Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

Πάντα "δημοκρατικά" το Ισραήλ πυροβολεί κατά σκαφών και αποκλείει τη Δυτική Όχθη,

 Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό έριξε προειδοποιητικά πυρά στο σημείο που έπλεε πλοίο από τη Μαλαισία, το οποίο μετέφερε οικοδομικά υλικά στη Γάζα, αναγκάζοντας το να στραφεί προς τα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα, ανακοίνωσε η οργάνωση που έχει ναυλώσει το πλοίο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την παράταση κατά 24 ώρες του αποκλεισμού της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης μέχρι σήμερα αργά το βράδυ (24:00 ώρα Ελλάδος), μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 12-13 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων χθες Κυριακή στη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων της «Νάκμπα» .
Το μέτρο λήφθηκε σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου Άμυνας και σε...
συνάρτηση με εκτιμήσεις σχετικά με την κατάσταση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.
Στη διάρκεια του 24ωρου αυτού δεν θα επιτρέπεται στους Παλαιστίνιους να μεταβαίνουν στο Ισραήλ με εξαίρεση τις περιπτώσεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τα άτομα που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στη Δυτική Όχθη, αλλά οι πιο αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιφέρεια των παλαιστινιακών εδαφών, στο Λίβανο και στα κατεχόμενα συριακά υψίπεδα του Γκολάν.
Ο βαρύτερος απολογισμός της ημέρας καταγράφηκε κατά τις εκδηλώσεις μνήμης της «Νάκμπα», της «Καταστροφής», όπως αποκαλεί ο αραβικός κόσμος την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα σπίτια τους ως συνέπεια αυτού.
Στα κατεχόμενα συριακά υψίπεδα του Γκολάν, ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ προκαλώντας το θάνατο δύο Παλαιστινίων διαδηλωτών, μεταξύ αυτών που είχαν έρθει από τη Συρία και είχαν εισχωρήσει στον κατεχόμενο τομέα.
Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια στη μεθόριο των δύο χωρών από τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο το 1973.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να προασπίσει «τα σύνορά του και την κυριαρχία του» . «Έδωσα εντολή στο στρατό να δράσει με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση αλλά και να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων μας» .
Δέκα άνθρωποι επίσης έχασαν τη ζωή τους στα λιβανικά σύνορα όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Μαρούν αλ Ρας, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον λιβανικό στρατό. Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στο σημείο ελέγχου της Καλάντια στη Δυτική Όχθη, στην είσοδο της Ιερουσαλήμ και ακόμη εννέα στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη.
Παράλληλα σήμερα στο Κάιρο οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ, με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του εβραϊκού κράτους.
Τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν και αρκετοί συνελήφθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στην απόπειρα ομάδας των διαδηλωτών να εισέλθει στο κτίριο. Η διαδήλωση είχε αρχίσει ειρηνικά έξω από την πρεσβεία, μετέδωσε το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα.
Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί αργά χθες την Κυριακή στο Κάιρο με αφορμή την Ημέρα της Νάκμπα.
Από τη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή νέων εχθροπραξιών.
Ο Μπαν Κι Μουν ζήτησε οι δύο πλευρές να καταβάλουν «νέες προσπάθειες για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, με ευρύτερο σκοπό μια διαρκή και συνολική ειρήνη στη Μέση Ανατολή», μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου, της Συρίας και της Γάζας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Νεσίρκι.
Η παραβίαση των συνόρων έγινε από τη «συριακή πλευρά» είπε ο εκπρόσωπος.
«Ο γενικός γραμματέας εκφράζει την έντονη ανησυχία του λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπινων απωλειών και των τραυματιών. Απευθύνει έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση και αποτροπή οποιασδήποτε πρόκλησης για την αποτροπή της κλιμάκωσης της έντασης» .
Ο Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία στην περιοχή και τη μέγιστη υπευθυνότητα από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές» ενώ επανέλαβε την «επιτακτική ανάγκη για μια δίκαιη, διαρκή και συνολική ειρήνη που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια για όλους, με τον τερματισμό της κατοχής και των συγκρούσεων, καθώς και μια δίκαιη λύση ύστερα από διαπραγμάτευση για το τέλος της δοκιμασίας των Παλαιστινίων προσφύγων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών