Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Γράφει ο Στέφανος Χίος
Τις κρυμμένες «σκιές» πίσω από την «αδέκαστη» φυσιογνωμία του συνταξιούχου Αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Διώτη, δεν μπήκε στον κόπο να τις υπενθυμίσει προφανώς κανένας την ώρα που ο υπουργός της κατοχικής τρόικας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωνε το όνομα του δικαστή ως νέου αφεντικού του ΣΔΟΕ. Ο 55χρονος πρώην εποπτεύων εισαγγελικός λειτουργός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στενός φίλος και διαρκής συνεργάτης του πάλαι ποτέ κραταιού «σερίφη» της Κατεχάκη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, έχει συνδέσει το όνομα του με....
την εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης «17Νοέμβρη» το καλοκαίρι του 2002. Το όνομα του κ. Διώτη όμως έχει συνδεθεί και με άλλα συμβάντα.
-Οι φιέστες με τα Cherokee :O Ιωάννης Διώτης έχτισε- κατά πολλούς-από το 1994 μέχρι το 2004 που αποχώρησε από την αντιτρομοκρατική, τις δικογραφίες για τα μέλη της «17Ν» και του «EΛA». Πριν τον τραυματισμό  Ξηρού στον Πειραιά, ήταν ο μοναδικός Έλληνας αξιωματούχος που συνάντησε στις φυλακές του Παρισιού τον διεθνή τρομοκράτη Κάρλος(γνωστό και ως «τσακάλι»). Η μία δικογραφία του «βγήκε». Η δεύτερη για τον ΕΛΑ, αποδείχτηκε δικαστικό φιάσκο.
-Πόρισμα Τσαλικίδη :Το πόρισμα του κ. Ι. Διώτη είδε «αυτοχειρία» για τον 39χρονο υπάλληλο της Vodafone ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στις 9 Μαρτίου 2005 στο διαμέρισμά του επί της οδού Ευκλείδου 18 στον Κολωνό. Συντάχθηκε στις 20 Ιουνίου 2006. Κύριο ζητούμενο ήταν μέσω της διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου του Κ. Τσαλικίδη να βρεθεί η άκρη του νήματος στην υπόθεση των υποκλοπών. Με το πόρισμα Διώτη(με το οποίο δεν συμφώνησε η οικογένεια Τσαλικίδη που μίλησε για εγκληματική ενέργεια), έκλεισε και τυπικά ένα από τα μεγαλύτερα μεταπολεμικά σκάνδαλα.
-Η απόπειρα του γιου :Το ΦΕΚ αριθμός 504/2009 που διόριζε τον Παναγιώτη Διώτη, γιο του εισαγγελέα, παρανόμως στη θέση του έμμισθου ειδικού συμβούλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η αποκάλυψη ότι ο νεαρός υποψήφιος δικηγόρος δεν είχε πάρει πτυχίο Νομικής-όπως προέβλεπε ρητά ο νόμος- ήταν η αιτία της απόπειρας αυτοκτονίας του 29χρονου που πήδησε από τον 7ο όροφο της Κατεχάκη. Ευτυχώς, ο γιος του τότε Αντιεισαγγελέα Εφετών σώθηκε. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2010, ο κ. Διώτης(συνταξιούχος πια)διορίζεται με το ΦΕΚ 356/2010 ειδικός σύμβουλος του «φίλου Μιχάλη» στο νέο υπουργείο του «δελφίνου» του ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί τώρα είναι εάν μετά την παραίτηση του κ. Διώτη(23 Απριλίου 2010),ο πρώην εισαγγελέας δήλωσε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, βάσει του Ν 3865/10, ότι σταμάτησε να παίρνει τη σύνταξη του δικαστή αφού ήδη απολαμβάνει(εδώ και 20 μήνες)δεύτερο μισθό από το δημόσιο.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών