Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

"ΓΙΝΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ, ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ" και συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ για αποτροπή στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

 Δύο ειδήσεις που καταδεικνύουν τις πρακτικές των "ανθρωπιστών και των φιλειρηνιστών"

 "Το Ισραήλ κατηγορείται ότι εκβιάζει πολίτες στη Γάζα, προκειμένου να γίνουν συνεργάτες του. Πολλοί Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι είναι "παγιδευμένοι" και, συνήθως, τους επιτρέπεται να φύγουν, από την πατρίδα τους, με τη συμφωνία να γίνουν πληροφοριοδότες της ισραηλινή αντικατασκοπίας.

Συνήθως, στοχεύουν σε αρρώστους και αβοήθητους, στερώντας τους την υγειονομική περίθαλψη, αν δεν γίνουν στρατιώτες για την "άλλη" πλευρά, ως μέρος του τελευταίου όπλου του πολέμου.

"Χρειαζόμουν επείγουσα χειρουργική επέμβαση των ματιών, που δεν μπορούσε να γίνει εδώ στη Γάζα. Έπρεπε να....
φτάσουμε στην Ιερουσαλήμ, αλλά όταν έφτασα στα σύνορα του Erez, συνελήφθησα από τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας. Με πήγαν σε ένα κτίριο για ανάκριση και με κράτησε εκεί από τις δέκα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα", λέει ο Bassam al-Whaidy, ο οποίος προσεγγίστηκε από τους Ισραηλινούς, για να είναι συνεργάτης τους.

Η πληρωμή είναι απλή. Γίνε προδότης και θα πάρεις άδεια να εγκαταλείψεις τη Γάζα, για να δεχθείς ιατρική περίθαλψη στο Ισραήλ, την Ιορδανία ή την Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει η ζωή σου. Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας του Ισραήλ, δεν είναι περιστασιακός, αλλά ιδιαίτερα προγραμματισμένος και στοχευμένος, με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι ασκούν πιέσεις σε όσους έχουν ανάγκη.

"Κατά τη διάρκεια των ωρών, που ήμουν υπό κράτηση, ο συνταγματάρχης Μοσέ, της Μοσάντ, προσπάθησε να διαπραγματευτεί μαζί μου. Είπε ότι αν απέρριπτα την πρότασή τους, θα έμενα τυφλός και θα πήγαινα πίσω, στη Γάζα, χωρίς να φθάσω, στην Ιερουσαλήμ, για τη χειρουργική επέμβαση στα μάτια μου", πρόσθεσε ο Bassam.

Δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις λαμβάνουν χώρα, καθημερινά, ενώ είναι ενήμερες οργανώσεις ανθρπίνων δικαιωμάτων, όπως και γιατροί"

"Ισραήλ και ΗΠΑ συνεργάζονται εντατικά για να αποτραπεί ο κατάπλους νέου στολίσκου μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρξε επιστολή 36 Αμερικανών βουλευτών προς τον Ερντογάν με την οποία ζητούν από τον Τούρκο πρωθυπουργό να αποθαρρύνει ανθρωπιστικές οργανώσεις από το να στείλουν νέο στολίσκο στην Γάζα, όπως σχεδιάζουν, καθώς επίσης και ότι ο πρέσβης του Ισραήλ στην Άγκυρα Γκαμπί Λεβί συνάντησε αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για να συζητήσει το ζήτημα. Ο κ. Λεβί δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια διάρρηξης του αποκλεισμού στην Γάζα αν και ο ίδιος δε θεωρεί πιθανή μια κλιμάκωση της βίας στον βαθμό που έλαβε χώρα πέρυσι.
Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η ανθρωπιστική οργάνωση ΙΗΗ δήλωσε αποφασισμένη να αποστείλει νέο στολίσκο στην Γάζα και ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης Φεχμί Μπουλέντ Γιλντιρίμ τόνισε ότι ο στολίσκος θα ακολουθήσει ακριβώς την ίδια πορεία με εκείνη του Mavi Marmara, πέρυσι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών