θα ήθελα να πω περισσότερα αυτή την ώρα».
Συνέντευξη Γιάννη Παπαγιάννη στο newpost.gr :
Έχετε κάνει τις αναρτήσεις στο fimotro για τις οποίες σας κατηγορούν;
Ο διευθυντής του MEGA δεν έχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει με τις αναρτήσεις που επικαλείται, αναρτήσεις οι οποίες από αυτά που διάβασα δεν είναι υβριστικές. Εάν είχε οποιοδήποτε στοιχείο δεν θα έκανε αγωγή αλλά θα προσέφευγε στην αρμόδια αστυνομική αρχή. ·Άλλο είναι το πρόβλημα του διευθυντή ειδήσεων του MEGA. Επειδή δεν έχει κάνει ρεπορτάζ στην επαγγελματική πορεία του, δεν μπορεί να καταλάβει ότι στο διαδίκτυο δεν είναι τηλεόραση. Δημιούργησε ένα site η επισκεψιμότητα και η παρέμβαση του οποίου κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τον ενοχλεί αυτό. Και με την πρώτη ευκαιρία έβγαλε την πίκρα του...
Ποια θα είναι η αντίδραση σας, εν πολλοίς πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε αυτή την αντιδικία;
Είναι πάρα πολύ απλό. Εάν δεν αποδείξει ότι είμαι εγώ ο συντάκτης των κειμένων θα καταθέσω μήνυση και όχι αγωγή. Δεν θα κάνω το ίδιο με τους δημοσιογράφους του MEGA γιατί θεωρώ ότι τους πίεσε ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι δικές μου πηγές.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θέλει να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις ωστόσο κύκλοι του περιβάλλοντος του υποστηρίζουν ότι θεωρεί βέβαιο ότι εσείς γράφετε όλα αυτά στο fimotro, τα οποία μάλιστα και από τους υπολοίπους θεωρούνται και συκοφαντικά αλλά και… επικίνδυνα…. θεωρούν ότι εσείς τους στοχοποιείτε...
Σας απάντησα. Θα κληθεί να το αποδείξει. Και οι αποδείξεις δεν γίνονται με στημένους μάρτυρες. Πρέπει να υπάρξει ταυτοποίηση. Αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Ο ίδιος μέσα από το MEGA πόσους έχει στοχοποιήσει; Έχει αναρωτηθεί ποτέ; Ή μήπως του αρέσουν μόνο οι αγιογραφίες στα περιοδικά τηλεοπτικής ύλης; Γιατί παραπονιέται δεν έχω καταλάβει...
Όπως φαίνεται και από την αγωγή σας εμφανίζουν να έχετε προσωπικά μαζί τους. Υπάρχει τέτοιο ζήτημα;
Κύριε Χατζή, τον γνωρίζω ως όνομα επαγγελματικά αλλά όχι προσωπικά. Ούτε έχω συναντηθεί τετ α τετ μαζί του ποτέ! Έχουμε μιλήσει κατά το παρελθόν για άσχετα θέματα δυο φορές στο τηλέφωνο. Αυτό όμως πριν από πάρα πολύ καιρό. Ο Παναγιωτόπουλος μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει. Αυτά όμως θα πρέπει να τα αποδείξει. Διαφορετικά θα τον καλέσω εγώ να δώσει τα στοιχεία·για τα οποία υποστηρίζει ότι με ενοχοποιούν...
Οι αντιδράσεις
Η είδηση των αγωγών, προκάλεσε θύελλα στο διαδίκτυο με δεκάδες blogs και sites να στηρίζουν το fimotro.
«Οι δημοσιογράφοι του Mega έχουν εκατομμύρια – τα κέρδισαν με τον ιδρώτα τους και την τίμια δουλειά τους. Τώρα θέλουν να είναι αποδεκτοί και αξιοσέβαστοι – να τους χειροκροτούμε στο δρόμο. Ε, δεν γίνεται. Το χάσατε το παιχνίδι», γράφει ο Πιτσιρίκος, ενώ το nonews-news παρατηρεί: δέχτηκαν το ράπισμα από το Στάθη και δεν τόλμησαν με τα ονοματάκια τους ούτε για τη τιμή των όπλων να δώσουν μια απάντηση.
Και σε μια πράξη μεγίστης ανανδρίας επέβαλαν - ποιος να τολμήσει να πει όχι - μια καταναγκαστική διαμαρτυρία κατά Στάθη, με ... ξένες υπογραφές, των συναδέλφων τους στο MEGA.
Μέχρι για φασιστική νοοτροπία τους κατηγόρησε ο "Ναυτίλος". Κι αυτοί το βούλωσαν. Κοτούλες.
Στη περίπτωση όμως του blog fimotro παριστάνουν τα γεράκια. Η - χαμένη- αξιοπρέπειά τους, δεν τους επιτρέπει να δεχτούν το καλαμπούρι του ηλεκτρονικού γκάλοπ "ποιος από αυτούς γλύφει περισσότερο τη κυβέρνηση".
Η αλήθεια είναι ότι το Mega έχει δεχθεί δριμεία κριτική το τελευταίο χρονικό διάστημα για την φιλοκυβερνητική του γραμμή, με αποκορύφωμα τα συνθήματα που φώναξαν εναντίον των συντελεστών του δελτίου διαδηλωτές.
Καταπέλτης ήταν η κριτική που άσκησε ο Στάθης από την Ελευθεροτυπία και το Ναυτίλο: « Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός, είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό» έγραψε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας: «με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική»
Από το : newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών