Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαΐου 29, 2011

Νέα απίστευτη δήλωση Χριστόφια: "Οι Τουρκοκύπριοι είναι αδέρφια μας"

«Ο στόχος της δικής μου υποψηφιότητας και της δικής μου προεδρίας, είναι ο στόχος της επανένωσης της πατρίδας, ο τερματισμός της απαράδεκτης κατοχής που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και κάθε έννοια δικαιοσύνης και δικαίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στην Αδελαΐδα.
Ο κ. Χριστόφιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Νότιας Αυστραλίας και βρίσκεται στη Μελβούρνη, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία.

Μετά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απευθυνόμενος σε πλήθος μελών της κυπριακής κοινότητας και της ελληνικής αδελφότητας που κατέκλυσαν το Οίκημα, είπε:

«Eίστε πραγματικοί Κύπριοι και Έλληνες και την ίδια ώρα τιμάτε τη χώρα που ζείτε, είστε δραστήριοι στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Με τη βοήθεια του πολιτειακού πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του οικοδομείται κτίριο. Εμείς οι Κύπριοι το έχουμε στο αίμα μας να είμαστε δημιουργικοί. Καταθέσαμε τον θεμέλιο λίθο με τον πρωθυπουργό. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου διότι συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα από πολλούς Κύπριους, γνωρίζει τον αγώνα της Κύπρου και τον συνεχίζει με όλα τα μέσα που διαθέτει και ως ηγέτης του Εργατικού κόμματος στην Αυστραλία και ως πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας. Είναι θερμός υποστηρικτής του αγώνα της Κύπρου. Δεν είναι ενάντια στους Τουρκοκύπριους ή στον τουρκικό λαό, αλλά ενάντια σε ηγεσίες που ακολουθούν επεκτατικές πολιτικές κατά της Κύπρου και ηγεσίες που έχουν αρπάξει την ευκαιρία από το φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄».

Ο κ. Χριστόφιας είπε ακόμη ότι η αποκατάσταση της πατρίδας θα γίνει μόνο με την επανένωση της Κύπρου «στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια λύση βιώσιμη και λειτουργική που να μπορεί να θρέψει ολόκληρο τον κυπριακό λαό σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας».

Επεσήμανε ότι «οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας δεν είναι εχθροί μας -και έχω κατηγορηθεί πολύ για αυτό που λέω- είναι αδέλφια μας. Είναι Κύπριοι όπως και εμείς. Γι΄ αυτό και εξεγείρονται σήμερα ενάντια στην παρουσία δεκάδων χιλιάδων εποίκων από την Τουρκία, τους οποίους κουβαλά για να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση του κυπριακού πληθυσμού. Είναι έγκλημα πολέμου και άρχισαν οι Τουρκοκύπριοι να το καταδικάζουν ανεπιφύλακτα και πολύ δυναμικά διότι νιώθουν ότι χάνουν την κυπριακή τους ταυτότητα. Έχουν την ίδια ψυχοσύνθεση και τα ίδια ήθη και έθιμα με τους Ελληνοκύπριους και όσοι συμπεριφέρονται εθνικιστικά και σοβινιστικά -είτε Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί είτε Τουρκοκύπριοι είναι- εγκληματούν ενάντια στην ίδια την πατρίδα τους. Αυτούς τους θεωρώ αυτόχειρες και οδηγούν σε αυτοκτονία τον τόπο και το λαό μας».

Ο κ.Χριστόφιας τόνισε ότι «ο στόχος της δικής μου υποψηφιότητας και της δικής μου προεδρίας, ο βασικότερος, είναι ο στόχος της επανένωσης της πατρίδας, ο τερματισμός επιτέλους της απαράδεκτης κατοχής που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και κάθε έννοια δικαιοσύνης και δικαίου. Και ως αριστερός, έχω υποσχεθεί μια πιο δίκαιη κοινωνία και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ένεκα της οικονομικής κρίσης αυτή η δίκαιη κοινωνία μέσα από συμπληγάδες κτίζεται και αυτό μαρτυρεί και το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι Κυβερνήσεις είναι υπό αμφισβήτηση. Στη δική μας περίπτωση, παρά τον πόλεμο που μας έχει γίνει από ΜΜΕ από όλα σχεδόν τα κόμματα κρατάμε γερά και το βασικό κυβερνών κόμμα αύξησε τα ποσοστά του. Αυτό είναι μαρτυρία της ορθής πολιτικής που ακολουθούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών